ПРОЈЕКАТ МЛАДИ МЛАДИМА НЕ ВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СПОРТ СТРЕЉАЧКИ САВЕЗ УДРУЖЕЊА ЗДРАВСТВО
 
Еколошки СОС телефон

Општина Топола увела је нове рестриктивне мере према онима који загађују животну околину. Ова варош прва је у Србији која је за притужбе на оне који бацају смеће ван канти за отпатке увела телефон за притужбе. Линија је отворена нон-стоп.
На броју 034/6811-248 дежура аутоматска секретарица, а притужбу на рачун комшије који је кесу бацио кроз прозор грађани Тополе могу оставити и анонимно. Санитарни инспектор потом излази на терен и пише казну. Ако је реч о возилу, тачније ако неко избаци кесу са отпацима кроз прозор аутомобила, имамо договор с локалном полицијом како би одмах идентификовали о коме се ради и проследили му казну – каже Драган Јовановић, председник општине Топола. Први човек у вароши под Опленцом каже де су за оне који не поштују прописе предвиђене максималне казне.
Хуманост на делу
 
Општина ТополаОпштина ТополаУдружење за борбу против рака “Волим живот” из Тополе организовало је у среду, 15. фебруара, на простору централног градског трга, хуманитарни скуп у знак подршке акцији Националног удружења родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР. Тачно у 13 часова пуштени су балони подршке за све малишане који се лече и у знак сећања на мале суперхероје који нису више са нама. Подршку овој, изнад свега племенитој акцији, грађани су изразили куповином наруквице на лицу места или слањем СМС-а на број 1150. Прикупљена средства биће намењена за завршетак изградње новог дечијег хемато-онколошког одељења у Нишу.
Општина ТополаИначе, 15. фебруар је проглашен за Светски дан деце оболеле од рака. НУРДОР је манифестацију под називом “И ја се борим” спровео у више од 40 градова Србије и позвао људе добре воље да учествују у њој. Кампања је отворена и даље тако да се помоћ и позив на СМС могу и надаље упућивати и на тај начин хуманост и несебичност показати на делу.
понедељак, 19. фебруар 2018.
[почетна страна]
 
Обележен Дан државности
 
Општина ТополаОпштина ТополаПолагањем венаца и цвећа на гроб вожду Карађорђу, обележен је у Тополи Дан државности Републике Србије. Сенима великога вожда, у цркви Светог Ђорђа на Опленцу, у име Владе Републике Србије поклонио се министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зоран Ђорђевић. У име општине Топола венац су положили председник општине Драган Живановић и помоћник Општина ТополаОпштина Тополапредседника Мика Трифуновић. Принц Михаило одао је пошту своме претку у име породице Карађорђевић. Венце и цвеће положили су и: Задужбина краља Петра I, Министарство одбране, Општински одбор Удружења краљевина Србија и Удружење Ратних војних инвалида и породица погинулих бораца општине Топола.
понедељак, 19. фебруар 2018.
[почетна страна]
 
"Противградна заштита у Републици Србији"
 
Општина Топола Државна ревизорска институција је, на основу Програма ревизије за 2018. годину, коју је усвојио Савет Државне ревизорске институције, отпочела ревизију сврсисходности пословања „Противградна заштита у Републици Србији”.
У циљу упознавања са темом и прикупљања потребних података у вези са противградном заштитом у Републици Србији, тим за ревизију одржао је састанак са представницима општине Топола, председником општине Драганом Живановићем и председником Скупштине Драганом Јовановићем.
Тема састанка била су искуства општине Топола у области противградне заштите и проблеми које су општина и пољопривреднци имали у вези са градом. Подсећања ради треба напоменути да је општина Топола прва у Србији почела да купује противградне ракете из својих извора и донацијом грађана, а затим и да дотира стрелце на противградним станицама. То је и био један од разлога због чега је ова шумадијска општина била значајна адреса за разговор на овако значајну тему.
уторак, 30. јануар 2018.
[почетна страна]
 
Бајкери поново у акцији
 
Општина Топола Општина ТополаОпштина ТополаМото клуб “Опленац” и ове године наставио је традицију доделе новогодишњих поклон пакетића. Овога пута, популарни бајкери из Тополе одлучили су да за православну Нову годину са 30 пакетића обрадују малишане Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама “Загрљај”. Свечаној додели поклона присуствовао је и председник општине Драган Живановић. Уз дружење и разговор мотористи су обећали да ће, када временске прилике то дозволе, приредити малишанима и вожњу на двоточкашима.
понедељак, 15. јануар 2018.
[почетна страна]
 
Радост за децу у хранитељским породицама
 
Удружење хранитеља “Цврчак” из Тополе и ове године доделом новогодишњих поклон пакетића улепшало је дан деци без родитељског старања, а која се налазе у хранитељским породицама. Свечаности доделе пакетића уз пригодан програм, организованој у хотелу “Опленац”, у суботу 13. јануара, присуствовали су бројни гости међу којима и председник општине Драган Живановић и председник Скупштине општине и Народни посланик Драган Јовановић. Хранитељске породице, децу и пријатеље хранитеља обрадовала је и вест руководства хотела које је Удружењу привремено уступило простор у коме ће моћи да одржавају радионице, друже се са децом и пријатељима.
Општина ТополаГостима се обратио и председник Скупштине општине Драган Јовановић. Он је позвао грађане да се укључе у програм хранитељства услед, на жалост, све веће потребе да се деци без родитељског старања омогући адекватно одрастање.
-Данашњи дан није само дан када ћемо поклонима и пакетима обрадовати дечицу, већ пре свега говорити о идеји хранитељства, племенитој мисији људи који желе да помогну и збрину малишане који су различитим сплетом околности остали без биолошких родитеља – рекао је између осталог председник Јовановић.
Иначе “Цврчак” ће ове године прославити 10 година свога постојања. О хранитељству, тој дивној и племенитој мисији, говорио је и председник Удружења Драгош Митровић. Он је указао на потребу да се што већи број људи едукује у овом правцу. А потреба је све већа и већа. Многи захтеви за збрињавање деце су због недостатка хранитеља морали да буду одбијени. То је и разлог за покретање акција у правцу промоција и организовању трибина како би се анимирали људи добре воље да крену у правцу хранитељства.
понедељак, 15. јануар 2018.
[почетна страна]
 
Мир божји – Христос се роди
 
Општина ТополаОпштина ТополаБденије са уношењем бадњака у цркву Светог Ђорђа, паљење бадњака, свечана додела божићних пакетића и ватромет, галавна су обележја прославе Бадње вечери на Опленцу. Општи утисак прославе је да никада већи број грађана није присустовао бденију и осталим свечаностима као ове године.
Бадњак у цркву Светог Ђорђа унео је принц Михаило Карађорђевић који је заједно са супругом, принцезом Љубицом, присуствовао служби. Бденију које је служило свештенство Опленачког намесништва уз помоћ црквеног хора „Опленац“, присуствовали су и председник општине Драган Живановић и председник Скупштине општине Драган Јовановић.Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола
По завршетку литургије, са бине постављене у порти цркве грађане је поздравио Драган Јовановић, док је иза ње горео бадњак. Почетак доделе хиљаду Божићних пакетића најмлађима обележио је ватромет који се по ведром небу могао видети далеко ван Тополе. Општина Топола
понедељак, 8. јануар 2018.
[почетна страна]
 
Бадњачари на Опленцу
 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаТрадиционалном организованом сечом бадњака на Опленцу, отпочела је прослава Бадњег дана у Тополи. Велики број грађана окупио се испред куће краља Петра I како би, уз уобичајено окрепљење „шумадијским чајем“, кренуо у сечу бадњака. Општина ТополаОпштина Топола
Међу бадњачарима били су и принц Михаило Карађорђевић, председник општине Драган Живановић и председник Скупштине општине Драган Јовановић. После сече бадњака и дренових гранчица, поворка бадњачара упутила се назад ка кући краља Петра где су уз разговор и дружење дегустирали чувено вино из краљевих подрума и гирице.
субота, 6. јануар 2018.
[почетна страна]
 
 
 
 
 
 
 
 
  Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2018