почетна страна

 

 

 
 
Крос РТС-а
 
У свим школама на територији општине Топола као и широм Србије, у петак 16. маја 2008. године, под покровитељством Министарства просвете, одржан је 18. КРОС РТС ЗА ГРАНД ПРИ РАДИО БЕОГРАДА. У 1005 сати ученици Основних и Средњих школа су стартовали: Наталинци -ОШ „Милан Благојевић”, Доња Шаторња – ОШ „Живко Томић”, Горња Трнава – ОШ „Милутин Јеленић”, Белосавци – ОШ „Сестре Радовић” и Топола – ОШ „Карађорђе” као и Средња школа „Краљ Петар I”. Укупно, на територији општине Топола крос је истрчало 2423 ученика што износи 93,52%.
 
   
 
понедељак, 19. мај 2008.
[почетна страна]
Лопта за победе
 
Тачно у подне, у среду, 14. маја 2008. године, Основна школа „Карађорђе” у Тополи, била је домаћин акције ДАН ОДБОЈКЕ У СРБИЈИ: ОДБОЈКА СУТРА – Лопта за победе. Акцију је организовао Одбојкашки савез Србије и VOP Mobile, Генерални спонзор ОСС у којој поклањају лопте Основним школама у Србији. Организатор ће за почетак поделити 20000 лопти Основним школама у 74 града.
 
   
 

Поред Тополе у још двадесет градова Србије, у исто време, започела је ова акција. Присутне је у име Одбојкашког савеза Србије поздравио Дејан Вељковић који се захвалио на изузетно доброј сарадњи са ексклузивним произвођачем одбојкашких лопти, јапанској компанији MIKASA, Министарству просвете и спорта – Управи за спорт, Амбасади Јапана и Генералном спонзору ОСС – компанији за телекомуникације VIP Mobile. Господин Вељковић је изразио и наду да ће неки од дечака и девојчица који ће данас почети да играју одбојку са овим новим лоптама, једнога дана досањати сан сваког спортисте – наступ на некој од следећих Олимпијада.

 
 
 
Промотери ове акције Одбојкашког савеза Србије у Тополи, били су њени мештани, Стефан и Угљеша Илић који су иначе чланови овогодишњег шампиона државе у одбојци, екипе Црвене звезде. Лопте су поред домаћина, ОШ „Карађорђе”, добиле и ОШ „Милан Благојевић” – Наталинци, ОШ „Сестре Радовић” – Белосавци, ОШ „Милутин Јеленић” – Горња Трнава и ОШ „Живко Томић” – Шаторња.
четвртак, 15. мај 2008.
[почетна страна]
Викенд одбојке
 
Победник полуфиналног турнира четврте групе Првенства Србије за пионирке у одбојци који је протеклог викенда одржан у Тополи је екипа Црвене Звезде. На тај начин, Звездине пионирке су стекле право учешћа на Финалном турниру Првенства Србије за 2007/2008 годину. Поред екипе београдске Црвене Звезде, на турниру су учествовале и одбојкашице „Либеро” из Чачка, „Клек” из истоименог места и „Карађорђе” из Тополе, а с обзиром на резултате, ово је био и коначан редослед екипа.
 
   
 
Резултати утакмица:
I дан – петак (25.04.2008.)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КЛЕК-БАНАТ 3:0 (25:22,25:18,25:15)
ЛИБЕРО – КАРАЂОРЂЕ 3:1 (25:27,25:11,25:16,25:18)

II дан – субота (26.04.2008.)
КЛЕК-БАНАТ – КАРАЂОРЂЕ 3:2 (25:16,20:25,25:14,20:25,15:10)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЛИБЕРО 3:0 (25:11,25:22,25:16)

III дан – недеља (27.04.2008.)
ЛИБЕРО – КЛЕК-БАНАТ 3:2 (18:25,10:25,25:17,25:16,15:10)
КАРАЂОРЂЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3 (15:25,23:25,25:22,16:25)
уторак, 29. април 2008.
[почетна страна]
Полуфинале...
 

У техничкој организацији ОК „Карађорђе” из Тополе, 25, 26. и 27. априла 2008. године, у Тополи ће се одржати полуфинални турнир четврте групе Првенства Србије за пионирке.
Поред домаћина ОК „Карађорђе”, на турниру ће учествовати и пионирке ОК „Црвана Звезда” из Београда, ОК „Либеро” из Чачка и ОК „Клек-Банат” из Клека.
РАСПОРЕД УТАКМИЦА:
Петак, 25.04.2008.
1700 сати – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - КЛЕК-БАНАТ
1900 сати – ЛИБЕРО - КАРАЂОРЂЕ

Субота, 26.04.2008.
1700 сати – КЛЕК-БАНАТ - КАРАЂОРЂЕ
1900 сати – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЛИБЕРО

Недеља, 27.04.2008.
1000 сати – ЛИБЕРО - КЛЕК-БАНАТ
1200 сати – КАРАЂОРЂЕ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Победник полуфиналног турнира стиче право учешћа на Финалном турниру Првенства Србије за пионирке за 2007/2008 годину.

петак, 25. април 2008
[почетна страна]
Рибља чорба у Тополи
 
Риболовци Тополе већ 27. пут на тополском језеру организују Куп Тополе, такмичење у спортском риболову, а уједно и такмичење у припремању риболовачког специјалитета – рибље чорбе. У организацији Удружења риболоваца „Клен” из Тополе на Велики петак пријавило се 28 риболоваца и пет такмичара у кувању рибље чорбе. Осим Тополе, пријавили су се и пецароши из Крагујевца, Аранђеловца и Младеновца.
На званичном мерењу најбољи улов је имао Јокић Влада из Аранђеловца са уловљених 1720 грама рибе.
 
   
 
Други је био Савић Мирослав из Аранђеловца са 1300 грама уловљене рибе, док је Маричић Рајко из Тополе уловио 785 грама рибе и освојио треће место.
Од петорице мајстора у кувању рибље чорбе, трочлани жири је оценио да је најукуснију чорбу скувао Ђуришић Иван из Тополе, затим Срећковић Србољуб из Младеновца, а трећа је била Плах Милорада из Тополе.
петак, 25. април 2008
[почетна страна]

Љупко Петровић за катедром

У ТОПОЛИ УРУЧЕНЕ ПРВЕ МОДИФИКОВАНЕ ТРЕНЕРСКЕ КЊИЖИЦЕ ФСС

 

Општина ТополаУ присуству председника општине Топола Драгана Јовановића, његовог заменика Гаврила Николића, Станислава Карасија председника УФТ ФС Србије, потпредседника ФСС Предрага Теофиловића, тренера општине Топола и околних места, а у организацији Удружења тренера ФСО Топола, Љупко Петровић тренер ОФК Београда одржао је предавање на тему „Улога тренера у савременом фудбалу”.
Отварајући скуп председник УФТ ФСО Топола Тешановић Ђорђе је истакао:„У склопу доделе првих модификованих тренерских књижица ФСС свршеним тренерима УЕФА „Ц” лиценце с поносом истичем да је ово Удружење то прво учинило у Србији а ову прилику смо искористили да са свим тренерима одржимо семинар уз присуство за то еминентних стручњака Љупка Петровића и Станислава Карасија”.
Поздрављајући присутне председник општине Топола Драган Јовановић је рекао:,,Посебно ми је задовољство поздравити такве фудбалске величине као што су Љупко Петровић и Станислав Караси који ће данас тренерима сигурно пренети део свог великог тренерског знања које ће им помоћи да исто пренесу играчима у својим срединама. Општина Топола чини све да финансијски помогне клубовима у превазилажењу тешкоћа које прате такмичење”.
Узимајући реч у обраћању присутнима Предраг Теофиловић је рекао:„Тренерска организације Тополе на челу са Тешановић Ђорђем једна је од најактивнијих у ФСРЗС и показала је да се само радом могу постићи успеси, а она је међу првима организовала школу тренера УЕФА ,.Ц” лиценце и створила нових 47. тренера.Ова година је проглашена годином тренера, а ја сам поносан што је на челу тренера ФСС Станислав Караси човек који ће сигуран сам покренути тренерску организацију Србије из досадашње учмалости. Посебно сам импресиониран што и челни људи ове општине присуствују овом предавању. Без помоћи локалне самоуправе нема напретка у фудбалу, а Топола са овим младим тренерима и агилним руководством како тренерске тако и фудбалске организације даје наду за боље сутрафудбала,,.
,,Пред тренерском организацијом ФСС предстоје значајни послови. Тренери се морају изборити за статус који им припада. С тим у вези тренери ће морати имати и свој синдикат. Све фудбалске екипе свих степена такмичења од следеће такмичарске године морају имати лиценциране тренере а тренерска организација се мора изборити да сваки тренер мора имати уговор са клубом чиме ће се прецизирати међусобне обавезе” истакао је председник тренерске организације ФСС Станислав Караси.
Након одржаног предавања коме је присуствобало преко 60 тренера Тополе и околних места Станислав Караси уручио је тренерима Тополе нове модификоване тренерске књижице желећи им много успеха у даљем раду.

 

Наши тројкаши

 

У организацији СОС канала, а под покровитељством града Београда, у Тополи је 25.марта 2008. године одржано такмичење Основних школа са територије општине Топола у оквиру акције: „Тројком против дроге”.
Четири основне школе: „Карађорђе” из Тополе, „Милутин Јеленић” из Трнаве, „Сестре Радовић” из Белосаваца и „Живко Томић” из Доње Шаторње, такмичило се у убацивању „тројки” у кош.
Такмичење су отворили директор Основне школе „Карађорђе”, Драгица Говедарица и председник општине Топола, Драган Јовановић. Пет најбоље пласираних такмичара, из сваке школе по један, пласирало се у финалну серију добивши као награду по мајицу.

 
 
 

У завршницу се пласирало два ученика: Новаковић Никола, ученик ОШ „Живко Томић” и Чолић Данило ученик ОШ „Карађорђе”. Апсолутни победник, био је Новаковић Никола, ученик шестог разреда ОШ „Живко Томић” из Доње Шаторње, који је као награду добио кошаркашку лопту, дар СОС канала.
Иначе на овом такмичењу учествују 34 Основне школе из Србије. Завршница такмичења предвиђена је за 18. мај у дворани „Шумице” у Београду где је предвиђено финале.

 
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006