почетна страна

 

 

Културни центар ТополаКултурни центар Топола
Булевар вожда Карађорђа бб
34310 Топола
Тел/факс: 034/6811-618
e-mail: kctopola@mts.rs
Facebook: Културни центар Топола

Скупштина општине Топола је на седници одржаној 07. новембра 2008. године донела одлуку о оснивању Установе културе – Културни центар Топола. Седиште центра је у Булевару вожда Карађорђа бб у Тополи.

Објекат који је седиште Културног центра Топола, по подацима Завода за заштиту споменика културе из Крагујевца, сазидан је после Другог светског рата, тачније крајем четрдесетих година двадесетог века. По документацији која се налази у Заводу, постоје подаци да је зграда адаптирана седамдесетих година за потребе биоскопа, а деведесетих је урађена реконструкција и адаптација одређених просторија. Објекат је под заштитом државе јер се налази у оквиру Просторно културно-историјске целине „Карађорђева Топола са Опленцем”.

Објекат поседује биоскопску салу са 265 седећих места и балконом као и позорницу адекватну за извођење музичко-сценских догађаја.
Данас Културни центар Топола тежи да постане важна и видљива институција на културној мапи Србије и Шумадије. Програми које Културни центар Топола реализује су разноврсни и свеобухватни по својим карактеристикама када је у питању циљна група којој су намењени, а такође и по различитости уметничког изражавања.
Програми које Културни центар Топола реализује су:
- филмски програм
- музички програм
- сценски програм
- ликовни програм
- традиционални програм
- програм за децу и младе
- едукативно-трибински програм
Својом делатношћу Културни центар Топола доприноси динамичном развоју Тополе као општине са историјским, културним и туристичким потенцијалима. Поред већ препознатљивих манифестација – Опленачке бербе и Сабора народног стваралаштва, у чијој организацији Културни центар Топола активно учествује, Сликарске колоније у Липовцу са веома вредном збирком уметничких дела и Видовдански рок концерт се већ позиционирао на културној мапи и с правом се очекује да ће овај догађај прерасти у традиционалну манифестацију за младе из читавог региона.
Културни центар Топола, уз сву организациону и техничку помоћ, уступа свој простор школама, вртићу и другим институцијама, а успешно сарађује са свим невладиним организацијама, удружењима грађана, политичким странкама.

 

ДОБРОДОШЛИ У КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ТОПОЛА

 

 

ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
Контакт
 
Опленачка берба
Tуристичка организација Тополa-Опленац
zaduzbina
 
ОП-ТОП Радио
ОП-ТОП Радио
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2016