У-21 у Тополи

 

Општина ТополаОпштина ТополаМлада фудбалска репрезентација Србије – играчи до 21. године (У-21) предвођена селектором Радованом Ћурчићем била је јуче гост Општине Топола. Непосредно пре доласка у зграду општине, млада фудбалска експедиција посетила је цркву светог Ђорђа на Опленцу. Репрезентативце и селектора у скупштинској сали општине примио је заменик председника општине Драган Живановић.
Селекција Србије налазила се на припремама у Тополи где користила изванредне терене Академије фудбала Дуљај пред важне квалификационе утакмице за ЕП 2015 које је очекују 15. новембра са Белгијом и 19. новембра са Италијом, а које ће се одиграти у Горњем Милановцу.
Уз стручни штаб, на позив селектора Ћурчића одазвали су се играчи: Никола Перић (Вождовац), Марко Дмитровић (Ујпешт Дожа), Ђорђе Лазовић (Јавор), Марко Петковић (Црвена звезда), Петар Голубовић (ОФК Београд), Филип Стојковић (Чукарички), Матија Настасић (Манчестер Сити), Урош Витас (Рад), Лазар Ћирковић (Рад), Урош Спајић (Тулуз), Немања Петровић (Партизан), Срђан Мијаиловић (Кајсериспор), Горан Чаушић (Ескишехирспор), Иван Петровић (Раднички, Крагујевац), Немања Радоја (Војводина), Дарко Брашанац (Партизан), Милош Јојић (Партизан), Филип Костић (Гронинген), Лука Милуновић (Црвена звезда), Урош Ђурђевић (Рад), Лазар Марковић (Бенфика), Александар Митровић (Андерлехт), Александар Пешић (Јагодина) и Никола Стојиљковић (Чукарички).

       
 
четвртак, 14. новембар 2013.
[почетна страна]

Једанаест златних у Паланци

 
Општина Топола Општина Топола Смедеревска Паланка је у недељу, 20. октобра, била домаћин такмичења у каратеу који организује Српска карате унија. У конкуренцији 300 такмичара из 13 клубова, Карате клуб Карађорђе из Тополе је учешћем на овој смотри остварио завидан резултат освајањем другог места у генералном пласману. Прво место освојила је екипа „Лотос“ из Смедерева док је трећа била лазаревачка „Колубара“.
Млади каратисти из Тополе освојили су 11 златних, 13 сребрних и 7 бронзаних медаља и за укупан успех у генералном пласману добили пехар који је веома обрадовао најмлађе такмичаре клуба, што ће им свакако послужити као подстицај у даљем раду. Златним одличјем окитили су се: Јеленић Марко, Јаковљевић Ивона, Софронијевић Николија, Шабан Теодора, Илић Гордана, Невенић Тамара, Еић Александар, Протић Димитрије, Алексијевић Ђорђе, Јовановић Александар и Глишић Софија.

уторак, 22. октобар 2013.
[почетна страна]

Век фудбала у Наталинцима

 

Општина ТополаЈедан од најстаријих спортских колектива у нашој земљи, Фудбалски клуб „Шумадинац 1913“ из Наталинаца, у уторак 10. септембра, прославио је стогодишњицу свога постојања. У оквиру прославе овог значајног јубилеја на спортском терену ФК „Шумадинац 1913“, кадетске екипе домаћина и Академије фудбала „Дуљај“ из Тополе, одиграле су пријатељску утакмицу.
Централна свечаност прославе, сто година постојања клуба, одржана је у простору Основне школе „Милан Благојевић“ у Наталинцима. Том приликом приказан је документарни филм, аутора Игора Петровића, који говори о историјату клуба. Госте свечаности поздравио је председник општине Топола, Драган Јовановић, у улози председника Организационог одбора прославе „Век фудбала у Наталинцима“, а поздравним говором обратио се и председник Скупштине клуба, Слободан Бобан Бранисављевић, као и секретар клуба Раде Петровић, аутор монографске публикације: „Сто година ФК Шумадинац“.
У веку свог постојања Фудбалски клуб из Наталинаца опстао је у разним временима и у различитим друштвеним околностима. Од почетка организованог такмичења по лигама никада није био члан најнижег ранга такмичења нити је икада прекидао са такмичењем. Највиша достигнућа постигао је у периоду између 1960. и 1975. године (Међуподсавезна лига Крагујевац-Светозарево, Шумадијско поморавска лига). Данас се такмичи у Зонској лиги, група Дунав. Имену „Шумадинац“ прошле године додао је и годину свог настанка, али „Шумадинац“ је увек остао „Шумадинац“.
Као и увек, у овако свечаним тренуцима, у знак поштовања и сећања, додељују се и одговарајућа признања. Тако је било и овога пута. Заслужним појединцима и колективима уручене су златне, сребрне и бронзане плакете као и захвалнице. Уручили су их: -Златне - председник општине Топола, Драган Јовановић; -Сребрне - председник скупштине ФК „Шумадинац 1913“, Слободан Бранисављевић; -Бронзане - спортски директор клуба, Прокић Драган; -Плакете - секретар клуба, Раде Петровић. За допринос фудбалу и развој спорта у Србији уопште златне плакете домаћину уручили су председник Региона западне Србије, Жарко Стевановић, у име ФСС и герални секретар Региона западне Србије, Раде Поповић, у име Региона.

     
 
   

ДОБИТНИЦИ НАГРАДА И ПРИЗНАЊА
ПОВОДОМ 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА ФК „ШУМАДИНАЦ-1913“ НАТАЛИНЦИ


За допринос развоју фудбала у Наталинцима награђују се следећи колективи и појединци:

ЗЛАТНЕ ПЛАКЕТЕ:


КОЛЕКТИВИ:
1. Фудбалски савез Србије
2. Фудбалски савез региона Западне Србије
3. Фудбалски савез Шумадијског округа
4. Фудбалски савез општине Топола
5. Општина Топола
6. Месна заједница Наталинци
7. Кинолошко друштво Наталинци
8. СОФК „Карађорђе“ Топола
9. Спортски савез општине Топола

ПОЈЕДИНЦИ:
1. Савић Милан
2. Бранисављевић Слободан
3. Марковић Драган
4. Дугић Слободан – најдужи стаж
5. Антић Миомир – најбољи играч
6. Петровић Радослав

ПОСТХУМНО:
1. Марковић Живомир
2. Стевановић Предраг
3. Миљковић Радоје

СРЕБРНЕ ПЛАКЕТЕ:


ПОЈЕДИНЦИ:
1. Раденковић Драгослав
2. Радосављевић Милан
3. Дугић Зоран
4. Митровић Ђорђе

ПОСТХУМНО:
1. Матић Миленко
2. Ристић Радиша
3. Поповић Павле

БРОНЗАНЕ ПЛАКЕТЕ:


ПОЈЕДИНЦИ:
1. Милановић Живорад
2. Недић Слободан
3. Станковић Љубомир
4. Животић Душан
5. Марјановић Зоран
6. Миљковић Миодраг
7. Милошевић Радослав
8. Милошевић Драгослав
9. Дугић Радоје
10.Недељковић Миливоје
11. Царановић Милутин
12. Топаловић Милинко
13. Гружанић Жељко
14. Калајџић Небојша
15. Станојловић Јанко
16. Илић Момчило
17. Глишић Добросав
18. Живковић Момчило
19. Живанић Милан
20. Цветковић Александар
21. Срећковић Слободан

ПОСТХУМНО:
1. Стевановић Адам
2. Милошевић Драгомир
3. Петровић Павле
4. Богићевић Љубиша
5. Марковић Радисав
6. Петровић Милош
7. Настић Радован
8. Николић Томислав
9. Пешић Милован

ЗАХВАЛНИЦЕ:


За вечно пријатељство награђени су клубови:
1. ФК „Гружа“
2. ФК „Јунковац“
3. АФ „Дуљај“
4. Секција ветерана ФК „Црвена Звезда“ Београд

За допринос развоју фудбала награђују се колективи:
1. Кинолошки савез Србије
2. Србија ауто-пут
3. Агромаркет Крагујевац
4. Технопетрол Наталинци
5. О.Ш. „М.Благојевић“ Наталинци

КОЛЕКТИВИ:
1.СОС канал
2. Радио ОП-ТОП
3. Спортски журнал

ПОЈЕДИНЦИ:
1. Матић Александар
2. Николић Жика
3. Живојиновић Бранислав
4. Топаловић Радоје
5. Милошевић Мирослав
6. Гавриловић Душан
7. Богићевић Петар
8. Ивошевић Душан
9. Поповић Милован
10. Матић Миленко
11. Јовановић Милан
12. Живановић Зоран
13. Матић Горан
14. Ђурђевић Ратко
15. Јовановић Радуле
16. Митровић Драган
17. Петковић Драгослав
18. Живановић Миливоје
19. Митровић Жика
20. Митровић Марко
21. Ивановић Зоран
22. Миљковић Добрица
23. Николић Милан
24. Стојановић Дејан
25. Спасић Бобан
26. Шћекић Раде
27. Алексић Рашко
28. Љубичановић Зоран
29. Станковић Драгослав
30. Симић М. Жељко
31. Прокић Раја
32. Симовић Благоје

ПОСТХУМНО:
1. Станковић Милорад
2. Миловановић Предраг

КЛУБОВИ:
1. ОФК Шаторња
2. ФК Винча
3. ФК „Будућност“ Блазнава
4. ФК „Јарменовци“
5. ФК „Пласковац“
6. ФК „Јасеница“ Божурња
7. ФК „Р.Домановић“ Овсиште
8. ФК „Трнава“ Д.Трнава
9. ФК „Хајдук“ Г.Трнава
10. ФК „Младост“ Јеленац
11. ФК „Младост“ Рајковац
12. ФК „БСК“ Белосавци
13. ФК „Борац“ Клока
14. ФК „Жабари“ Жабаре
15. ФК „Витлина-Горович“
16. ФК „Крћевац“ Крћевац
17. ФК „Слога“ Загорица
18. ФК „Маскар“ Маскар
19. ФК „Горович ЗТ“ Горович.

среда, 11. септембар 2013.
[почетна страна]

Други Петровдански турнир

 

У градској стрељани у петак, 12. јула, Стрељачки савез општине Топола и Стрељачка дружина „Ливница“ организовали су II Петровдански турнир – Отворено првенство Тополе у стрељаштву. Стрелци су се такмичили у дисциплини серијска ваздушна пушка, а ватрена линија је била отворена за све категорије стрелаца.
Учествовало је 49 стрелаца који су поред домаћина дошли из Обреновца, Крушевца, Јагодине и Параћина. Гађало се из серијске ваздушне пушке, меч од 20 дијабола за 30 минута, што је важило за све категорије стрелаца – кадете-кадеткиње, јуниоре-јуниорке и сениоре-сениорке, као и за категорију стрелаца РВИ.

     
     
Победници по категоријама су: - Кадети, појединачно, Ђорђе Милошевић, СК „Јагодина 92“ – Јагодина са 174 круга; - Кадети, екипно, СК „Јагодина 92“ – Јагодина, са 486 круга; - Кадеткиње, појединачно, Ивана Рафаиловић, СД „Обреновац“ – Обреновац са 150 кругова; - Јуниори, појединачно, Ђорђе Тодић, СД „Ливница“ – Топола са 173 круга; - Јуниори, екипно, СК „СФС Борац“ – Параћин, са 502 круга; - Јуниорке, појединачно, Анђела Борковић, СК „Метак“ – Крушевац, са 176 кругова; Јуниорке, екипно, СД „Ливница“ – Топола, са 516 кругова; - Сениори, појединачно, Драган Јанковић – Јанез, СД „Ливница“ – Топола, са 187 кругова; - Сениори, екипно, СД „Ливница“ – Топола, са 533 круга; - Сениорке, појединачно, Јелена Врачевић, СД „Обреновац“ – Обреновац, са 175 кругова; - Сениорке, екипно, СД „Обреновац“ – Обреновац, са 490 кругова; - Стрељачка секција РВИ и ППБ, Јовица Павловић, Топола, са 138 освојених кругова.
Судије на ватреној линији били су: Ранисав Петровић из Обреновца, Светлана Станковић из Крушевца и Дамјан Арсић из Тополе.
-Такмичење је, протекло у другарској атмосфери, а окупљање је била прилика да се сетимо оних који су нам у протеклој години највише помагали или постигли запажене резултате, рекао је Дамјан Арсић, председник Стрељачког савеза Тополе.

   
   
Плакете - признања за изузетан допринос стрељаштву у општини Топола добили су:
- Председник општине Топола, Драган Јовановић;
- Спортски Савез Општине Топола;
- Будимир Стаматовић, предузеће „Стара Варош“;
- Стрељачка секција Ратних војних инвалида - Топола.
Као најуспешнији стрелци у протеклој години плакете су добили:
- Зоран Радојковић, СД “Ливница”, у категорији сениора;
- Стојан Голубовић, СД “Ливница”, у категорији јуниора;
- Јелена Спасић, СД “Ливница”, у категорији јуниорки.

 
понедељак, 15. јул 2013.
[почетна страна]

Државни репрезентативци у Тополи

 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаЛаганог корака али бистрог погледа и веселих поздрава пристизали су у башту хотела „Опленац“ они којима се ова земља дивила, њима се дичила и поздрављала као најрођеније госте. Они су увек били „наши“.На позив Општине Топола и Сопртског савеза општине, а у организацији Културног центра Топола и Иницијативног одбора ТОПлет, у недељу, 16. јуна, гости Тополе су били бивши репрезентативци, чланови Удружења државних репрезентативаца Србије.

     
Групу од преко двадесет бивших репрезентативаца су дочекали заменик председника општине Драган Живановић и председник Спортског савеза општине Топола, Дарко Рељић. Репрезентативце је предводила доскорашња председница Удружења основаног 2010. године, сада доживотни почасни председник, Милица Стојадиновић, одбојкашка репрезентативка од 1962. до 1971. године, аутор књиге „Чудесне приче плавих“. Уз њу се налазио Предраг Савић, актуелни председник Удружења, освајач бронзане медаље на Бледу 1965. године, на Светском првенству у веслању, у дисциплини четверац са кормиларом. Препознајемо Јадранку Вељковић и Иванку Шуприновић, „златне“ рукометашице са светског првенства 1973, као и њихову колегиницу Милицу Ђорђевић, освајача бронзане медаље са Светског првенства 1971. Са њима су најтрофејнији спортиста у стоном тенису, Душан Османгић, Драгана Рајбловић, прва жена у историји српског алпинизма која се попела на Монт Еверест, Братислав Бата Ђорђевић кошаркашки тренер клубова код нас и у иностранству, аутор бројних књига, организатор многих манифестација и хуманитарних акција, затим рукометашице Живка Трајковска, Зорица Благојевић и Бранка Пралица, рукометаши Петар Ерор и Петар Станишић, пливачица Ружица Савић, фудбалери Михаило Лукић Шваба, Марко Валок, Димитрије Стојановић Мита, Миодраг Петровић Малиша и Горан Каденић, кошаркашица др Јелица Каленић, веслач Божидар Вељковић, атлетичари Милан Милаков и Лидија Видмар и испред Спортског савеза Србије Милош Марковић.
     
 
После обиласка цркве светог Ђорђа и куће краља Петра I на Опленцу наши спортски ветерани су посетили спортску дворану Основне школе „Карађорђе“ где су их чекали омладинци, чланови клубова општинског Спортског савеза. У срдачном сусрету младих спортиста и спортских легенди, Милош Марковић је уручио организаторима и Рајки Митровић, директорки ОШ „Карађорђе“, спортске реквизите – мајице, штафетне палице, рукометне и фудбалске лопте, Братислав Ђорђевић кошаркашке лопте, приручнике и књиге о кошарци, а Милица Стојадиновић књиге „Чудесне приче плавих“.
     
 
 
     
 
   
   
Овај сусрет и дружење пренети су затим у семинар салу хотела „Опленац“ где је уприличен округли сто за присутне. Госте, младе спортисте и спортске раднике Тополе, као и грађане, званично је поздравио Дарко Рељић, док се у име гостију на позиву и срдачном пријему захвалила Милица Стојадиновић. Након тога, Дарко Рељић је у име Спортског савеза општине Топола уручио бившим репрезентативцима Захвалнице за промоцију спорта међу младима. Захвалнице ССОТ су добили и бивши и садашњи државни репрезентативци из Тополе: Софронијевић Александар, Дуљај Игор, Дуљај Јоаким, Адамовић Ненад, Пантић Александар, Ђорђевић Ђорђе, Марковић Мирослав, Дукић Никола, Томасовић Драган, Милић Бојан, Николић Зоран Пули, Живановић Златко, Ивовић Батиша, Радовић Немања и Ивовић Илија. Округли сто је пратио и разговор прекаљених спортиста са младима, пре свега децом, савети, згоде и незгоде са појединих спортских такмичења у прошлости.

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаОд значаја је и заслужује да се истакне и посета групе репрезентативаца Горњој Трнави, селу у коме се пети пут за редом организују „Трнавачки бисери“, спортске игре у рукомету, малом фудбалу, кросу, вишебоју и стоном тенису. Пошто је у тренутку доласка репрезентативаца на програму био рукометни турнир омладинки, бивше рукометне репрезентативке су истог тренутка дошле до аут линије и са пажњом пратиле утакмицу. Бата Ђорђевић, посматрајући терене за игру, ограду... – боље рећи услове под којима се игре одвијају, са одушевљењем је указао на ентузијазам организатора и вољу младих да се и у таквим околностима баве спортом. На састанку са организаторима турнира који је потом уследио Ђорђевић, јавности познат и као отац прослављеног кошаркаша Александра Ђорђевића, је предложио и конкретне кораке који се морају предузети како би се услови за бављење спортом побољшали. Од организатора је затражио пројекат који ће ићи преко општинског савеза, а затим ка Удружењу репрезентативаца, Кошаркашком савезу, Рукометном и другим савезима.... и изразио уверење да ће наредне године он бити тај који ће у оквиру ових игара отворити кошаркашки турнир.
Ово би био и крај једног спортског дружења, дружења које ће свакако оставити неизбрисив траг и код легендарних репрезентативаца и код домаћина. Тополско лето 2013, у оквиру кога је организовано недељно спортско виђење, тако наставља да тече, а следеће дружење је заказано за петак 21. јун у башти хотела „Опленац“, са почетком у 20.00 часова, када је планиран ОПЛЕНАЧКИ НОКТУРНО – поетско-музичко вече рецитатора Вица Дардића.

 
уторак, 18. јун 2013.
[почетна страна]

Мији у част

 

Општина ТополаУ оквиру Меморијала „Миодраг Мија Тодоровић“ у спортској дворани Основне школе „Карађорђе“, у среду, 12. јуна, одиграна је ревијална одбојкашка утакмица између екипе „Све звезде“ коју су представљали бивши играчи Одбојкашког клуба „Карађорђе“ који сада играју у домаћим и иностраним клубовима и ОК „Црвена звезда“ из Београда, члана Супер лиге Србије. Присутне је у име општине Топола поздравио председник општине Драган Јовановић.

     
     
     
Резултат саме утакмице, као и увек у оваквим приликама, био је у другом плану. Основни циљ, одавање почасти и поштовања великом спортском раднику и педагогу, је постигнут. У Тополу је стигао трофејни спортски клуб, вишеструки државни првак. Осим гледалаца који редовно прате игре и резултате ОК „Карађорђе“, у дворани су се окупили и многи од оних који су учествовали у његовом оснивању, играли за овај клуб, као и гости из Одбојкашког савеза Србије што само по себи довољно говори о значају имена Мије Тодоровића и његових трагова које је оставио у српској одбојци.
Екипа „Све звезде“ окупила се у саставу: Миљановић Миљан – „Металац“, Горњи Милановац; Илић Стефан – „Volley Nafels“, Швајцарска; Илић Угљеша - „Volley Nafels“, Швајцарска; Ивовић Јанко – „Al-Jaish Qatar“, Катар; Ивовић Илија - „Al-Jaish Qatar“, Катар; Радовић Немања – „New Mafer Casttelana“, Италија; Милованчевић Александар – „Olympias Cyprus“, Кипар; Стефановић Немања – „Политехника“, Пољска; Илић Вукашин – „Карађорђе“, Топола; Савић Ненад - „Карађорђе“, Топола; Милованчевић Марко - „Карађорђе“, Топола; Чолић Данило - „Карађорђе“, Топола; Николић Немања - „Карађорђе“, Топола; Јовановић Радиша - „Карађорђе“, Топола; Тренер: Тодоровић Зоран.
ОК „Црвена звезда“ је играла у саставу: Околић Александар, Петровић Стефан, Перић Милан, Грујичић Милош, Стоиловић Филип, Гмитровић Александар, Копривица Лазар, Милутиновић Вук, Јаковљевић Немања, Петковић Душан, Брковић Алекса, Ћелић Милан, Буцуљевић Максим и Вујић Филип. Тренер: Николић Душко.
ОК „Карађорђе“ из Тополе наредне године ће прославити 50 година свога постојања. Руководство клуба тражи решења да се традиција играња добре одбојке у Тополи настави. Формирају се нове селекције, а за рад у школи одбојке као и за рад са првим тимом ангажован је Зоран Тодоровић, а све у циљу да се клуб врати у Другу лигу.  
понедељак, 17. јун 2013.
[почетна страна]

Национална изложба паса

 

Општина ТополаОпштина ТополаОн је твој пријатељ, партнер и онај који те брани. Твој пас. Ти си његов живот, његова љубав, његов вођа.... Овим речима, непознатог аутора, обратио се присутнима Драгић Лазаревић, председник Кинолошког друштва „Опленац“, у недељу, 2. јуна, у Тополи, приликом отварања друге Савезне изложбе паса свих раса. Изложба, на коју је пријављено око 320 паса заступљених у 87 раса, је организована у прелепој башти хотела Опленац. Поред домаћих излагача, своје љубимце су довели и њихови власници из Немачке и Чешке Републике.
Општина ТополаОтварајући изложбу, председник општине Топола, Драган Јовановић је, поздрављајући госте, организаторе, судије и председника Кинолошког савеза Србије др Махмуда Ал Дагистанија, најавио да ће од наредне године изложба паса у организацији Кинолошког друштва „Опленац“ имати међународни карактер.
За допринос у организацији овогодишње смотре паса организатор је уручио захвалнице Средњој школи „Краљ Петар I“ из Тополе, Јавно комунално стамбеном предузећу Топола и Спортском савезу општине Топола. Генерални покровитељ Савезне изложбе паса свих раса је Општине Топола – спонзори: ЈКСП Топола, Задужбина краља Петар I, хотел Опленац и многи други дајући на тај начин свој допринос у реализацији овогодишњег такмичења.

   
               
         
 
понедељак, 3. јун 2013.
[почетна страна]

Додела мајске награде ССОТ

 
Општина Топола У суботу, 25. маја, на свечаној церемонији, у Дому Народне Скупштине Републике Србије, додељене су „Мајске награде“ као највише друштвено спортско признање у области спорта у Републици Србији које уручује Спортски савез Србије. Од изузетног значаја за нашу општину је податак да је међу награђенима и Спортски савез општине Топола. У име општинског Спортског савеза награду је примио председник савеза Дарко Рељић.
Награде спортистима, спортским савезима и стручњацима за изузетне резултате у развоју и промоцији спорта су уручивали Алиса Марић министар омладине и спорта са председником Спортског савеза Србије Александром Шоштаром, државним секретаром за омладину Ненадом Боровчанином и помоћником министра за спорт Драганом Атанасовим.
Општина ТополаОпштина Топола„Мајска награда“ је Спортском савезу општине Топола додељена у категорији републичких гранских спортских савеза и осим Тополе додељена је и Општини Петровац на Млави, Теквондо асоцијацији Србије и Параолимпијском комитету Србије, спортском савезу Косова и Метохије, као и Савезу за спорт и медицину спорта Војводине.
Међу овогодишњим добитницима „Мајске награде“ били су и прослављени олимпијци Милица Мандић, Андрија Прлаиновић, Асмир Колашинац, Марко Новаковић и Ивана Максимовић за изузетне резултат у минулој години. Награду за животно дело добио је и наш прослављени фудбалер Драган Џајић. „Мајска награда“ у категорији параолимпијаца уручена је европском шампиону у бацању чуња Жељку Димитријевићу и бацачу копља Милошу Грлици.... и многи други спортисти, спортисти, спортски радници, савези и новинари.

понедељак, 27. мај 2013.
[почетна страна]

Мајска награда ССОТ

 
Општина Топола Општина ТополаСјајно признање стигло је данас на адресу Спортског савеза Општине Топола. Оно је упућено од стране Спортског савеза Србије који је донео одлуку да „Мајску награду“, највеће друштвено спортско признање у области спорта у Републици Србији, додели савезу наше општине.
Додела „Мајске награде“ спортским радницима Општине Топола планирана је за суботу, 25. мај, на свечаној церемонији доделе награда у Дому Народне Скупштине Републике Србије.Општина Топола
-Изузетно нас је обрадовала вест да је наш Спортски савез добио овако престижну награду коју уручује Спортски савез Србије. Она је резултат дугогодишњег рада на ревитализацији спорта и његовог враћања онима којима и припада, а то су пре свега млади. На нама је да, уз подршку општинског руководства која ни до сада није изостајала, наставимо са радом и изградњом нових спортских објеката, реконструкцијом старих или њиховим осавремењавањем и створимо предуслове младом нараштају да несметано развијају свој спортски дух – рекао је Дарко Рељић, председник Спортског савеза Општине Топола.

петак, 17. мај 2013.
[почетна страна]

Дани игре и радости

 

Општина ТополаУ организацији Спортског савеза општине Топола, а под покровитељством Општине Топола, у петак 10. маја, парк на Опленцу је био стециште око 200 предшколаца наше општине. Спортско рекреативну акцују општинског савеза „Дани игре и радости 2013“ отворио је председник општине Драган Јовановић.

     
 
 
понедељак, 13. мај 2013.
[почетна страна]

Такмичење у пецању и кувању рибље чорбе

 

Општина ТополаУ петак, 3. маја, на језеру крај Тополе, у организацији Спортских риболоваца „Клен“ из Тополе, одржано је 32. такмичење у пецању и кувању рибље чорбе. Такмичење под називом „Велики петак“, окупило је 26 такмичара – 9 у јуниорској и 17 у сениорској конкуренцији, док су се у кувању рибље чорбе надметале четири екипе. Временске прилике биле су идеалне за такмичаре у пецању удицом на пловак какво је заправо било и расположење самих учесника.
Општина Топола Прво место са уловљених 1605 грама рибе освојио је Мирко Савић из Аранђеловца који је и прошле године на овом такмичењу однео победу. Са уловом од 1090 грама, друго место је припало Туркељ Синиши из Београда, док је трећи био Рајко Маричић из Тополе са уловом од 1085 грама. У јуниорској конкуренцији најуспешнији, а уједно и најмлађи такмичар је био осмогодишњи Вељко Стојановић са уловљених 565 грама рибе, други Ђорђе Лазаревић са 495, а трећи Урош Јеремић са упецаних 395 грама. У кувању рибље чорбе стручни жири је за најукуснију прогасио чорбу коју је припремила екипа „Јоцина чорба“.

     
     
 
среда, 8. мај 2013.
[почетна страна]

IX C.A.C.I.B. у Наталинцима

 

Општина ТополаУ недељу, 28. априла, у Наталинцима је одржана 29. изложба паса свих раса на којој је учествовало 520 паса у 112 раса. Ово је уједно и Међународна изложба паса свих раса - C.A.C.I.B. коју по 9. пут оранизује Кинолошко друштво Наталинци. Поред тога организоване су и специјализоване изложбе Епањел бретон клуба Србије, Поентер сетер клуба Србије, Клуба љубитеља хртова и хртоликих паса и специјализована изложба немачког краткодлаког и оштродлаког птичара.
Општина ТополаИзложбу је свечано отворио председник општине Топола, Драган Јовановић који је поздравио генералног секретара Кинолошког савеза Србије, Махмуда Алл Дагистанија и упутио честитке Организационом одбору, на челу са Жиком Митровићем, на традиционално успешно организованој изложби, а свим гостима пожелео пријатан боравак у Наталинцима.
Учесници изложбе су своје љубимце поред Србије, довели из Русије, Украјине, Чешке, Пољске, Грчке, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Италије, док је староенглески овчар Бобтејл стигао из САД. Судије које су у ринговима судиле, осим домаћих, стигле су из Црне Горе и Републике Ирске.

     
 
     
 
понедељак, 29. април 2013.
[почетна страна]

Каратисти из Тополе освајају медаље

 
Општина ТополаКаратисти КК „Карађорђе“ из Тополе обрадовали су своје навијаче новим успесима извојеваним на Првенству Србије, одржаном у недељу, 14. априла, у Лазаревцу. На такмичењу које се организује под покровитељством Српске карате уније, у конкуренцији 20 клубова за које се борило 566 каратиста, млади такмичари из Тополе освојили су високо пето место.
Са две златне медаље, најуспешнија представница КК „Карађорђе“ била је Тамара Невенић. Шолић Стефан освојио је једну златну и једну сребрну медаљу док се Марко Урошевић окитио са по једном сребрном и бронзаном медаљом. Наредно такмичење каратисте из Тополе очекује 24. априла на Ђурђевданском турниру у Шапцу.

понедељак, 15. април 2013.
[почетна страна]

Светски првак Драганов Capo od Postara

 
Општина ТополаНа Светском првенству епањел бретона одржаном прошлог четвртка и петка (21. и 22. марта), освајањем златних одличја у екипној и појединачној конкуренцији, сјајан успех постигла је репрезентација Србије и Наталинчанин Драган Митровић. У конкуренцији је било десет репрезентација: Бугарска, Хрватска, Француска, Италија, Црна Гора, Грчка, Пољска, Русија, Украјина и Србија. Судијски жири је сачињавало дванаест еминентних судија за рад паса птичара из Холандије, Француске, Пољске, Италије и Србије. О конкуренцији и значају такмичења, које се одржава у оквиру Светског епањел бретон клуба, са седиштем у Француској, сведочи и податак да је на овом првенству било пријављено и неколико бивших светских првака у индивидуалној конкуренцији, који су били и главни претенденти за престижну титулу светског шампиона.
Жребање батерија и судијских жирија је обављено у свечаној сали хотела Видиковац у Нишу док су такмичења одржавана на прелепим ловним теренима Ловачког удружења „Житорађа“ и Ловачког удружења „Дољевац“ где су биле распоређене по две батерије. Први такмичарски дан протекао је без падавина, али и без ветра што је утицало на нешто слабије резултате у раду паса. У екипној конкуренцији повела је репрезентација Украјине, друга је била репрезентација Италије, а трећа Србија.
Други такмичарски дан је освануо са јаким снегом али добри терени, добар ветар и велика присутност дивљачи, омогућили су много боље резултате. У првој, другој и трећој батерији наши пси, од којих два, Capo od Postara и Мир од Поштара, Митровић Драгана из Наталинаца и Берета, водича Анђелковић Бобана из Лапова, остварили су најбоље резултате. Стечена је велика бодовна предност тако да је на крају такмичења репрезентација Србије остварила убедљиву победу са 49 освојених поена и тако постала Светски првак такмичења епањел бретона у раду за 2013. годину. Друго место у екипној конкуренцији је заузела репрезентација Француске, која је у оба такмичарска дана сакупила 37 поена, а треће репрезентација Украјине са 21 поеном.
У појединачној конкуренцији, оно што је поред репрезентативног успеха за становнике наше општине од изузетног значаја, светски првак је постао Capo od Postara, власника Драгана Митровића из Наталинаца. Широј јавности Драган Митровић је познат по вишегодишњој организацији изложбе паса свих раса у Наталинцима. Поред тога освајач је и бројних европских и светских медаља у екстеријеру и раду, а последњи успех је како сам каже „резултат четрдесетогодишњег рада“ нашег шампиона.

понедељак, 25. март 2013.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
 
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2013