Успешна година

 

Општина ТополаСала хотела „Опленац” била је у недељу увече препуна деце, родитеља и пријатеља Карате клуба „Карађорђе” из Тополе. Управа клуба је одлучила да пригодном свечаношћу заврши за клуб изузетно успешну такмичарску годину. Том приликом дошло је и до братимљења домаћина са Карате клубом „Лотос” из Смедерева, а додељене су и захвалнице заслужним појединцима као и пехари младим каратистима који су на бројним такмичењима ове године проносили глас како Тополе тако и наше земље.
Повељу о братимљењу два клуба из Смедерева и Тополе потписали су Зоран Берак, председник и тренер „Лотоса” и Шолић Ранко, спортски директор и први тренер „Карађорђа”.
Општина ТополаОпштина ТополаПехари клуба уручени су: Илић Гордани за освојено треће место у катама на недавно одржаном првенству света у Италији, Шолић Стефану као најуспешнијем такмичару у борбама, Александру Еић и Анастасији Вучковић као најредовнијим члановима клуба на тренинзима, а најталентованији почетници су Исидора Васић и ненад Милић.
Захвалнице су добили: секретар клуба Љиљана Симић, председник клуба Гаврило Николић, члан Управног одбора Ненад Ивковић, Билиотека „Радоје Домановић”, Општина Топола која је омогућила припреме у Суботици као и део средстава за одлазак на првенство света у Италији, Арсић Дамјан за несебичну помоћ коју пружа клубу, Лукић Радиша за помоћ у организацији превоза.

уторак 28. децембар 2010.
[почетна страна]

Каратисти у Обреновцу

 

Карате клуб „Карађорђе” из Тополе наставља свој низ успешних такмичења. Прошлог викенда у Обреновцу је одржан позивни турнир на коме су полетарци „Карађорђа” освојили 9 медаља. Њима је припало шест трећих, два друга и једно прво место.
По речима Ранка Шолића, спортског директора и првог тренера клуба, у Обреновац је путовала постава од 14 младих каратиста који тек треба да се докажу на такмичењима у земљи и иностранству, тако да овај резултат представља изузетан успех и подстрек у даљем раду.
Иначе, у наредном периоду КК „Карађорђе” планира да 15. децембра изврши полагање испита за ученичка звања тј. испита за појасеве. Крајем године, највероватније у хотелу на Опленцу, ће се одржати прослава на којој ће доћи до братимљења КК „Карађорђе” и КК „Лотос” из Смедерева. На свечаности ће се уручити и плакете заслужним појединцима и на тај начин заокружити изузетно успешна година тополских каратиста.

понедељак, 6. децембар 2010.
[почетна страна]

Каратисти ређају медаље

 

На престижном турниру у каратеу који је прошлог викенда одржан у Добоју (БиХ), репрезентација Србије освојила је 17 медаља. Такмичари из Тополе за државни тим су освојили 4 медаље. У категорији кате, злато је освојила Илић Гордана, сребро Манојловић Кристина, а Лукић Александар бронзу. Шолић Стефан је у категорији борбе освојио сребрну медаљу.
Селекторски пар државне репрезентације сачињавали су Шолић Ранко из Тополе и Берак Зоран из Смедерева.

понедељак, 15. новембар 2010.
[почетна страна]

Гордана Илић на победничком постољу

 
Општина ТополаОпштина ТополаНа Светском јуниорском и кадетском првенству у каратеу, одржаном од 19. до 25. октобра у италијанском граду Корлеу (код Венеције), репрезентативка Србије и члан Карате клуба „Карађорђе” из Тополе, једанаестогодишња Гордана Илић освојила је бронзану медаљу.
У клубу као и граду презадовољни су успехом младе Гордане као и пласманом преосталих пет такмичара. Поред ње у катама су Србију из Тополе представљали и Сања Ивковић, рођена такође 1999. године, Анастасија Вучковић, рођена 2000. године, Александар Лукић и Кристина Манојловић рођени 1997. године. У дисциплини борбе државне боје бранио је петнаестогодишњи Стефан Шолић.
На овом првенству окупили су се представници 26 земаља са око 2000 учесника тако да успех тополских каратиста на тако великом такмичењу, где је требало доказати спретност и вештину, добија на још већем значају.

уторак, 26. октобар 2010.
[почетна страна]

Ветерани Звезде у Наталинцима

 

Општина ТополаОпштина ТополаИдући у сусрет стогодишњици постојања најстаријег фудбалског колектива на територији наше општине, ФК „Шумадинац 1913” из Наталинаца, организовао је на свом терену у понедељак, 23. августа, фудбалску утакмицу ветерана свога клуба и београдске „Црвене звезде”. Најпре је прослављене асове златних Звездиних генерација у Скупштинској сали општине Топола примио председник општине Драган Јовановић.
- Част ми је да данас у Тополи посздравим вас који сте проносили славу нашег фудбала широм света да би се на крају и на тај светски трон тријумфално попели. Србија дугује захв алност за све оно што сте дали овој земљи као и небројена задовољства која сте приуштили и својим навијачима и нашем народу уопште, рекао је председник Јовановић пожелевши гостима да се пријатно осећају у нашој средини и да што чешће и са својим породицама бораве код нас.

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаУ име Јована Аћимовића, Милоша Шестића, Здравка Боровнице, Томислава Милићевића, Стевића, Живковића, Јовина, Чуле, Дула и Миће Јовановић и других легенди нашега фудбала, председнику општине се обратио прослављени Звездин играч, репрезентативац и тренер Владица Поповић. Он се најпре захвалио на топлом и пријатељском пријему додајући у шали да у Наталинцима Звездини ветерани неће играти пријатељски већ ће се борити за победу. У срдачном тону текао је наставак разговора да би на крају, у име сећања на овај догађај, Владица Поповић поклонио председнику Јовановићу Звездин шал. Затим су Звездини ветерани кренули у обилазак цркве на Опленцу и краљеве винарије.
На стадиону „Шумадинац 1913” празник. Трибине испуњене до последњег места. Нећемо претерати ако кажемо да је било и млађих од 7 и старијих од 77 година. Акција „Ја волим Звезду” је пропагирана и овога пута. У „армију” Звездиних навијача приступио је приличан број младих. На самом терену ветерани домаће и гостујуће екипе и поред зреле животне доби показали су завидно залагање и жар. Резултат ове ревијалне утакмице је у другом плану. Атракција, уживање и дружење били су у првом плану, а домаћин је, са своје стране, у потпуности испоштовао славног госта.

среда, 25. август 2010.
[почетна страна]

Завршена прва Лига младих

 

Општина ТополаОпштина ТополаДоделом награда, медаља и захвалница које је добитницима између осталих доделио и председник општине Топола, Драган Јовановић, завршен је овогодишњи турнир у малом фудбалу који је одржан на новоотвореном мини-пич терену у Тополи.
Лига младих, како је назван овај турнир, одиграна је по категоријама односно узрастима и окупила је око 300 младих фудбалера: узраст од 7-10 година, 8 екипа; од 10-12 година, 7 екипа; од 12-14 година, 6 екипа; од 14-16 година, 6 екипа. Укупно, са финалним утакмицама одиграно је 78 мечева, а учествовале су екипе из Тополе, Аранђеловца, Страгара, Шаторње, Белосаваца, Ковачевца и Младеновца.

Општина ТополаРезултати финалних утакмица по категоријама:
I – од 7 – 10 година: Карађорђе (Топола) – БСК (Белосавци) 1:2
II – од 10 – 12 година: Младеновац – Азбест (Страгари) 4:2
III – од 12 – 14 година: Шумадија (Аранђеловац) – Младеновац 7:0
IV – од 14 – 16 година: Карађорђе (Топола) – БСК (Белосавци) 2:3 (пеналима, 1:1 у регуларном току.
За најбољег играча Лиге младих проглашен је Николић Филип, рођен 2000. године (узрасна категорија од 7-10 година.
Најбољи стрелци су:
14-16 година – Благојевић Милош, ФК Карађорђе (Топола)
12-14 година – Томовић Милош, ФК Шумадија (Аранђеловац)
10-12 година – Радосављевић Лука, ФК Азбест (Страгари)
07-10 година – Гобељић Душан, ФК Карађорђе (Топола)
Плакете за допринос развоју омладинског фудбала на подручју општине Топола, добили су:
- Драган Јовановић, председник општине Топола
- Канцеларија за младе општине Топола
- ФСО Топола
- Чолић Танаско, СОФК Карађорђе

 
       
 
Организатор турнира, СОФК Карађорђе из Тополе, предвођен комисијом која је спровела ово такмичење (Тешановић Ђорђе, Весић Радослав и Чолић Танаско) може се похвалити на добро обављеном послу. Ђорђе Тешановић је изјавио да сматра да је овим турниром постигнута афирмација фудбалског спорта, здравих животних навика младих и подсећање јавности да је фудбал отворен за све. Председник Јовановић је изразио наду да ће у наредној години овај терен бити покривен тако да ће моћи да се користи и у зимским условима.
 
понедељак, 2. август 2010.
[почетна страна]

Место окупљања деце и омладине

 

Општина ТополаОпштина ТополаТопола је и званично од јуче богатија за још један спортски објекат. Министарка омладине и спорта у Влади Републике Србије, Снежана Самарџић Марковић у пратњи домаћина, председника општине Топола, Драгана Јовановића, свечано је отворила новоизграђени мини-пич терен који је саставни део комплекса градског стадиона „Шиља Тадић”.

Општина ТополаОпштина ТополаЗахваљујући министарки Самарџић на помоћи коју је Министарство омладине и спорта учинило да се овакав терен изгради, председник Јовановић је изразио наду да ће оно као и до сада имати довољно слуха и за будући пројекат општине Топола којим се предвиђа покривање овог дела комплекса како би се терен користио и у зимским условима. „Желим да деца која су данас са нама и наравно многа друга терен чувају, а играјући се на њему уживају и проводе лепе и безбрижне дане”, закључио је Јовановић.

Општина Топола

Општина ТополаОпштина ТополаМини-пич је концепт који подразумева уређење јавне површине различитим садржајима на којима се млади радо окупљају и проводе слободно време бавећи се спортским и другим активностима. Поред Министарства овај пројекат је подржан и финансиран од стране Фудбалског савеза Србије и Владе Краљевине Норвешке. Министарка је најпре присутнима објаснила да се идеја о изградњи мини-пич терена родила приликом њеног боравка у Норвешкој, где је одмах са надлежним институцијама успостављена сарадња. На конкурсу који је затим расписан, за изградњу мини-пич терена јавило се 137 општина, а услове је испунило њих 50. Она је нагласила да је терен део стратегије равномерног развоја Србије и да представља „поруку о бризи којом републичка и локалне власти желе да покажу према свој деци и младима”.

уторак, 13. јул 2010.
[почетна страна]

Резултати које треба помоћи

 

Општина ТополаПредседник општине Топола, Драган Јовановић, данас је примио представнике карате клуба „Карађорђе” из Тополе. Повод за посету су сјајни резултати које је овај клуб остварио у Лазаревцу где је одржано првенство Србије у каратеу. Млади каратисти из Тополе, које тренирају Ранко Шолић, спортски директор и први тренер клуба и Марјан Торбица, шеф инструктора за млађе категорије, донели су са овог првенства десет медаља.

Општина ТополаОсвајачи медаља појединачно у катама (пионири):
ИЛИЋ ГОРДАНА – злато
СТЕВАНОВИЋ БОГДАН – злато
ИВКОВИЋ САЊА - сребро
МАНОЈЛОВИЋ КРИСТИНА – сребро
АРСИЋ УРОШ – сребро
ВУЧКОВИЋ АНАСТАСИЈА – бронза
Кате екипно (полетарци):
СТЕВАНОВИЋ БОГДАН - сребро
АРСИЋ УРОШ - сребро
ПАВЛИЋЕВИЋ ДИМИТРИЈЕ – сребро

Борбе појединачно (кадети):
ШОЛИЋ СТЕФАН – злато

Још једно изузетно признање стигло је ових дана на адресу карате клуба. Петоро каратиста „Карађорђа” позвано је да се прикључи припремама наше репрезентације од 5. до 12. јула, а у циљу што боље припремљености за наредно светско првенство које ће се у октобру одржати у Венецији. На списку позваних су Гордана Илић, Сања Ивковић, Кристина Манојловић, Анастасија Вучковић и Стефан Шолић.
Као и за свако друго такмичење и за ово као и за припреме потребна су одређена средства. Најпре је неопходно обезбедити средства за припреме. Клуб из својих средстава неће моћи да издвоји много јер су она која поседује више него скромна. Део новца ће обезбедити родитељи. Председник општине Драган Јовановић, обећао је са своје стране да ће локална самоуправа изаћи клубу у сусрет колико год буде у могућности. Питање је да ли ће и то бити довољно, а ова деца су то сигурно заслужила. Заслужили су несметан развој своје каријере која је тек на почетку, а већ доноси резултате.
- Карате клуб „Карађорђе” је основан 1.априла 1998. године. За дванаест година постојања освојио је преко 700 медаља. Најзначајнији резултати су са државних првенстава као и друго место на отвореном првенству Европе у Будимпешти. Тренутно клуб броји 57 чланова. С обзиром да из године у годину постижемо све боље резултате тај ће број бити и већи. Водимо евиденцију присутности наших каратиста. Редовност тренинга је јако битна. Распитујемо се о недоласку младог спортисте... Битно је кроз тренинге и такмичења стећи радне навике. Оне се стичу, а ово је један од начина за то – рекао је између осталог у свом емотивном излагању на пријему Ранко Шолић који је део свог искуства и знања стекао у четворогодишњим такмичарским борбама бранећи боје Борца из Чачка.
Шолић је изразио и једну бојазан с обзиром да „резултати већ превазилазе могућности организације плашим се да ћемо се ту негде изгубити.”
- Резултати су нам све бољи али се проблеми нагомилавају. Реалност је да не можемо да задржимо децу у Тополи до зрелог такмичарског доба и тога смо сви свесни. Тешко је и финансијски испратити обавезе које клуб не само да има већ осећа и обавезу према њима када се види како предано раде и очито напредују. Потребан нам је рецимо татами (подлога за такмичење) коју такође нисмо у могућности да купимо. Било би добро када би се јавио неки спонзор, а ми ћемо сваки пут донети макар по медаљу, завршио је Шолић.

уторак, 29. јун 2010.
[почетна страна]

Ка здравом животу

 

Општина ТополаОпштина ТополаУченици основних и средње школе са подручја општине Топола и ове године су учествовали на традиционалном, овога пута 20. по реду „Кросу РТС-а кроз Србију”. У петак 14. маја, тачно у 10.00 сати, из студија РТС-а, дат је знак за почетак. На тај начин означен је старт „Кроса РТС-а кроз Србију” на територији читаве наше земље.
Из општине Топола на кросу је учествовало 2193 ученика. Основну школу „Карађорђе” из Тополе представљало је 814 ученика, ОШ „Живко Томић” из Д. Шаторње 303, ОШ „Сестре Радовић” из Белосаваца 166, ОШ „Милан Благојевић” из Наталинаца 202, ОШ „Милутин Јеленић” из Г. Трнаве 250 и Средњу школу „Краљ Петар I” из Тополе 468 ученика.

Општина ТополаОпштина ТополаМоже се рећи да је и овога пута основни циљ кроса испуњен. Поред масовности, радости, брзини и спортском борбеном духу, кроз трчање се враћа и вера у здрав живот сваког нашег детета. И овога пута, иако резултат није био у првом плану, као знак сећања, најбржим ученицима су додељене дипломе.

петак, 14. мај 2010.
[почетна страна]

Живковић је откровење

 

Општина Топола На међународни сениорски боксерски турнир „Хакија Турајлић” у Сарајеву ни чашом просуте воде за срећу, нису испраћени чланови репрезентације Србије, њих петорица, који су се за главни град Босне и Херцеговине упутили уочи Првомајских празника.
Није им ни била потребна срећа, довољно је било боксерско знање и вештина и неколико охрабрујућих речи упућених им од чланова најужег руководства БСС уочи поласка из Београда. Враћају се три златне медаље и ореолом најбоље селекције у конкуренцији осам националних састава (Шпанија, Швајцарска, Македонија, Црна Гора, Словенија, Хрватска Србија и БиХ).
Боје Србије у Сарајеву бранили су - до 54 кг: Никола Маговац (до 54 кг.), до 64 кг: Петар Живковић (Београђанка), до 91 кг: Милисав Вук Симић (Лозница) и преко 91 кг: Милутин Станковић (Металац, Краљево) и Горан Деспотовић (Нови Сад).
- Момци су оставили сјајан утисак у рингу, а Живковић је проглашен за најбољег боксера турнира. Живковић је био откровење турнира за све присутне боксерске стручњаке у Сарајеву, пријатно изненађење – задовољно је констатовао селектор Орлова Зоран Манојловић, нагласивши да су једнако за тај трофеј могли да конкуришу преостала двојица Орлова, освајачи златних медаља, Милисав Вук Симић и Милутин Станковић.
Селекторове утиске из Сарајева допунио је Миодраг Милић, први тренер националног боксерског тима Србије.
- Забележели су седам победа и два пораза. Живковић је до злата стигао победама над домаћим борцем Фетаховићем са 5:4. Потом му је представник Црне Горе предао меч без борбе у полуфиналу, да би у борби за злато бриљирао притив Шпанца Ернандеза, победивши га техничким нокаутом у другој рунди!
Ништа слабији утисак нису оставили ни Симић и Станковић. Стамени Лозничанин је победио у четвртфиналу Шпанца 10:8, потом Словенца Борута Слапника 7:5 а у финалу Беља 8:4, члана селекције БиХ.
Још тежи пут до трона имао је супертешкаш краљевачког Метлаца. У полуфиналу је победио Македонца Примислава Димовског, петог са СП у Милану (2009) а потом у финалу Хрвата Марка Томасовића, освајача сребрне медаље на Светском купу. Обојицу је победио са 3:1. - Сјано су боксовала обојица! Потврдили су форму пред Првенство Европе у Москви и наговестили да имају потенцијал за још боље резултате – нагласио је Милић. Маговац у четвртфиналу поражен од репрезентације Шпаније са 4:2 а Деспотовић од Хрвата Томасовића 4:0.
- Без обзира на поразе, обијица су показала напредак у односу на претходне мечеве. Маговац је боксовао са вице шампионом Европе у папир категорији (48 кг.) из Ливерпула, који је у Сарајеву боксовао у тежој категорији. Деспотовић је пружио достојан отпор много искуснијем Томасовићу и уз одређене тактичке корекције, може да победи Хрвата. Ради се о младим боксерима, имају простора за напредовање. Упорним радом се може од њих двојице створити борци за респект – закључио је Милић.

Д. Васиљевић

Текст преузет из Дневног листа "Спортски журнал" 04.05.2010. године

понедељак, 04. мај 2010.
[почетна страна]
 

Рекорди уз јубилеј

 

Општина ТополаПоздрављајући госте из наше земље и иностранства, председник општине Топола Драган Јовановић свечано је јуче, на фудбалском игралишту СД Шумадинац у Наталинцима, отворио Међународну изложбу паса свих раса. Ову 25. изложбу паса и VI C.A.C.I.B. пратио је и рекордан број пријављених паса. На изложби је учествовало 659 паса што представља другу по броју пријављених љубимаца изложбу у Србији.

Општина ТополаКинолошко друштво из Наталинаца поставило је још један рекорд у јубиларној години организовања ове врсте такмичења. Поред наше земље велики број одгајивача паса стигао је у Наталинце из иностранства. Били су ту одгајивачи и њихови пси из Италије, Шпаније, Украјине, Словеније, Кипра, Русије, Немачке, Пољске, Француске, Холандије, Македоније, Хрватске, Чешке и Аустрије.

 
       
 
понедељак, 26. април 2010.
[почетна страна]

Спортски риболов

 

Општина ТополаТрадиционално такмичење риболоваца, Куп Тополе који је 29. пут организовало Удружење риболовоца „Клен” и ове године одржано је на Велики петак, 2. априла, на језеру крај Тополе. Више од двадесет такмичара из Тополе и околних градова се пријавило за учешће. Организаторе овог такмичења у спортском риболову посебно радује и охрабрује учешће великог броја младих што значи да и спортски и риболов уопште има своју будућност.

Општина ТополаНајуспешнијим риболовцима пехаре и медаље уручио је председник Удружења Иван Радојчин. Прво место са уловљених 235 грама рибе освојио је Данијел Сами. Друго место припало је Јокић Милошу са уловљених 195 грама, док је улов од 128 грама био довољан за бронзану медаљу коју је освојила Вера Пантић. С обзиром на повећан број младих такмичара, Удружење је одлучило да као најуспешнијем младом такмичару, Будић Бојани, поклони риболовачки штап. Наравно, ни овога пута није изостала рибља чорба, специјалитет риболоваца, којим су послужени учесници и гости на крају такмичења.

       
 
уторак, 6. април 2010.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006