ПРОЈЕКАТ МЛАДИ МЛАДИМА НЕ ВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СПОРТ СТРЕЉАЧКИ САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВО
 

Реконструкција кошаркашког терена

 
Општина ТополаОпштина ТополаСредствима Општине Топола којима се финансирају инвестиције у спорту преко Спортског савеза општине Топола и средства намењена развоју школства, финансирана је реконструкција дотрајалих кошева на отвореном кошаркашком терену Основне школе “Карађорђе”. На постојећим конструкцијама које су и даље у добром стању постављене су нове професионалне табле и обручи.
Општина Топола Укупна вредност завршеног дела реконструкције износи око 180.000 динара, с тим што је око 30.000 динара издвојено и за један кош који ће се поставити и у издвојеном одељењу ОШ “Карађорђе” у Овсишту. Извођач радова је предузеће Mobex cip doo из Крагујевца које је посао одрадило максимално професионално.
Осим завршених радова на реконструкцији, у плану су и радови на адаптацији подлоге. Намера је да се на терену постави мека подлога. Ради се о гумираној подлози која се користи за утакмице на професионалним теренима приликом одигравања код нас одувек популарног “3x3” баскета који је од ове године проглашен олимпијским спортом.

петак, 11. август 2017.
[почетна страна]

Колибри узлетели високо

 
Општина ТополаОпштина ТополаЖенски рукометни клуб “Колибри” из Горње Трнаве, категорија 2005. годиште и млађе, освојио је 3. место на недавно завршеном турниру у Бјељини. Успех је увећан тиме што је Катарина Милојевић била је најбољи стрелац, а у прву петорку своје категорије ушла је Јовановић Анђела.
Младе рукометашице, са стручним штабом Радивојевић Радославом, Благојевић Р. Драганом и Алексијевић Мирославом, биле су данас гости Општинске управе где их је дочекало руководство Општине.Општина Топола Драган Живановић, председник општине и Драган Јовановић, председник Скупштине општине Топола, честитали су рукометашицама висок пласман у оштрој конкуренцији и пожелели им нове успехе на предстојећим такмичењима. У знак пажње рукометашицама ће бити обезбеђене сезонске карте на једном од базена – Сунчани брег или Бајкал.
Екипу 2005. годиште и млађе са тренерима Радивојевићем и Благојевићем чиниле су: Јовановић Анђела, Дамјановић Сара, Антонијевић Сара, Милојевић Катарина, Јефтинијевић Марија, Илић Нина, Живојиновић Јелена, Танасијевић Андријана и Михајиловић Тијана.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола“Колибри” су на II Међународном такмичењу у рукомету и мини рукомету у Бјељини наступали у две категорије. Поред поменуте генерације 2005. годиште и млађе, наступала је и екипа рукометашица 2001-2003. годишта. Да је конкуренција на турниру била заиста јака говори и податак да је такмичење окупило 36 женских екипа у обе категорије и 74 мушких. Тимови су поред Републике Српске и Босне и Херцеговине у Бјељину ове године стигли и из Србије и Хрватске.

четвртак, 10. август 2017.
[почетна страна]

Свлачионица као увертира

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПростор некадашње котларнице у спортској дворани Основне школе “Карађорђе” добио је нову намену. Уместо котларнице која није била у функцији више година изграђена је потпуно нова свлачионица. Свлачионицу ће превасходно користити судије и службена лица приликом организовања спортских догађаја. Вредност радова и техничког пријема износи 750.000 динара. Средства за израду свлачионице издвојена су буџетом Општине Топола.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаИзрада свлачионица представља само увод у реализацију пројекта много ширих размера. Целокупним пројектом је предвиђена доградња трибина са пратећим просторијама, које су овом објекту недостајале још од тренутка његове изградње. За израду трибина потребно је нешто више од 20 милиона динара. Радове ће финансирати Општина Топола и Министарство омладине и спорта путем конкурса “Заврши започето” који је предат ресорном министарству. Пет редова трибина ће се изградити дуж целе сале у дужини од 45 метара. Предвиђен је и простор за улазак особа са инвалидитетом. Целокупан капацитет ће износити око 400 места.
Ако би се говорило о значају проширења сале, могло би се рећи да ће то бити објекат у коме су створени услови за организацију спортских догађаја за клубове који се такмиче на вишем нивоу републичких такмичења. Општина и сама школа добиће простор за одржавање манифестација много ширег карактера. У томе и лежи разлог потребе трибина на овом објекту. На овај начин пружиће се могућност много ширем аудиторијуму да присуствује спортским догађајима, бодри своје љубимце или присуствује догађајима различитог садржаја.

петак, 21. јул 2017.
[почетна страна]

Освајачи медаља у посети Општини

 
Општина ТополаОпштина ТополаДанас је у скупштинској сали Општине приређен пријем за младе каратисте КК „Карађорђе“, освајаче медаља за нашу репрезентацију на недавно завршеном 12. Светском WKC првенству у Београду. Каратисте и њихове тренере Ранка Шолића и Марјана Торбицу поздравили су и честитали им на успеху председник општине Драган Живановић, председник Скупштине општине Драган Јовановић и председник општинског Спортског завеза Дарко Рељић. Општина ће са своје стране као мали знак пажње овим, пре свега скромним младим људима, обезбедити сезонске карте на неком од два базена – Бајкал у Тополи, односно Сунчани брег у Овсишту.
На првенству је учествовало око 550 каратиста из 14 земаља. Такмичења су одржана у београдској хали спортова „Ранко Жеравица“.
Општина ТополаОпштина ТополаЧланови Карате клуба „Карађорђе“ који су освојили медаље бранећи боје наше земље су: Димитријевић Теодора – 3. место у категорији 8-9 кате,
Софронијевић Николија – 2. место у категорији 10-11 кате,
Шабан Теодора – 1. место у категорији 12-13 кате,
Вучковић Анастасија – 3. место у категорији 15-17 кате,
Шћекић Огњен – 2. место појединачно - категорија +55 кг и 1. место екипно,
Еић Александар – 3. мето сениори - борбе екипно.
Успех кататиста из Тополе увећан је и податком да је један од тренера државне репрезентације и на овом значајном такмичењу био Шолић Ранко. О квалитету његовог рада са младима сведочи и број медаља који је на овој светској смотри каратиста знатно увећан у односу на исто такмичење из 2014. године у Минхену. Тада је за репрезентацију Србије две медаље 3. место појединачно и 2. екипно освојио Шолић Стефан.

петак, 7. јул 2017.
[почетна страна]

IV C.A.C.I.B. у Тополи

 
Општина ТополаНа спортским теренима хотела „Опленац“, у недељу је одржана шеста изложба паса свих раса. Уједно, ради се и о 4. Међународној (C.A.C.I.B.) изложби у Тополи на коју је пријављено 309 паса у 80 раса. Поред излагача из Србије, на такмичење су своје љубимце довели и гости из Швајцарске, Немачке, Русије, Италије, Црне Горе, Македоније, Француске, Белгије и Бугарске. Присутне је у име организатора поздравио председник Кинолошког друштва „Опленац“ Драгић Лазаревић. Кинолошко друштво „Опленац“ је за развој кинолошког спорта заслужним појединцима доделило плакете, пехаре и признања.Општина ТополаОпштина Топола Изложбу је званично отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић.
Повељу за животно дело – предиван дар рађен у дуборезу, добио је генерални секретар Кинолошког савеза Србије, Махмуд ал Дагистани. Интересантно је подсетити, а пре неколико година смо писали о томе, да је Махмуд ал Дагистани пре 33 године на истом месту, у тадашњој семинар сали хотела, изабран за генералног секретара Кинолошког савеза Србије. Признања су добили Милан Милованчевић, за заслуге вишегодишњег вођења изложбе, Павле Радановић испред Винарије ПИК „Опленац“, за подршку у организацији смотре паса и Драган Митровић Поштар, Општина ТополаОпштина Тополасветски и европски првак у категорији ловачких паса. Милошу Петковићу, директору СШ „Краљ Петар I“ из Тополе уручено је признање КСС у знак захволности јер је ова школа једина су Србији која је у оквиру ветеринарског смера увела кинологију као предмет. Награде су уручили председник Кинолошког савеза Србије, Драган Новаковић, помоћник министра пољопривреде Ненад Катанић, Драган Јовановић и Драгић Лазаревић.
Општина ТополаЗванично отварајући изложбу, председник Скупштине општине Топола и Народни поланик Драган Јовановић честитао је генералном секретару КСС на награди за животно дело и изразио наду да ће га она још више везати за Тополу. Јовановић је у шали честитао излагачима и посетиоцима леп дан с обзиром на променљиво време које нас прати овога пролећа. Он је позвао госте да поред изложбе искористе прилику и прошетају Опленцем и Тополом и одавде понесу лепе утиске.

     
понедељак, 15. мај 2017.
[почетна страна]

Проглашени најбољи спортисти општине Топола

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаСпортски савез општине Топола прогласиоје најуспешније спортисте за 2016. годину. Свечаност проглашења одржана је у петак, 12. маја, у скупштинској сали општине. Најбоља спортисткиња у прошлој години је НИКОЛИЈА СОФРОНИЈЕВИЋ, члан Карате клуба „Карађорђе“ из Тополе. За најбољег спортисту 2016. проглашен је Општина ТополаНЕМАЊА ЂОРЂЕВИЋ, члан Рукометног клуба „Карађорђе“ из Тополе. Награде су уручили председник општине Драган Живановић, председник Скупштине општине Драган Јовановић и председник општинског Спортског савеза Дарко Рељић.Општина Топола

Остали добитници награда по категоријама:
Општина Топола СЕНИОРИ: Лазар Делић, КК ,,Карађорђе“ Топола;
СЕНИОРКЕ: Александра Станојевић, ЖФК ,,Карађорђе“ Топола;
ЈУНИОРИ: Давид Благојевић, КК ,,Карађорђе“ Топола;
КАДЕТИ: Петар Миловановић, СОФК ,,Карађорђе“ Топола;
КАДЕТКИЊЕ: Теодора Шабан, КК ,,Карађорђе“ Топола;
ПИОНИРИ: Сава Танасијевић, КК ,,Карађорђе“ Топола;
ПИОНИРКЕ: Ива Сремчевић, ОК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ СЕНИОРИ: РК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ СЕНИОРКЕ: ЖФК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ ЈУНИОРИ: СОФК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ КАДЕТИ: КК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ ПИОНИРКЕ: ЖРК ,,Колибри“ Г.Трнава;
НАЈУСПЕШНИЈИ МЛАДИ КОЛЕКТИВ: Карате клуб ,,Карађорђе“ Топола;

СПЕЦИЈАЛНА ПРИЗНАЊА:

Стефан Панић - Репрезентативац Србије у фудбалу, члан ФК Металац;
Јована Благојевић - Позвана у рукометну репрезентацију, члан РК Раднички;
Игор Дуљај - „амбасадор“ спорта у Тополи - Више од 50 пута играо за репрезентацију - За развој и промоцију фудбала;
СК РВИ и ППБ Топола - Стрељаштво - За развој инвалидског спорта;
Петар Живковић - За освојено Европско првенство у боксу;
Живорад Андрић - За развој школског спорта;
Горан Ђурђевић - За развој рукомета;

ДИПЛОМЕ:

Петар Брковић - Ратни војни инвалиди,
Ђорђе Лазаревић - Кошарка,
Богдан Стевановић - Карате,
Катарина Милојевић - Рукомет.

понедељак, 15. мај 2017.
[почетна страна]

XIII C.A.C.I.B. у Наталинцима

 
Општина ТополаОпштина ТополаКинолошко друштво „Наталинци“ било је јуче домаћин изложбе паса свих раса. Од 33 смотре паса колико је до сада у Наталинцима организовано, ово је била 13. Међународна изложбa - C.A.C.I.B. Киша која је непрестано падала и хладноћа омела је љубитеље паса да се у већем броју појаве на стадиону ФК „Шумадинац“ где се изложба Општина ТополаОпштина Тополатрадиционално одржава. Због таквих временских услова описног оцењивања паса није било, већ само рангирање – одличан, врло добар.... На такмичење је пријављено око 400 паса свих раса. Поред Србије на ову иначе врло посећену и цењену изложбу, своје љубимце су довели власници из Русије, Украјине, Црне Горе, БиХ, Италије, Немачке, Мађарске, Чешке, Румуније, Француске и Словачке.

понедељак, 24. април 2017.
[почетна страна]

Четврти „Опленачки победник“

 
Општина ТополаОпштина ТополаКарате клуб „Карађорђе“ из Тополе био је јуче домаћин турнира „Опленачки победник“. Турнир који се организује четврту годину за редом, одржан је у спортској дворани Средње школе „Краљ Петар I“. На такмичењу је учешће узело 20 клубова са око 250 каратиста. Прво место заузео је КК „Јагодина“, друго „Lotos“ из Смедерева, а треће „Haiken“ из Јагодине. Титулу „Опленачки победник“ у сениорској конкуренцији освојио је Тодор Марковић члан КК „Haiken“ из Јагодине.
Турнир је отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић, а такмичење су поред бројних навијача пратили и председник Спортског савеза општине Дарко Рељић и члан општинског Већа за спорт Александар Нешовић.
Општина ТополаОпштина ТополаИ поред тога што домаћин није учествовао у генералном пласману, каратисти „Карађорђа“ показали су завидан квалитет. Посебно се ово може рећи за кадетску екупу у борбама која је у јакој конкуренцији заузела прво место. Кадети „Карађорђа“ наступили су у саставу: Арсић Урош, Миливојевић Стефан и Стевановић Богдан. Високу форму у екипи домаћина потврдила је и Николија Софронијевић. Она је у катама за пионирке у маниру правих шампиона освојила прво место.
Општа је оцена да су гледаоци у Тополи могли присуствовати још једном добро организованом такмичењу. „Опленачки победник“ не само да прелази у традиционално такмичење, већ и својом масовношћу и пре свега квалитетом побуђује све већу пажњу јавности.

понедељак, 6. март 2017.
[почетна страна]

Бисери у Трнави

 
Општина ТополаОпштина ТополаМинулог викенда, у суботу и недељу, 25. и 26. јуна, у Горњој Трнави одржана је традиционална манифестација „Трнавачки бисери“. Осме по реду спортске и културне сусрете младих организовали су, на спортским теренима ОШ „Милутин Јеленић“, Женски рукометни клуб „Колибри“ и мештани Месне заједнице Витлина. Сусрете је отворио председник општине Топола, Драган Живановић.
Општина ТополаОпштина ТополаМанифестацију је пратио низ културних и спортских дешавања. У простору школе отворена је изложба ликовних радова „Ја у спорту“ и конкурс литерарних радова на тему „Зашто волим спорт“. Од спортских дешавања заступљен је био пре свега рукомет – различити узрасти категорија за девојчице, затим стони тенис, тенис, пикадо, мали фудбал и вишебој – скок у даљ, бацање камена, надвлачење конопца.... У малом фудбалу учествовало је 15 екипа у две категорије – 2001. и 2005. годиште, а сачињавале су их екипе са територије општине Топола.
Општина ТополаОпштина ТополаЗахваљујући несебичном залагању Радивојевић Радослава, бившем рукометашу, који дуги низ година промовише рукометни спорт и чини све да се он популаризује и развија међу младима на селу, посебан печат овој манифестацији даје управо рукометни турнир. Овога пута, у Горњој Трнави, на Витлини се окупило 15 женских екипа подељених у три категорије – 1) категорија девојчице 2001. годиште, 2) категорија девојчице 2003. и млађе и 3) категорија девојчице 2005. и млађе. Поред домаћина, екипе „Колибри“, на турниру су учествовале и екипе Атеница – Чачак, Металац АД – Г. Милановац, Раднички – Обреновац, Локоси – Лапово, Плана – Велика Плана, Колубара – Лазаревац, Извор Буковичка Бања – Аранђеловац, Раднички – Крагујевац и Ударник – Лозовик.

среда, 29. јун 2016.
[почетна страна]

Промовисан пласман у прволигашко друштво

 
Општина ТополаОпштина ТополаРевијалном утакмицом без резултатског значаја одиграном пред својим навијачима, рукометаши „Карађорђа“ из Тополе прославили су пласман у прву лигу, што представља друго освајање трофеја такмичења у 40 година дугој историји клуба. Од наредне сезоне Карађорђе ће бити члан Прве лиге – запад.
Утакмица је одиграна у сали ОШ Карађорђе у Тополи у недељу 5. јуна. Противник је била репрезентација лиге – група Копаоник, састављена од најбољих играча првенства. Коначан резултат утакмице пуне атрактивних потеза гласио је 29:29.
Општина ТополаВећ неколико кола пре краја првенства, екипа из Тополе обезбедила је прву позицију на табели, а тиме и пласман у виши ранг такмичења. У управи клуба са поносом истичу домет и значај резултата који ће бити забележен у историји клуба. Немају намеру да у прволигашком друштву играју епизодну улогу и свесни су чињенице да се за виши ранг такмичења треба још боље припремити, уз напомену да ће то учинити ослањањем пре свега на свој играчки потенцијал.
Општина ТополаУз председника клуба Ђурђевић Горана и тренере Рангелова и Влајића терет овогодишњег такмичења изнели су: Јовановић, Поповић, Карић, Гаровић, Јевтић, Милошевић, Спасић, Батинић, Матић, Живанић, Дамњановић, Радосављевић, Недељковић, Си. Стјепановић, Ђорђевић, Костић и Са. Стјепановић.

петак, 10. јун 2016.
[почетна страна]

III C.A.C.I.B. на Опленцу

 
Општина ТополаОпштина ТополаУ башти и на спортском терену хотела „Опленац“ у Тополи јуче је одржана Међународна изложба паса свих раса – C.A.C.I.B. коју трећу годину за редом организује Кинолошко друштво „Опленац“. Госте је у име организатора поздравио председник друштва Драгић Лазаревић, а изложбу званично отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић.
На смотру паса је пријављено више од 360 љубимаца разних раса које су поред домаћина – Србије њихови власници довели из петнаест европских замаља: Италије, Русије, Молдавије, Немачке, Француске, Босне, Мађарске, Румуније, Хрватске, Црне Горе, Летоније, Литваније, Данске, Словачке и Чешке.
       
     
понедељак, 16. мај 2016.
[почетна страна]

Годишњица постојања школице одбојке

 
Општина ТополаОпштина ТополаСпортска дворана ОШ „Карађорђе“ подсећала је синоћ, као уосталом и увек, на кошницу. Млади спортисти Тополе одржавали су своје уобичајене тренинге. Било је ту кошаркаша, фудбалера, такмичара у реалном аикиду и др. Овога пута нашу пожњу усмерили смо на Школицу спорта одбојкашког клуба „Мија Тодоровић“.
Општина ТополаОпштина ТополаОвај изузетно млад спортски колектив слави две године свог постојања. То је и био разлог што су клуб, са наравно даровима у рукама, посетили председник Скупштине општине Драган Јовановић, председник општине Драган Живановић као и представници Спортског савеза општине Топола. Одбојкашке лопте, дресови и препоне за децу узраста од 4-8 година старости били су спортски реквизити којима су младе полазнике школице обрадовали локална самоуправа, Спортски савез Србије и Спортски савез општине Топола.

среда, 13. април 2016.
[почетна страна]

Опленачки победник у каратеу

 
Општина ТополаОпштина ТополаУз учешће 335 такмичара из 28 клубова, у суботу је у спортској дворани Средње школе „Краљ Петар I“ одржан „Опленачки победник“, трећи по реду турнир у каратеу.
Изузетан одзив клубова за учешће на турниру пријатно је изненадио домаћина и организатора Карате клуб „Карађорђе“ из Тополе.
Општина ТополаОпштина ТополаПехар Опленачког победника 2016. у појединачној конкуренцији припао је Данијелу Виловском, члану Карате клуба „Чока“. Пошто домаћин није учествовао у генералном пласману, прво место заузела је екипа Јагодине која је понела и пехар за најмасовнији клуб који је учествовао на турниру. Друго место припало је Ресавици, а треће екипи „Јапан“ из Београда.
Ваља поменути и атмосферу на самом такмичењу. Једноставно речено, она је била сјајна. Турнир је пропратио велики број гледалаца који су уживали у карате вештинама домаћих и гостујућих такмичара. Поред тога, гости су искористили и прилику да посете културно историјске споменике у Тополи и како су сами у усменим разговорима истицали „наишли су на присан пријем како организатора, тако и становника града подно Опленца“.

среда, 30. март 2016.
[почетна страна]

Проглашени најуспешнији спортисти за 2015. годину

 
Општина ТополаТопола је синоћ добила најуспешнију спортисткињу и спортисту за 2015. годину. На свечаности приређеној у ресторану хотела „Опленац“, у организацији Спортског савеза општине Топола, додељена су признања најуспешнијим спортистима, спортским колективима као и специјална признања заслужним појединцима за допринос у спорту на територији општине Топола у 2015. години.
Комисија за доделу награда у области спорта коју је образовао ССОТ, након разматрања пристихлих предлога донела је одлуку да сви предложени појединци у свим категоријама буду награђени, а да се из свих предлога издвоје најуспешнија спортисткиња и спортиста за 2015. годину.
Најуспешнија спортисткиња општине Топола је НАТАЛИЈА МИХАИЛОВИЋ, члан Карате клуба ,,Карађорђе,, Топола. Најуспешнији спортиста општине Топола је НЕНАД НЕДЕЉКОВИЋ, члан Рукометног клуба ,,Карађорђе,, Топола.
   
   
       
Признања која су уручили председник општине Топола, Драган Живановић и председник ССОТ Дарко Рељић, добили су и:
Лазар Делић - кошарка, Јовица Павловић - стрељаштво, Александар Еић - карате, Марко Качаревић - фудбал, Немања Николић - одбојка, Дамјан Арсић - стрељаштво, Немања Ђорђевић - рукомет, Стефан Васиљевић - билијар, Катарина Ратковић - фудбал, Маја Туфегџић - одбојка, Александар Ивић - кошарка, Лука Дамњановић - фудбал, Стојан Голубовић- стрељаштво, Ненад Недељковић - рукомет, Давид Благојевић - кошарка, Јован Обрадовић - одбојка, Љубица Илић - одбојка, Јована Благојевић - рукомет, Ђорђе Лазаревић - кошарка, Владимир Павловић - фудбал, Петар Дамљановић - рукомет, Наталија Михаиловић - карате, Нађа Глишић - одбојка, сениорски клубови РК ,,Карађорђе,, Топола, и ЖФК,,Карађорђе,, Топола, јуниори СОФК ,,Карађорђе,, Топола, пионири КК ,,Карађорђе,, Топола, млади колектив Карате Клуб ,,Карађорђе,, Топола.
Специјална признања припала су: Председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић, ФК Академија фудбала Дуљај, главни и одговорни уредник Спортског журнала Предраг Сарић, генерални директор СОС Канала Драгиша Ковачевић, Дане Корица испред Спортског савеза Србије и Дарко Рељић испред Спортског савеза општине Топола.

четвртак, 10. март 2016.
[почетна страна]

Дружење каратиста на Опленцу

 
На традиционалном сусрету младих каратиста, њихових родитеља и тренера који је синоћ у хотелу Опленац организовао Карате клуб „Карађорђе“ сумирани су постигнути резултати у 2015. години.
Податак вредан пажње је свакако 171. медаља која краси груди ових младих спортиста. Највише је оних најсјајнијих одличја – 68 златних, затим 55 сребрних и 58 бронзаних. Тренери Ранко Шолић и Марјан Торбица са поносом истичу добру генерацију почетника коју су оформили ове године и борце који су доживели експанзију форме, а самим тим и резултата.
Најистакнутијим каратистима у 2015. години пехаре су уручили председник општине Топола, Драган Живановић, председник Спортског савеза општине Дарко Рељић, тренери Ранко Шолић и Марјан Торбица и представник спонзора Јованка Васиљевић Савић.
       
       
Признања су добили:
Најталентованији почетник - Јанићијевић Лука,
Најредовнији почетник - Матеја Васиљевић,
Најредовнији у секцији Трнава - Санела Живановић,
Најуспешнији такмичар у секцији Трнава - Андрејић Лука,
Најредовнији члан клуба Борис Рајковић,
Најуспешнији млади такмичар клуба - Наталија Михаиловић,
Најуспешнији сениорски такмичар - Александар Еић.

уторак, 29. децембар 2015.
[почетна страна]

Каратисти други у Србији

 
Општина ТополаОпштина ТополаСјајна спортска вест стигла је минулог викенда у Тополу. Млади каратисти КК „Карађорђе“ вратили су се са такмичења доносећи у свој град прегршт медаља. У оквиру Шотокан карате савеза Србије, у суботу 5. децембра, Деспотовац је био организатор карате такмичења на које се пријавило 40 екипа. У таквој и толикој конкуренцији Карате клуб „Карађорђе“ успео је да освоји друго место у генералном пласману по систему Олимпијског бодовања. Њихове груди красе четири злата, четири сребра и осам бронзаних медаља. Рецимо и да је победник у генералном пласману био КК „ЕПСИ“ из Суботице, а трећи КК „Врбас“.
Одличја за КК „Карађорђе“ су освојили: ЛУКА АНДРЕЈИЋ - злато пионири кате, НОВАКОВИЋ МИЛОШ - сребро пионири кате, ЕИЋ АЛЕКСАНДАР - сребро кате и борбе сениори, СОФРОНИЈЕВИЋ НИКОЛИЈА - бронза пионирке кате, ВУЧКОВИЋ АНАСТАСИЈА - бронза кадеткиње кате, ШЋЕКИЋ ОГЊЕН - злато пионири борбе +35кг, РАЈКОВИЋ БОРИС - бронза пионири борбе-45 кг, МИЛИЋ НЕМАЊА - бронза пионири борбе -50 кг, НИКОЛИЋ ЈОВАН - бронза борбе кадети +65, ЈЕРЕМИЋ МИЛОШ бронза сениори +75 кг.
Освајачи медаља у екипној конкуренцији: КАТЕ ПИОНИРИ СРЕБРО - Андрејић, Јеленић, Новаковић; КАТЕ ПИОНИРКЕ БРОНЗА - Динић, Софронијевић, Михаиловић; КАТЕ КАДЕТКИЊЕ ЗЛАТО - Вучковић, Коцић, Стојадиновић; БОРЦИ ПИОНИРИ I ЗЛАТО - Арсић, Стевановић, Рајковић, Михаиловић; БОРЦИ ПИОНИРИ II БРОНЗА –Гавриловић, Милић, Шћекић.
Постигнут резултат на Купу Србије тренерски пар Марјан Торбица – Ранко Шолић убраја у најзначајније успехе у историји клуба. То је био и један од разлога због кога су синоћ председник општине Топола, Драган Живановић и председник Спортског савеза општине Дарко Рељић, посетили тренинг овог клуба. На лицу места могли су се упознати са радом и ентузијазмом којим ови млади људи прилазе свом омиљеном спорту. Због тога су и Живановић и Рељић подржали овакав начин вођења клуба и обећали даљу подршку од стране локалне заједнице, нарочито ако се има у виду да такав рад даје и конкретне резултате.
И поред тога што, како сам Ранко Шолић каже „у свету спорта није популарно“, али може се издвојити резултат Шћекић Огњена (2004) који је у борбама освојио прво место што је било изненађење. Однео је победе у све четири борбе. Поменимо и Луку Андрејића (2005) који је злато освојио у катама. Поред двојице поменутих младих шампиона, Шолић је истакао општу добру форму бораца. Годиште 2002. и 2003. догодине прелази у категорију кадета. То је група од девет дечака која представља понос клуба и са њима се издвојено ради, а ево сада су екипно доказали да су најбољи. Кадеткиње у катама су златом такође доказале свој квалитет.
-Овакав резултат на овако јаком Купу нико, па ни ми нисмо очекивали. То је највећи успех клуба поред оног успеха у Минхену на Светском купу када смо узели две медаље. Стекао се утисак да смо могли у неким сегментима још боље проћи. У сваком случају смо презадовољни, рекао је између осталог Ранко Шолић и додао да клуб броји више од сто полазника. Младих каратиста. Поред вредног рада у свом клубу, велика већина њих и то није никаква нити фраза нити стереотип, постиже и запажене резултате у својим школама и многим ваннаставним активностима.

     
         
Од планова у непосредној будућности клуб ће после 20. децембра организовати полагање за појасеве, а пар дана пред Нову годину планирају традиционално заједничко дружење на коме ће се заокружити успешна година и уручити дипломе и плакете заслужним појединцима како у самом клубу тако и онима који су својим активностима клубу помогли.

уторак, 8. децембар 2015.
[почетна страна]

Завршене СОИ – ТОПОЛА 2015

 
Народни вишебој, крос, стрељаштво, шах, надвлачење конопца, пикадо и стони тенис, спортске су дисциплине са којима су у суботу, 22. августа завршене Сеоске олимпијске игре – Топола 2015. Наведена такмичења одржана су на спортским теренима и сали Основне школе „Карађорђе“ у Тополи, док су се стрелци надметали у простору Стрељачког савеза општине Топола.
Резултати по дисциплинама: Пикадо – МЗ Наталинци; Стони тенис – МЗ Љубесело; Шах – МЗ Љубесело; Стрељаштво – МЗ Загорица; Народни вишебој – МЗ Загорица; Надвлачење конопца – МЗ Љубесело; Крос – МЗ Љубесело.
       
     
Идеја Спортског савеза општине Топола, као организатора Сеоске олимпијаде, била је да, поред обнављања некада врло популарног такмичења екипа Месних заједница, оне буду раздвојене по селима и спортским дисциплинама. Последње Сеоске олимпијске игре под окриљем општинског савеза одржане су још 2006. године у Месној заједници Загорица. Овога пута такмичења су се одвијала у Горњој Трнави, тачније МЗ Витлини, где су се надметале екипе у рукомету, а баскет је игран у Доњој Шаторњи. Мечеви у одбојци одиграни су у Липовцу, а мали фудбал у Белосавцима и преостала такмичења као што смо рекли у Тополи.

понедељак, 24. август 2015.
[почетна страна]

Настављене игре

 
Општина ТополаМесне заједнице Липовац и Белосавци биле су у викенду за нама домаћини наставка Сеоских олимпијских игара које се одржавају под окриљем Спортског савеза општине Топола. У Липовцу су у суботу 15. августа одржана спортска такмичења у одбојци, док су у недељу у Белосавцима одиграни мечеви у малом фудбалу.
За одбојкашка надметања пријавило се десет екипа – 7 мушких и 3 женске: Липовац две и по једну Месне заједнице Наталинци, Љубесело, Митровичић, Шаторња и Загорица, као и женске екипе Липовца (две) и Шаторње.
Општина ТополаОпштина ТополаУ финалу мушких екипа састали су се Наталинци и Митровчић. Резултатом 2:0 славила је екипа из Наталинаца. Женско финале одиграле су екипе Липовац 1 и Липовац 2. Победу је са 2:0 однела екипа Липовац 1.
Мали фудбал у Белосавцима привукао је 11 такмичарских екипа: Липовац и Белосавци по две и по једну из Загорице, Наталинаца, Љубесела, Витлине, Горње Трнаве, Шаторње и Клоке. Финале су одиграли тимови из Месних заједница Загорица и Шаторња. Победили су фудбалери из Загорице резултатом 2:1.
Завршна такмичења на Сеоским олимпијским играма – Топола 2015 организатор је предвидео да се одрже у Тополи. У суботу, 22. августа, како је речено, предвиђено је да се одрже сусрети у стоном тенису, шаху, стрељаштву, пикаду, кросу, народном вишебоју и надвлачењу конопца.

понедељак, 17. август 2015.
[почетна страна]

Почеле Сеоске олимпијске игре

 
Турнирима у рукомету и баскету, започеле су Сеоске олимпијске игре – Топола 2015. У суботу, на рукометном терену школе на Витлини, учесницима турнира обратили су се председник општине Топола, Драган Живановић, председник Спортског савеза општине Дарко Рељић и председник МЗ Витлина, Драган Прокић. Организатор Сеоских олимпијских игара је Спортски савез општине Топола. Последња Сеоска олимпијада под окриљем овог савеза одржана је још 2006. године у Загорици.
На турнир у рукомету пријавило се осам екипа. По четири у мушкој и женској конкуренцији. Своје представнике послале су Месне заједнице: Шаторња, Љубесело, Митровчић и домаћин Горња Трнава (Витлина). Победе су оствариле екипе Горње Трнаве-Витлине 1 у женској и Месне заједнице Митровчић у мушкој конкуренцији.
Резултати финала:
Жене: Витлина 1 - Витлина 3 11:8
Мушкарци: Митровчић - Љубесело 25:22
У недељу, 9. августа, у Шаторњи, одржано је такмичење у баскету. Пријавило се 12 екипа – десет мушких и две женске: Митровчић – једна екипа, Љубесело две.екипе, Загорица две, Наталинци једна екипа, Шаторња једна екипа, Винча једна екипа, Белосавци једна екипа и Клока једна екипа. Једине две женске екипе извела је Шаторња – Шаторња 1 и Шаторња 2. Девојке су одмах одиграле практично финалну утакмицу. Победила је екипа Шаторња 1 резултатом 8:6.
Права борба видела се у финалу мушкараца. Састали су се Љубесело и Наталинци. У узбудљивом, пуном преокрета, на моменте и жустром мечу, утакмица се завршила нерешеним резултатом 8:8. Бољим извођењем слободиних бацања победу је однела екипа МЗ Љубесело.
     
     
Наредног викенда настављају се такмичења на Сеоској олимпијади. У Липовцу ће се 15. августа такмичити екипе у одбојци, а дан касније у Белосавцима ће се одржати сусрети у фудбалу.

понедељак, 10. август 2015.
[почетна страна]

Спортски дан особа са инвалидитетом

 
Општина ТополаОпштина ТополаДанас је у Карађорђевом граду, у организацији Спортског клуба Ратних војних инвалида и породица палих бораца Топола, одржан „Спортски дан особа са инвалидитетом – Топола 2015“. Манифестацији, боље рећи спортском дружењу, су присуствовали председник општине Топола, Драган Живановић, председница Удружења центра за самостални живот особа са инвалидитетом Крагујевац, Милена Стојановић, председник спортског савеза општине Топола, Дарко Рељић, председник Удружења РВИ ППБ Србије, Радиша Миливојевић и други.
Општина ТополаОпштина ТополаОд спортских клубова који су демонстрирали поједине спортове учествовали су: СК РВИ ППБ из Ћићевца, Удружење РВИ ППБ из Крагујевца, Стрељачки савез општине Топола, Стоностениски клуб „Карађорђе“ из Тополе, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Загљај“ из Тополе и из Крагујевца: Стонотениски клуб ОСИ „Крагујевчани“, Стреличарски клуб „Око соколово“, Клуб седеће одбојке „Крагујевчани“, Клуб снаге „Аура“ и новоустановљени Боћарски клуб „Алка“.
Присутни су на делу могли видети део спортова којима се могу бавити особе са инвалидитетом и њихову потпуно равноправну конкуренцију и оспособљеност у појединим спортским дисциплинама. Осим едукативног карактера данашњег дружења циљ ове и сличних манифестација је и подстицај другим особама са инвалидитетом да се ангажованије укључе у бављење спортом и неком од бројних спортских активности.

четвртак, 28. мај 2015.
[почетна страна]

II C.A.C.I.B. на Опленцу

 
Општина ТополаОпштина ТополаУ башти хотела Опленац одржана је у суботу, 16. маја, II Међународна изложба паса свих раса - C.A.C.I.B. Изложбу је организовало Кинолошко друштво „Опленац“ из Тополе. За такмичење је пријављено 332 пса у 92 расе.
Поред Србије, власници паса су допутовали са својим љубимцима у Тополу из: Црне Горе, Грчке, Шведске, Француске, Холандије, Словеније, Бугарске, Румуније, Италије, Шпаније, Немачке, Словачке, Чешке и Русије.
       
понедељак, 18. мај 2015.
[почетна страна]

Изложба паса у Наталинцима

 
Општина ТополаОпштина ТополаВећ 31. годину љубитељи паса окупљају се у Наталинцима. Тако је било и овога викенда, на јучерашњој изложби паса свих раса. Уједно, ово је била и 11. изложба која се убраја у међународне - С.А.С.I.B. Изложбу је званично отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић.
-Задовољство је по једанаести пут поздравити вас овде у Наталинцима, а нарочито када се то поклапа са једанаестом Међународном изложбом паса. Топола је раније била углавном позната по виноградима, грожђу, Опленачкој берби, а ево већ дуги низ година позната је и по овој изложби у Наталинцима која се из године у годину развија. Због тога морам одати признање организаторима и председнику организационог одбора Жики Митровићу и његовим сарадницима – рекао је између осталог Јовановић, поздрављајући уједно и званичнике из Кинолошког савеза Србије предвођене генералним секретаром Махмудом Ал Дагистанијем.
       
На изложбу је пријављено 437 паса у 85 раса. Уз велики број излетника који су искористили прелеп дан да посете Наталинце и једну од највећих изложби паса у Србији, организатор - Кинолошко друштво Наталинци је угостио, поред домаћих и излагаче из Шпаније, Хрватске, Словачке, Италије, Грчке, Словеније, Мађарске и Чешке.

понедељак, 27. април 2015.
[почетна страна]

34. Куп Тополе у пецању

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаНајзад леп пролећни дан, какав је био петак 10. април, измамио је велики број такмичара крај језера у Тополи, где се одржавао 34. Куп Тополе „Велики петак“, такмичење у спортском риболову удицом на пловак. Њих 32. учествовало је на овогодишњем купу, а радује податак да је овога пута запажен заиста велики број младих пецароша. Паралелно са овим и овога пута, у башти ресторана Језеро, одвијало се такмичење у кувању рибље чорбе. Организатор је било Удружење спортских риболоваца „Клен“ из Тополе.
       
Прво место у спортском риболову на пловак освојио је Мирко Савић, друго Милош Јокић, а треће Влада Јокић. У кувању рибље чорбе одлуком жирија победила је екипа „Гаргамел“ коју је представљао Филиповић Урош. Друго место припало је рибљој чорби у котлићу, боље рећи казану, екипе „Никако“ коју је представљао Ивовић Милан.

уторак, 14. април 2015.
[почетна страна]

Нова признања каратистима

 
Општина ТополаОпштина ТополаДа карате спорт у Тополи наставља са ниском успеха и признања доказ је недавно одржан судијско-тренерски лиценцни семинар који је одржан у Врбасу. Покровитељ семинара био је Шотокан карате савез Србије.
Мајстори каратеа КК „Карађорђе“ положили су: За тренере испитиваче Шолић Ранко и Торбица Марјан; Тренерску лиценцу добио је Шолић Стефан; Карате судије постали су Павлићевић Марјан и Тадић Предраг.

понедељак, 9. фебруар 2015.
[почетна страна]

Сарадња са савезом

 
Општина ТополаОпштина Топола На позив Фудбалског клуба „Карађорђе“, а поводом 95 година његовог постојања, Тополу је посетила делегација Фудбалског савеза Србије коју су предводили генерални секретар ФСС Зоран Лаковић, директор репрезентативних селекција Саво Милошевић, директор млађих селекција у ФСС, Митар Мркела, председник ФС региона Западне Србије, Жарко Стевановић и генерални секретар ФС региона Раде Поповић. Њих су у просторијама Општине угостили председник општине Драган Живановић и челни људи тополског фудбала. После разговора у просторијама Општине, домаћини су са гостима посетили комплекс и стадион ФК „Карађорђе“. Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола
У отвореном разговору који је овом приликом вођен, разматрана су питања која се тичу статуса трећелигаша из Тополе, помоћи коју клуб прима од локалне самоуправе као и његовим потребама. Водећи кадар српског фудбала је изразио задовољство процентом који из буџета, сразмерно његовој висини, општина издваја за фудбал и спорт уопште. На спортском комплексу су могли уочити да се радило на инфраструктури и да се непрестано ради како би се комплекс дорадио и доградио. Генерални секретар Лаковић је рекао да ће се у наредном периоду учинити покушаји да се заједничким пројектом покуца на врата не само ФСС и региона Западне Србије већ и према неким другим органима. Том приликом Лаковић је пре свега мислио на Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, Олимпијски комитет, како би помогли клубу и општини.
Фудбалски савез Србије и регион Западне Србије ће, према његовим речима, помоћи сразмерно својим могућностима, најпре преко активности региона. Мораће да се ураде конкретни пројекти како би се читав објекат привео намени. Савез ће на услузи клубу бити и у стручном раду преко Митра Мркеле и Саве Милошевића који су спремни да своје искуство пренесу омладинском, јуниорском и сениорском фудбалском погону клуба из Тополе.

четвртак, 22. јануар 2015.
[почетна страна]
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
Контакт
 
Опленачка берба
Tуристичка организација Тополa-Опленац
zaduzbina
 
ОП-ТОП Радио
ОП-ТОП Радио
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2017