Меморијални карате турнир

 
Општина ТополаОпштина ТополаНа 19. меморијалном турниру Драгослав Радовановић-Пјер, одржаном у јагодинском Спортском центру у суботу, каратисти “Карађорђа” остварили су запажен резултат. У конкуренцији 550 такмичара из 31-ног клуба, каратисти из Тополе заузели су 8. место и као награду од организатора добили 18.000 динара.
Резултат и пласман су значајни поготову када се у обзир узме да је екипа учествовала у окрњеном саставу јер су недостајали чланови који се налазе на школској екскурзији. Добијена награда ће бити утрошена на такмичарску екипу као стимуланс за даља такмичења. Следеће такмичење на коме ће каратисти “Карађорђа” учествовати биће Куп Србије који ће се одржати у децембру у Београду.

понедељак, 30. октобар 2017.
[почетна страна]

Адаптација кошаркашког терена

 
Општина ТополаОпштина ТополаОтпочели су радови на адаптацији подлоге кошаркашког терена Основне школе “Карађорђе” у Тополи. Радове изводи предузеће “Тигар” из Пирота. Вредност инвестиције износи око 1,5 милиона динара. По завршетку радова у Тополи, у плану је сређивање спортског терена у Трнави.
Општина ТополаНа постојећи кошаркашки терен на отвореном у ОШ “Карађорђе” постављена је гумирана подлога. Подлога ће се у два слоја обојити црвеном бојом, а затим ће уследити фарбање рекета плавом бојом и означавање линија терена. Иначе, гумирана-мека подлога се користи и за одигравање утакмица на професионалним теренима. Поред тога радиће се и на санацији оштећеног бехатона на овом терену, као и на постављању заштитне ограде око њега.

среда, 18. октобар 2017.
[почетна страна]

Бесплатан упис у карате школу

 
Општина ТополаКарате клуб “Карађорђе” из Тополе, у циљу омасовљења каратеа и спорта уопште, нарочито дечијег, спроводи акцију бесплатног уписа у карате школу који ће трајати до краја ове године.
Акција обухвата децу узраста од 4-12 година старости. Тренинзи ће се одржавати уторком и четвртком, у малој сали за борилачке вештине у улици Мије Тодоровића број 1 (зграда биоскопа). Идеја бесплатног уписа у карате школу предочена је руководству општине почетком јула месеца, када је у згради општине приређен пријем за освајаче медаља на светском WKC првенству одржаном у Београду. Акцију клуба подржао је и општински Спортски савез.
Иначе, КК “Карађорђе” ће и ове године наставити са програмом Спортске карате школице. Програм је прилагођен узрасту од 4-7 година. Из Управе клуба истичу да је, због све већег интересовања деце за карате тренинге, направљен посебан програм рада намењен деци млађег узраста.
-Садржај и програм рада карате школице прилагођен је способностима деце предшколског узраста, а позитивно утиче на моторички, ментални и биолошки развој детета. Различитим вежбама и кроз игру са вршњацима, деца побољшавају координацију, равнотежу, гипкост, брзину, спретност..., речи су тренера Ранка Шолића, иза чијег рада стоје значајни резултати.
Шолић истиче и да деца на овај начин развијају “дух и тело, уче основе спортске културе, побољшавају психофизичке способности, друже се са вршњацима и стичу веће самопоуздање”.

уторак, 26. септембар 2017.
[почетна страна]

Реконструкција кошаркашког терена

 
Општина ТополаОпштина ТополаСредствима Општине Топола којима се финансирају инвестиције у спорту преко Спортског савеза општине Топола и средства намењена развоју школства, финансирана је реконструкција дотрајалих кошева на отвореном кошаркашком терену Основне школе “Карађорђе”. На постојећим конструкцијама које су и даље у добром стању постављене су нове професионалне табле и обручи.
Општина Топола Укупна вредност завршеног дела реконструкције износи око 180.000 динара, с тим што је око 30.000 динара издвојено и за један кош који ће се поставити и у издвојеном одељењу ОШ “Карађорђе” у Овсишту. Извођач радова је предузеће Mobex cip doo из Крагујевца које је посао одрадило максимално професионално.
Осим завршених радова на реконструкцији, у плану су и радови на адаптацији подлоге. Намера је да се на терену постави мека подлога. Ради се о гумираној подлози која се користи за утакмице на професионалним теренима приликом одигравања код нас одувек популарног “3x3” баскета који је од ове године проглашен олимпијским спортом.

петак, 11. август 2017.
[почетна страна]

Колибри узлетели високо

 
Општина ТополаОпштина ТополаЖенски рукометни клуб “Колибри” из Горње Трнаве, категорија 2005. годиште и млађе, освојио је 3. место на недавно завршеном турниру у Бјељини. Успех је увећан тиме што је Катарина Милојевић била је најбољи стрелац, а у прву петорку своје категорије ушла је Јовановић Анђела.
Младе рукометашице, са стручним штабом Радивојевић Радославом, Благојевић Р. Драганом и Алексијевић Мирославом, биле су данас гости Општинске управе где их је дочекало руководство Општине.Општина Топола Драган Живановић, председник општине и Драган Јовановић, председник Скупштине општине Топола, честитали су рукометашицама висок пласман у оштрој конкуренцији и пожелели им нове успехе на предстојећим такмичењима. У знак пажње рукометашицама ће бити обезбеђене сезонске карте на једном од базена – Сунчани брег или Бајкал.
Екипу 2005. годиште и млађе са тренерима Радивојевићем и Благојевићем чиниле су: Јовановић Анђела, Дамјановић Сара, Антонијевић Сара, Милојевић Катарина, Јефтинијевић Марија, Илић Нина, Живојиновић Јелена, Танасијевић Андријана и Михајиловић Тијана.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола“Колибри” су на II Међународном такмичењу у рукомету и мини рукомету у Бјељини наступали у две категорије. Поред поменуте генерације 2005. годиште и млађе, наступала је и екипа рукометашица 2001-2003. годишта. Да је конкуренција на турниру била заиста јака говори и податак да је такмичење окупило 36 женских екипа у обе категорије и 74 мушких. Тимови су поред Републике Српске и Босне и Херцеговине у Бјељину ове године стигли и из Србије и Хрватске.

четвртак, 10. август 2017.
[почетна страна]

Свлачионица као увертира

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПростор некадашње котларнице у спортској дворани Основне школе “Карађорђе” добио је нову намену. Уместо котларнице која није била у функцији више година изграђена је потпуно нова свлачионица. Свлачионицу ће превасходно користити судије и службена лица приликом организовања спортских догађаја. Вредност радова и техничког пријема износи 750.000 динара. Средства за израду свлачионице издвојена су буџетом Општине Топола.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаИзрада свлачионица представља само увод у реализацију пројекта много ширих размера. Целокупним пројектом је предвиђена доградња трибина са пратећим просторијама, које су овом објекту недостајале још од тренутка његове изградње. За израду трибина потребно је нешто више од 20 милиона динара. Радове ће финансирати Општина Топола и Министарство омладине и спорта путем конкурса “Заврши започето” који је предат ресорном министарству. Пет редова трибина ће се изградити дуж целе сале у дужини од 45 метара. Предвиђен је и простор за улазак особа са инвалидитетом. Целокупан капацитет ће износити око 400 места.
Ако би се говорило о значају проширења сале, могло би се рећи да ће то бити објекат у коме су створени услови за организацију спортских догађаја за клубове који се такмиче на вишем нивоу републичких такмичења. Општина и сама школа добиће простор за одржавање манифестација много ширег карактера. У томе и лежи разлог потребе трибина на овом објекту. На овај начин пружиће се могућност много ширем аудиторијуму да присуствује спортским догађајима, бодри своје љубимце или присуствује догађајима различитог садржаја.

петак, 21. јул 2017.
[почетна страна]

Освајачи медаља у посети Општини

 
Општина ТополаОпштина ТополаДанас је у скупштинској сали Општине приређен пријем за младе каратисте КК „Карађорђе“, освајаче медаља за нашу репрезентацију на недавно завршеном 12. Светском WKC првенству у Београду. Каратисте и њихове тренере Ранка Шолића и Марјана Торбицу поздравили су и честитали им на успеху председник општине Драган Живановић, председник Скупштине општине Драган Јовановић и председник општинског Спортског завеза Дарко Рељић. Општина ће са своје стране као мали знак пажње овим, пре свега скромним младим људима, обезбедити сезонске карте на неком од два базена – Бајкал у Тополи, односно Сунчани брег у Овсишту.
На првенству је учествовало око 550 каратиста из 14 земаља. Такмичења су одржана у београдској хали спортова „Ранко Жеравица“.
Општина ТополаОпштина ТополаЧланови Карате клуба „Карађорђе“ који су освојили медаље бранећи боје наше земље су: Димитријевић Теодора – 3. место у категорији 8-9 кате,
Софронијевић Николија – 2. место у категорији 10-11 кате,
Шабан Теодора – 1. место у категорији 12-13 кате,
Вучковић Анастасија – 3. место у категорији 15-17 кате,
Шћекић Огњен – 2. место појединачно - категорија +55 кг и 1. место екипно,
Еић Александар – 3. мето сениори - борбе екипно.
Успех кататиста из Тополе увећан је и податком да је један од тренера државне репрезентације и на овом значајном такмичењу био Шолић Ранко. О квалитету његовог рада са младима сведочи и број медаља који је на овој светској смотри каратиста знатно увећан у односу на исто такмичење из 2014. године у Минхену. Тада је за репрезентацију Србије две медаље 3. место појединачно и 2. екипно освојио Шолић Стефан.

петак, 7. јул 2017.
[почетна страна]

IV C.A.C.I.B. у Тополи

 
Општина ТополаНа спортским теренима хотела „Опленац“, у недељу је одржана шеста изложба паса свих раса. Уједно, ради се и о 4. Међународној (C.A.C.I.B.) изложби у Тополи на коју је пријављено 309 паса у 80 раса. Поред излагача из Србије, на такмичење су своје љубимце довели и гости из Швајцарске, Немачке, Русије, Италије, Црне Горе, Македоније, Француске, Белгије и Бугарске. Присутне је у име организатора поздравио председник Кинолошког друштва „Опленац“ Драгић Лазаревић. Кинолошко друштво „Опленац“ је за развој кинолошког спорта заслужним појединцима доделило плакете, пехаре и признања.Општина ТополаОпштина Топола Изложбу је званично отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић.
Повељу за животно дело – предиван дар рађен у дуборезу, добио је генерални секретар Кинолошког савеза Србије, Махмуд ал Дагистани. Интересантно је подсетити, а пре неколико година смо писали о томе, да је Махмуд ал Дагистани пре 33 године на истом месту, у тадашњој семинар сали хотела, изабран за генералног секретара Кинолошког савеза Србије. Признања су добили Милан Милованчевић, за заслуге вишегодишњег вођења изложбе, Павле Радановић испред Винарије ПИК „Опленац“, за подршку у организацији смотре паса и Драган Митровић Поштар, Општина ТополаОпштина Тополасветски и европски првак у категорији ловачких паса. Милошу Петковићу, директору СШ „Краљ Петар I“ из Тополе уручено је признање КСС у знак захволности јер је ова школа једина су Србији која је у оквиру ветеринарског смера увела кинологију као предмет. Награде су уручили председник Кинолошког савеза Србије, Драган Новаковић, помоћник министра пољопривреде Ненад Катанић, Драган Јовановић и Драгић Лазаревић.
Општина ТополаЗванично отварајући изложбу, председник Скупштине општине Топола и Народни поланик Драган Јовановић честитао је генералном секретару КСС на награди за животно дело и изразио наду да ће га она још више везати за Тополу. Јовановић је у шали честитао излагачима и посетиоцима леп дан с обзиром на променљиво време које нас прати овога пролећа. Он је позвао госте да поред изложбе искористе прилику и прошетају Опленцем и Тополом и одавде понесу лепе утиске.

     
понедељак, 15. мај 2017.
[почетна страна]

Проглашени најбољи спортисти општине Топола

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаСпортски савез општине Топола прогласиоје најуспешније спортисте за 2016. годину. Свечаност проглашења одржана је у петак, 12. маја, у скупштинској сали општине. Најбоља спортисткиња у прошлој години је НИКОЛИЈА СОФРОНИЈЕВИЋ, члан Карате клуба „Карађорђе“ из Тополе. За најбољег спортисту 2016. проглашен је Општина ТополаНЕМАЊА ЂОРЂЕВИЋ, члан Рукометног клуба „Карађорђе“ из Тополе. Награде су уручили председник општине Драган Живановић, председник Скупштине општине Драган Јовановић и председник општинског Спортског савеза Дарко Рељић.Општина Топола

Остали добитници награда по категоријама:
Општина Топола СЕНИОРИ: Лазар Делић, КК ,,Карађорђе“ Топола;
СЕНИОРКЕ: Александра Станојевић, ЖФК ,,Карађорђе“ Топола;
ЈУНИОРИ: Давид Благојевић, КК ,,Карађорђе“ Топола;
КАДЕТИ: Петар Миловановић, СОФК ,,Карађорђе“ Топола;
КАДЕТКИЊЕ: Теодора Шабан, КК ,,Карађорђе“ Топола;
ПИОНИРИ: Сава Танасијевић, КК ,,Карађорђе“ Топола;
ПИОНИРКЕ: Ива Сремчевић, ОК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ СЕНИОРИ: РК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ СЕНИОРКЕ: ЖФК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ ЈУНИОРИ: СОФК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ КАДЕТИ: КК ,,Карађорђе“ Топола;
КЛУБ ПИОНИРКЕ: ЖРК ,,Колибри“ Г.Трнава;
НАЈУСПЕШНИЈИ МЛАДИ КОЛЕКТИВ: Карате клуб ,,Карађорђе“ Топола;

СПЕЦИЈАЛНА ПРИЗНАЊА:

Стефан Панић - Репрезентативац Србије у фудбалу, члан ФК Металац;
Јована Благојевић - Позвана у рукометну репрезентацију, члан РК Раднички;
Игор Дуљај - „амбасадор“ спорта у Тополи - Више од 50 пута играо за репрезентацију - За развој и промоцију фудбала;
СК РВИ и ППБ Топола - Стрељаштво - За развој инвалидског спорта;
Петар Живковић - За освојено Европско првенство у боксу;
Живорад Андрић - За развој школског спорта;
Горан Ђурђевић - За развој рукомета;

ДИПЛОМЕ:

Петар Брковић - Ратни војни инвалиди,
Ђорђе Лазаревић - Кошарка,
Богдан Стевановић - Карате,
Катарина Милојевић - Рукомет.

понедељак, 15. мај 2017.
[почетна страна]

XIII C.A.C.I.B. у Наталинцима

 
Општина ТополаОпштина ТополаКинолошко друштво „Наталинци“ било је јуче домаћин изложбе паса свих раса. Од 33 смотре паса колико је до сада у Наталинцима организовано, ово је била 13. Међународна изложбa - C.A.C.I.B. Киша која је непрестано падала и хладноћа омела је љубитеље паса да се у већем броју појаве на стадиону ФК „Шумадинац“ где се изложба Општина ТополаОпштина Тополатрадиционално одржава. Због таквих временских услова описног оцењивања паса није било, већ само рангирање – одличан, врло добар.... На такмичење је пријављено око 400 паса свих раса. Поред Србије на ову иначе врло посећену и цењену изложбу, своје љубимце су довели власници из Русије, Украјине, Црне Горе, БиХ, Италије, Немачке, Мађарске, Чешке, Румуније, Француске и Словачке.

понедељак, 24. април 2017.
[почетна страна]

Четврти „Опленачки победник“

 
Општина ТополаОпштина ТополаКарате клуб „Карађорђе“ из Тополе био је јуче домаћин турнира „Опленачки победник“. Турнир који се организује четврту годину за редом, одржан је у спортској дворани Средње школе „Краљ Петар I“. На такмичењу је учешће узело 20 клубова са око 250 каратиста. Прво место заузео је КК „Јагодина“, друго „Lotos“ из Смедерева, а треће „Haiken“ из Јагодине. Титулу „Опленачки победник“ у сениорској конкуренцији освојио је Тодор Марковић члан КК „Haiken“ из Јагодине.
Турнир је отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић, а такмичење су поред бројних навијача пратили и председник Спортског савеза општине Дарко Рељић и члан општинског Већа за спорт Александар Нешовић.
Општина ТополаОпштина ТополаИ поред тога што домаћин није учествовао у генералном пласману, каратисти „Карађорђа“ показали су завидан квалитет. Посебно се ово може рећи за кадетску екупу у борбама која је у јакој конкуренцији заузела прво место. Кадети „Карађорђа“ наступили су у саставу: Арсић Урош, Миливојевић Стефан и Стевановић Богдан. Високу форму у екипи домаћина потврдила је и Николија Софронијевић. Она је у катама за пионирке у маниру правих шампиона освојила прво место.
Општа је оцена да су гледаоци у Тополи могли присуствовати још једном добро организованом такмичењу. „Опленачки победник“ не само да прелази у традиционално такмичење, већ и својом масовношћу и пре свега квалитетом побуђује све већу пажњу јавности.

понедељак, 6. март 2017.
[почетна страна]
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2017