Нове асфалтне подлоге
 

Током децембра Општина Топола ће наставити са асфалтирањем локалних путева. У циљу побољшања путне инфраструктуре, асфалтном подлогом ће се насути око два и по километра локалних путева. Вредност уговорених радова износи 7.999.689 динара. Извођач радова ће бити фирма „Arbag“ из Аранђеловца.
Наношење асфалтног слоја изводиће се у следићим Месним заједницама:
Божурња – пут за Милорадовиће и пут за Стојиће;
Шуме – пут ка реци Трнави (поред цркве);
Горња Трнава-Варошица – пут за Марковиће;
Рајковац – пут Прандовићи-гробље; Митровчић – пут за Стевановиће;
Винча – засеок Шаревац, леви крак Василијевићи;
Јарменовци – пут за Грковиће, изнад водозахвата;
Блазнава – пут за ловачку кућу;
Липовац – пут за Петровиће и пут поред Ловачког дома;
Топола – део улице Жртава Крагујевачког октобра.

уторак, 6. децембар 2016.
[почетна страна]
Спортска дворана у Шаторњи
 

Општина ТополаОпштина ТополаДоња Шаторња ће ускоро добити спортску халу. Ова вест ће свакако обрадовати житеље Шаторње и осталих поднорудничких села која се на њу ослањају. Дворана ће се налазити на месту садашњег спортског терена у склопу Основне школе „Живко Томић“. Од 12 понуђача за изградњу прве фазе спортске дворане, на тендеру је победила фирма „Центум“ доо Лесковац. Вредност ове фазе радова износи 23.142.000 динара са ПДВ-ом. Инвеститори су Министарство привреде Републике Србије и Општина Топола.
Хала је пројектована тако што се из темеља формирају носећи стубови на које се монтира челична конструкција крова. Димензије спортске дворане износе 28,50 x 25,03 метара са трибином за око 250 гледалаца са једне стране. У простору испод трибина зидови су обезбеђени хоризонталним и вертикалним серклажама. Укупна нето површина сале је 664,55 квадратних метара, а површина галерије 219,46. Када се заврши, а рок за изградњу ове фазе радова је 75 дана, биће то прелеп и надасве функционалан објекат.

четвртак, 20. октобар 2016.
[почетна страна]
Ревитализација пољских путева
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола и општинска Дирекција за изградњу започеле су нову кампању ревитализације пољских путева. У овој фази изградиће се више од 8 километара путева. Извођач радова је ПЗП Крагујевац, а укупна вредност инвестиције износи 8.688.060 динара.
Макадамском подлогом у дужини од 1600 метара већ је насут пут, у Месној заједници Шуме, на потезу Црвено Брдо-Павловац.
Преостали радови изводиће се на следећим деоницама:
МЗ Белосавци – на релацији Црква-Поља, у дужини од 925 метара;
МЗ Загорица – на релацији Вис - Ливаде, у дужини од 2500 метара;
МЗ Маскар – на релацији Пољана - Трстена, у дужини од 800 метара;
МЗ Митровичић – пут за гробље у дужини 550 метара;
МЗ Светлић – пут за Вељковицу дужине 1850 метара.

четвртак, 15. септембар 2016.
[почетна страна]
Даље уређење речних корита
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПрошле године започети радови на уређењу речних корита, као што је и најављено, настављају се и ове. У току су радови на уређењу тока реке Каменице од моста у близини тзв. Катаринине чесме. План је да се корито ове реке, у дужини од око два километра, уреди до ушћа Каменице у Кубршницу. Поред тога планирано је, такође два километра и уређење корита реке Јасенице од јунковачког атара до излаза из Наталинаца. Укупна вредност радова износи девет милиона динара, а извођач радова је „Водопривреда“ из Смедеревске Паланке.

петак, 22. јул 2016.
[почетна страна]
Фонтана у центру града
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаУ центру Тополе, у рад је пуштена фонтана. Фонтана је обложена студеничким каменом, пумпом која потискује кубик и по воде и обасјана са четири лед сијалице. Око ње уређена је земљана површина по којој је посејана трава, са цветним аранжманима, тако да ће све скупа представљати један пријатан кутак за одмор грађана.
Општина ТополаОпштина ТополаЗанимљиво, овај простор је, према слободним проценама, још пре више од 35 година предвиђен за фонтану. Негде '79-'80. године прошлог века направљена је бетоном оивичена „рупа“ дубине око једног метра. Из њеног центра излазила је водоводна цев. И никада није приведена намени. Поменута „рупа“ је ту стајала, а године и деценије су пролазиле. У њу су чак бацани папири, смеће... Многи је чак нису ни примећивали. Лагано је одлазила у заборав. Ових дана, не само да је из заборава враћена, већ је и улепшана и украшена. Стављена је у функцију. За то су се побринули радници Јавно комунално стамбеног предузећа Топола. И нека нам потраје.

четвртак, 30. јун 2016.
[почетна страна]
Министарка Михајловић у посети градилишту
 

Општина ТополаОпштина ТополаЗорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије и Зоран Дробњак директор „Путева Србије“ посетили су данас Тополу, тачније село Винчу кроз коју коју пролази деоница пута у реконструкцији на релацији Топола-Рудник. Њих су на градилишту дочекали председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић и председник општине Драган Живановић са сарадницима.
Министарка Михајловић је упозната са током радова пута дугог 27 километара који се изводе у оквиру Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја. Такође, председник Скупштине општине Драган Јовановић је, поздрављајући министарку Михајловић, директора Дробњака и представнике извођача радова „Србијааутопут“ и ПЗП Крагујевац, подсетио на претходну сарадњу општине са Министарством инфраструктуре и тренутне радове у општини Топола.
Општина ТополаОпштина Топола-Могу да кажем да свих ових година имамо изузетну сарадњу и са ресорним Министарством и са „Путевима Србије“. Ово је само једно од градилишта које у овом тренутку имамо у општини Топола и широм Шумадије. Због тога велику захвалност дугујемо и Министарству и Путевима Србије. Имамо изградњу великог броја локалних путева, а такође и регионалних. Морам да поменем један пут који није од Другог светског рата асфалтиран, а то је стари регионални пут Р-215, Светлић-Борци, који спаја ободни део Тополе са општином Рача. Овде смо уз помоћ Владе Републике Србије урадили пут од Винче преко Брезовца ка Аранђеловцу у дужини од 4,5 километара и како је ово један воћарски, виноградарски и винарски део Шумадије одакле се сваке године око 15 милиона тона воћа извози на Руско тржиште, добра инфраструктура је предуслов да би се овај крај могао даље добро развијати и зато се још једном захваљујем уваженој министарки и њеним сарадницима и надам да ћемо овако добру сарадњу имати и у наредном периоду – рекао је председник Јовановић.
Општина ТополаИзражавајући задовољство што се налази у овом делу Шумадије, министарка Михајловић је казала да је Влада Републике Србије издвојила „близу 100 милиона евра из буџета за рехабилитацију 1100 километара пута на територији Републике Србије“. према томе ради се „тамо где су приоритети, а то се односи и на овај део Србије. Кредит је узет, гаранција је дата. Преко ЈП Путеви Србије се кредит реализује. Можда је било одређених потешкоћа у току претходне године. То је начин на који се кредит реализује, а то је пројектује и гради. Дакле бира се пројектант и извођач. Они су обавезни да направе пројекат, а затим да изводе радове. Тако се до сада и на тај начин није радило, али наш је интерес пре свега да ништа не касни. Ово је деоница која је веома важна. Дужине је 27 километара. Десет милиона евра је вредност рехабилитације и оно што Владу занима и оно што Влада хоће, то је да оно што смо се договорили и за шта смо дали новац, да буде реализовано у року. „Путеви Србије“ и „Србијааутопут“ су добре компаније и сву рехабилитацију путева и прошле и ове године су добиле домаће компаније што је мени веома важно и драго. Трудили смо се да организујемо домаће компаније, а ми од њих очекујемо и довољан број радника на терену, од њих очекујемо да поштују рокове и од њих очекујемо да не долазимо у ситуацију да због њих плаћамо казнене пенале због тога“, изјавила је Зорана Михајловић.
Општина ТополаЗоран Дробњак директор „Путева Србије“ је додао да је ова деоница најтежа од свих које треба урадити у овој години. Деоница је тешка због пута односно терена какав је од Рудника до Јарменоваца, а ту треба урадити и три моста.
У знак сећања на посету градилишту, а с обзиром да је до сусрета дошло управо у Винчи, селу познатом по расадницима воћа, по воћњацима и виноградима, али и винаријама, председник Јовановић је министарки Михајловић поклонио сет вина произведених управо у овдашњој винарији „Александровић“.

среда, 20. април 2016.
[почетна страна]
Санација резервоара питке воде
 

Општина ТополаОпштина ТополаКако би предстојећу летњу сезону дочекали што спремније и омогућили грађанима стабилно снабдевање санитарно-хигијенски исправном водом за пиће, Јавно комунално стамбено предузеће Топола спроводи завршне радове на текућем инвестиционом одржавању изворишта „Божурња“. Реч је о радовима на каптажном објекту и резервоару питке воде.
Општина ТополаОпштина ТополаОвим активностима обухваћени су радови на постављању санитарно-хигијенских плочица, наношењу адекватних заштитних премаза (пенетрата) и замени прелива. Са овог изворишта водом за пиће снабдева се Божурња и део Тополе у летњим месецима. За очекивати је да радови буду завршени у наредних недељу дана.

петак, 15. април 2016.
[почетна страна]
Асфалтирање пута у Кривој бари
 

Општина ТополаОпштина ТополаУ тополском насељу Крива бара у току су радови на асфалтирању коловоза. Како је реч о транзитном делу пута, који Тополу повезује са Ибарском магистралом, асфалтом се пресвлачи најпре десна страна пута (гледајући из правца града), док се левом, без дужег задржавања, возила наизменично пропуштају.

четвртак, 14. април 2016.
[почетна страна]
Завршни слој асфалта у Булевару
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПостављањем хабајућег слоја – АВ11-еруптивац, народним речником завршног слоја, данас се у Тополи завршава асфалтирање Булевара Вожда Карађорђа, једне од главних градских улица. Радови од НИС-ове пумпе до семафора су у току и очекује се да ће у току дана улица бити завршена после чега следе радови на постављању хоризонталне сигнализације. У насељу Крива бара гребањем – скидањем слоја старог асфалта настављени су радови на припреми за асфалтирање нових 400 метара коловоза.
Главна траса пута на клизишту у Шаторњи, од данас је због радова на коловозу затворена за саобраћај. Семафори и остала сигнализација усмеравају саобраћај на обилазницу. План је да овај део посла за око 30 дана буде приведен крају.

уторак, 12. април 2016.
[почетна страна]
Булевар Вожда Карађорђа у новом руху
 
Општина ТополаОпштина ТополаУбрзано се у центру Тополе спроводе радови на асфалтирању улице Вожда Карађорђа. Радови се изводе од раскршћа код НИС-ове пумпе ка центру града. До сада су постављени нови ивичњаци, а тренутно машине раде на гребању асфалта. До петка би овај део улице требао да буде насут новом асфалтном подлогом.
У наредном периоду наставиће се са асфалтирањем локалних путева за које је већ издвојено 15 милиона динара. Осим тога, за наставак радова на изградњи путне инфраструктуре Општина Топола ће издвојити додатних 10 милиона динара.
уторак 5. април 2016.
[почетна страна]
 
Нови путеви са првим лепим данима
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаСваки тренутак лепог времена Општина Топола настоји да искористи за побољшање путне инфраструктуре на својој територији. Док је већ увелико асфалтиран пут за Бабиће у Јунковцу, а реч је о дужини од 650 метара, престанак кише и први лепи дани омогућили су путарима да асфалтном подлогом наспу и 550 метара пута за Ђурђевића брдо у Пласковцу. Извођач радова је ПЗП Крагујевац.
Поред тога, на Винчанској реци, на путу Метеризе-Пласковац, извршена је санација моста који је претрпео оштећења приликом недавних поплава. Уколико се временске прилике стабилизују, а сви су изгледи да хоће, план је да се крене са интензивнијом градњом осталих путних праваца тополске општине.

понедељак, 4. април 2016.
[почетна страна]
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2016