СРЕДЊЕ ОБРАЗОВАЊЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАЊЕ ПРЕДШКОЛСКО ОБРАЗОВАЊЕ
ДЕЧЈИ ВРТИЋ ''СОФИЈА РИСТИЋ'' ТОПОЛА
 
 

Седиште Дечјег вртића ''Софија Ристић'' налази се у Авенији Краља Петра I 10/А у Тополи. Изградња установе започела је 80-тих година. Објекат је наменски и плански изграђен. Његова површина је 1.300 метара квадратних.

Објекат се налази подно Опленца у непосредној близини Карађорђевог града у оквиру чијег комплекса се налази Карађорђева црква, конак, библиотека и касарна, тако да ово окружење има утицаја на планирање и креирање активности.

У близини се налази основна и средња школа, спортски терени, Дом здравља, хотел, зграда Скупштине општине Топола, зграда суда, станица, зграда МУП-а Топола и већи број приватних трговинских и угоститељских објеката.

Дечји вртић ''Софија Ристић'' отпочео је са радом маја 1985. године са две групе целодневног боравка (1 група јасленог узраста и 1 мешовита група узраста од 3 до 7 година) укупно 35 деце. У објекту су радила два васпитача, 5 медицинских сестара, директор, два административно-финансијска радника, две сервирке, једна куварица, две спремачице, једна вешерка, један набављач - економ и један домар.

У овом објекту сада ради девет група целодневног боравка са 200 деце, а програмом предшколског васпитања и образовања обухваћено је шеснаест група полудневног боравка са око 200 деце (од тога две групе у седишту Установе и четрнаест на сеоским подручјима и то: МЗ Наталинци, Јунковац, Винча, Блазнава, Д.Шаторња, Липовац, Загорица, Белосавци, Горња и Доња Трнава, Жабаре, Овсиште, Клока и Јарменовци.

 

 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006