Дружење каратиста на Опленцу

 
На традиционалном сусрету младих каратиста, њихових родитеља и тренера који је синоћ у хотелу Опленац организовао Карате клуб „Карађорђе“ сумирани су постигнути резултати у 2015. години.
Податак вредан пажње је свакако 171. медаља која краси груди ових младих спортиста. Највише је оних најсјајнијих одличја – 68 златних, затим 55 сребрних и 58 бронзаних. Тренери Ранко Шолић и Марјан Торбица са поносом истичу добру генерацију почетника коју су оформили ове године и борце који су доживели експанзију форме, а самим тим и резултата.
Најистакнутијим каратистима у 2015. години пехаре су уручили председник општине Топола, Драган Живановић, председник Спортског савеза општине Дарко Рељић, тренери Ранко Шолић и Марјан Торбица и представник спонзора Јованка Васиљевић Савић.
       
       
Признања су добили:
Најталентованији почетник - Јанићијевић Лука,
Најредовнији почетник - Матеја Васиљевић,
Најредовнији у секцији Трнава - Санела Живановић,
Најуспешнији такмичар у секцији Трнава - Андрејић Лука,
Најредовнији члан клуба Борис Рајковић,
Најуспешнији млади такмичар клуба - Наталија Михаиловић,
Најуспешнији сениорски такмичар - Александар Еић.

уторак, 29. децембар 2015.
[почетна страна]

Каратисти други у Србији

 
Општина ТополаОпштина ТополаСјајна спортска вест стигла је минулог викенда у Тополу. Млади каратисти КК „Карађорђе“ вратили су се са такмичења доносећи у свој град прегршт медаља. У оквиру Шотокан карате савеза Србије, у суботу 5. децембра, Деспотовац је био организатор карате такмичења на које се пријавило 40 екипа. У таквој и толикој конкуренцији Карате клуб „Карађорђе“ успео је да освоји друго место у генералном пласману по систему Олимпијског бодовања. Њихове груди красе четири злата, четири сребра и осам бронзаних медаља. Рецимо и да је победник у генералном пласману био КК „ЕПСИ“ из Суботице, а трећи КК „Врбас“.
Одличја за КК „Карађорђе“ су освојили: ЛУКА АНДРЕЈИЋ - злато пионири кате, НОВАКОВИЋ МИЛОШ - сребро пионири кате, ЕИЋ АЛЕКСАНДАР - сребро кате и борбе сениори, СОФРОНИЈЕВИЋ НИКОЛИЈА - бронза пионирке кате, ВУЧКОВИЋ АНАСТАСИЈА - бронза кадеткиње кате, ШЋЕКИЋ ОГЊЕН - злато пионири борбе +35кг, РАЈКОВИЋ БОРИС - бронза пионири борбе-45 кг, МИЛИЋ НЕМАЊА - бронза пионири борбе -50 кг, НИКОЛИЋ ЈОВАН - бронза борбе кадети +65, ЈЕРЕМИЋ МИЛОШ бронза сениори +75 кг.
Освајачи медаља у екипној конкуренцији: КАТЕ ПИОНИРИ СРЕБРО - Андрејић, Јеленић, Новаковић; КАТЕ ПИОНИРКЕ БРОНЗА - Динић, Софронијевић, Михаиловић; КАТЕ КАДЕТКИЊЕ ЗЛАТО - Вучковић, Коцић, Стојадиновић; БОРЦИ ПИОНИРИ I ЗЛАТО - Арсић, Стевановић, Рајковић, Михаиловић; БОРЦИ ПИОНИРИ II БРОНЗА –Гавриловић, Милић, Шћекић.
Постигнут резултат на Купу Србије тренерски пар Марјан Торбица – Ранко Шолић убраја у најзначајније успехе у историји клуба. То је био и један од разлога због кога су синоћ председник општине Топола, Драган Живановић и председник Спортског савеза општине Дарко Рељић, посетили тренинг овог клуба. На лицу места могли су се упознати са радом и ентузијазмом којим ови млади људи прилазе свом омиљеном спорту. Због тога су и Живановић и Рељић подржали овакав начин вођења клуба и обећали даљу подршку од стране локалне заједнице, нарочито ако се има у виду да такав рад даје и конкретне резултате.
И поред тога што, како сам Ранко Шолић каже „у свету спорта није популарно“, али може се издвојити резултат Шћекић Огњена (2004) који је у борбама освојио прво место што је било изненађење. Однео је победе у све четири борбе. Поменимо и Луку Андрејића (2005) који је злато освојио у катама. Поред двојице поменутих младих шампиона, Шолић је истакао општу добру форму бораца. Годиште 2002. и 2003. догодине прелази у категорију кадета. То је група од девет дечака која представља понос клуба и са њима се издвојено ради, а ево сада су екипно доказали да су најбољи. Кадеткиње у катама су златом такође доказале свој квалитет.
-Овакав резултат на овако јаком Купу нико, па ни ми нисмо очекивали. То је највећи успех клуба поред оног успеха у Минхену на Светском купу када смо узели две медаље. Стекао се утисак да смо могли у неким сегментима још боље проћи. У сваком случају смо презадовољни, рекао је између осталог Ранко Шолић и додао да клуб броји више од сто полазника. Младих каратиста. Поред вредног рада у свом клубу, велика већина њих и то није никаква нити фраза нити стереотип, постиже и запажене резултате у својим школама и многим ваннаставним активностима.

     
         
Од планова у непосредној будућности клуб ће после 20. децембра организовати полагање за појасеве, а пар дана пред Нову годину планирају традиционално заједничко дружење на коме ће се заокружити успешна година и уручити дипломе и плакете заслужним појединцима како у самом клубу тако и онима који су својим активностима клубу помогли.

уторак, 8. децембар 2015.
[почетна страна]

Завршене СОИ – ТОПОЛА 2015

 
Народни вишебој, крос, стрељаштво, шах, надвлачење конопца, пикадо и стони тенис, спортске су дисциплине са којима су у суботу, 22. августа завршене Сеоске олимпијске игре – Топола 2015. Наведена такмичења одржана су на спортским теренима и сали Основне школе „Карађорђе“ у Тополи, док су се стрелци надметали у простору Стрељачког савеза општине Топола.
Резултати по дисциплинама: Пикадо – МЗ Наталинци; Стони тенис – МЗ Љубесело; Шах – МЗ Љубесело; Стрељаштво – МЗ Загорица; Народни вишебој – МЗ Загорица; Надвлачење конопца – МЗ Љубесело; Крос – МЗ Љубесело.
       
     
Идеја Спортског савеза општине Топола, као организатора Сеоске олимпијаде, била је да, поред обнављања некада врло популарног такмичења екипа Месних заједница, оне буду раздвојене по селима и спортским дисциплинама. Последње Сеоске олимпијске игре под окриљем општинског савеза одржане су још 2006. године у Месној заједници Загорица. Овога пута такмичења су се одвијала у Горњој Трнави, тачније МЗ Витлини, где су се надметале екипе у рукомету, а баскет је игран у Доњој Шаторњи. Мечеви у одбојци одиграни су у Липовцу, а мали фудбал у Белосавцима и преостала такмичења као што смо рекли у Тополи.

понедељак, 24. август 2015.
[почетна страна]

Настављене игре

 
Општина ТополаМесне заједнице Липовац и Белосавци биле су у викенду за нама домаћини наставка Сеоских олимпијских игара које се одржавају под окриљем Спортског савеза општине Топола. У Липовцу су у суботу 15. августа одржана спортска такмичења у одбојци, док су у недељу у Белосавцима одиграни мечеви у малом фудбалу.
За одбојкашка надметања пријавило се десет екипа – 7 мушких и 3 женске: Липовац две и по једну Месне заједнице Наталинци, Љубесело, Митровичић, Шаторња и Загорица, као и женске екипе Липовца (две) и Шаторње.
Општина ТополаОпштина ТополаУ финалу мушких екипа састали су се Наталинци и Митровчић. Резултатом 2:0 славила је екипа из Наталинаца. Женско финале одиграле су екипе Липовац 1 и Липовац 2. Победу је са 2:0 однела екипа Липовац 1.
Мали фудбал у Белосавцима привукао је 11 такмичарских екипа: Липовац и Белосавци по две и по једну из Загорице, Наталинаца, Љубесела, Витлине, Горње Трнаве, Шаторње и Клоке. Финале су одиграли тимови из Месних заједница Загорица и Шаторња. Победили су фудбалери из Загорице резултатом 2:1.
Завршна такмичења на Сеоским олимпијским играма – Топола 2015 организатор је предвидео да се одрже у Тополи. У суботу, 22. августа, како је речено, предвиђено је да се одрже сусрети у стоном тенису, шаху, стрељаштву, пикаду, кросу, народном вишебоју и надвлачењу конопца.

понедељак, 17. август 2015.
[почетна страна]

Почеле Сеоске олимпијске игре

 
Турнирима у рукомету и баскету, започеле су Сеоске олимпијске игре – Топола 2015. У суботу, на рукометном терену школе на Витлини, учесницима турнира обратили су се председник општине Топола, Драган Живановић, председник Спортског савеза општине Дарко Рељић и председник МЗ Витлина, Драган Прокић. Организатор Сеоских олимпијских игара је Спортски савез општине Топола. Последња Сеоска олимпијада под окриљем овог савеза одржана је још 2006. године у Загорици.
На турнир у рукомету пријавило се осам екипа. По четири у мушкој и женској конкуренцији. Своје представнике послале су Месне заједнице: Шаторња, Љубесело, Митровчић и домаћин Горња Трнава (Витлина). Победе су оствариле екипе Горње Трнаве-Витлине 1 у женској и Месне заједнице Митровчић у мушкој конкуренцији.
Резултати финала:
Жене: Витлина 1 - Витлина 3 11:8
Мушкарци: Митровчић - Љубесело 25:22
У недељу, 9. августа, у Шаторњи, одржано је такмичење у баскету. Пријавило се 12 екипа – десет мушких и две женске: Митровчић – једна екипа, Љубесело две.екипе, Загорица две, Наталинци једна екипа, Шаторња једна екипа, Винча једна екипа, Белосавци једна екипа и Клока једна екипа. Једине две женске екипе извела је Шаторња – Шаторња 1 и Шаторња 2. Девојке су одмах одиграле практично финалну утакмицу. Победила је екипа Шаторња 1 резултатом 8:6.
Права борба видела се у финалу мушкараца. Састали су се Љубесело и Наталинци. У узбудљивом, пуном преокрета, на моменте и жустром мечу, утакмица се завршила нерешеним резултатом 8:8. Бољим извођењем слободиних бацања победу је однела екипа МЗ Љубесело.
     
     
Наредног викенда настављају се такмичења на Сеоској олимпијади. У Липовцу ће се 15. августа такмичити екипе у одбојци, а дан касније у Белосавцима ће се одржати сусрети у фудбалу.

понедељак, 10. август 2015.
[почетна страна]

Спортски дан особа са инвалидитетом

 
Општина ТополаОпштина ТополаДанас је у Карађорђевом граду, у организацији Спортског клуба Ратних војних инвалида и породица палих бораца Топола, одржан „Спортски дан особа са инвалидитетом – Топола 2015“. Манифестацији, боље рећи спортском дружењу, су присуствовали председник општине Топола, Драган Живановић, председница Удружења центра за самостални живот особа са инвалидитетом Крагујевац, Милена Стојановић, председник спортског савеза општине Топола, Дарко Рељић, председник Удружења РВИ ППБ Србије, Радиша Миливојевић и други.
Општина ТополаОпштина ТополаОд спортских клубова који су демонстрирали поједине спортове учествовали су: СК РВИ ППБ из Ћићевца, Удружење РВИ ППБ из Крагујевца, Стрељачки савез општине Топола, Стоностениски клуб „Карађорђе“ из Тополе, Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Загљај“ из Тополе и из Крагујевца: Стонотениски клуб ОСИ „Крагујевчани“, Стреличарски клуб „Око соколово“, Клуб седеће одбојке „Крагујевчани“, Клуб снаге „Аура“ и новоустановљени Боћарски клуб „Алка“.
Присутни су на делу могли видети део спортова којима се могу бавити особе са инвалидитетом и њихову потпуно равноправну конкуренцију и оспособљеност у појединим спортским дисциплинама. Осим едукативног карактера данашњег дружења циљ ове и сличних манифестација је и подстицај другим особама са инвалидитетом да се ангажованије укључе у бављење спортом и неком од бројних спортских активности.

четвртак, 28. мај 2015.
[почетна страна]

II C.A.C.I.B. на Опленцу

 
Општина ТополаОпштина ТополаУ башти хотела Опленац одржана је у суботу, 16. маја, II Међународна изложба паса свих раса - C.A.C.I.B. Изложбу је организовало Кинолошко друштво „Опленац“ из Тополе. За такмичење је пријављено 332 пса у 92 расе.
Поред Србије, власници паса су допутовали са својим љубимцима у Тополу из: Црне Горе, Грчке, Шведске, Француске, Холандије, Словеније, Бугарске, Румуније, Италије, Шпаније, Немачке, Словачке, Чешке и Русије.
       
понедељак, 18. мај 2015.
[почетна страна]

Изложба паса у Наталинцима

 
Општина ТополаОпштина ТополаВећ 31. годину љубитељи паса окупљају се у Наталинцима. Тако је било и овога викенда, на јучерашњој изложби паса свих раса. Уједно, ово је била и 11. изложба која се убраја у међународне - С.А.С.I.B. Изложбу је званично отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић.
-Задовољство је по једанаести пут поздравити вас овде у Наталинцима, а нарочито када се то поклапа са једанаестом Међународном изложбом паса. Топола је раније била углавном позната по виноградима, грожђу, Опленачкој берби, а ево већ дуги низ година позната је и по овој изложби у Наталинцима која се из године у годину развија. Због тога морам одати признање организаторима и председнику организационог одбора Жики Митровићу и његовим сарадницима – рекао је између осталог Јовановић, поздрављајући уједно и званичнике из Кинолошког савеза Србије предвођене генералним секретаром Махмудом Ал Дагистанијем.
       
На изложбу је пријављено 437 паса у 85 раса. Уз велики број излетника који су искористили прелеп дан да посете Наталинце и једну од највећих изложби паса у Србији, организатор - Кинолошко друштво Наталинци је угостио, поред домаћих и излагаче из Шпаније, Хрватске, Словачке, Италије, Грчке, Словеније, Мађарске и Чешке.

понедељак, 27. април 2015.
[почетна страна]

34. Куп Тополе у пецању

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаНајзад леп пролећни дан, какав је био петак 10. април, измамио је велики број такмичара крај језера у Тополи, где се одржавао 34. Куп Тополе „Велики петак“, такмичење у спортском риболову удицом на пловак. Њих 32. учествовало је на овогодишњем купу, а радује податак да је овога пута запажен заиста велики број младих пецароша. Паралелно са овим и овога пута, у башти ресторана Језеро, одвијало се такмичење у кувању рибље чорбе. Организатор је било Удружење спортских риболоваца „Клен“ из Тополе.
       
Прво место у спортском риболову на пловак освојио је Мирко Савић, друго Милош Јокић, а треће Влада Јокић. У кувању рибље чорбе одлуком жирија победила је екипа „Гаргамел“ коју је представљао Филиповић Урош. Друго место припало је рибљој чорби у котлићу, боље рећи казану, екипе „Никако“ коју је представљао Ивовић Милан.

уторак, 14. април 2015.
[почетна страна]

Нова признања каратистима

 
Општина ТополаОпштина ТополаДа карате спорт у Тополи наставља са ниском успеха и признања доказ је недавно одржан судијско-тренерски лиценцни семинар који је одржан у Врбасу. Покровитељ семинара био је Шотокан карате савез Србије.
Мајстори каратеа КК „Карађорђе“ положили су: За тренере испитиваче Шолић Ранко и Торбица Марјан; Тренерску лиценцу добио је Шолић Стефан; Карате судије постали су Павлићевић Марјан и Тадић Предраг.

понедељак, 9. фебруар 2015.
[почетна страна]

Сарадња са савезом

 
Општина ТополаОпштина Топола На позив Фудбалског клуба „Карађорђе“, а поводом 95 година његовог постојања, Тополу је посетила делегација Фудбалског савеза Србије коју су предводили генерални секретар ФСС Зоран Лаковић, директор репрезентативних селекција Саво Милошевић, директор млађих селекција у ФСС, Митар Мркела, председник ФС региона Западне Србије, Жарко Стевановић и генерални секретар ФС региона Раде Поповић. Њих су у просторијама Општине угостили председник општине Драган Живановић и челни људи тополског фудбала. После разговора у просторијама Општине, домаћини су са гостима посетили комплекс и стадион ФК „Карађорђе“. Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола
У отвореном разговору који је овом приликом вођен, разматрана су питања која се тичу статуса трећелигаша из Тополе, помоћи коју клуб прима од локалне самоуправе као и његовим потребама. Водећи кадар српског фудбала је изразио задовољство процентом који из буџета, сразмерно његовој висини, општина издваја за фудбал и спорт уопште. На спортском комплексу су могли уочити да се радило на инфраструктури и да се непрестано ради како би се комплекс дорадио и доградио. Генерални секретар Лаковић је рекао да ће се у наредном периоду учинити покушаји да се заједничким пројектом покуца на врата не само ФСС и региона Западне Србије већ и према неким другим органима. Том приликом Лаковић је пре свега мислио на Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, Олимпијски комитет, како би помогли клубу и општини.
Фудбалски савез Србије и регион Западне Србије ће, према његовим речима, помоћи сразмерно својим могућностима, најпре преко активности региона. Мораће да се ураде конкретни пројекти како би се читав објекат привео намени. Савез ће на услузи клубу бити и у стручном раду преко Митра Мркеле и Саве Милошевића који су спремни да своје искуство пренесу омладинском, јуниорском и сениорском фудбалском погону клуба из Тополе.

четвртак, 22. јануар 2015.
[почетна страна]
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2015