Успешно завршена година

 

Општина ТополаОпштина ТополаУ хотелу „Опленац“ врило је синоћ као у кошници. Карате клуб „Карађорђе“ из Тополе, приредио је свечаност својим члановима млађих категорија и њиховим родитељима поводом успешно завршене такмичарске сезоне. Клуб је ове године заузео треће место у генералном пласману на републичком нивоу, у такмичењу осамнаест клубова које организује Српска карате унија.
Синоћње дружење је отпочело доделом диплома пехара и медаља најуспешнијим малишанима у 2012. години. Признања су им уручили њихови тренери Марјан Торбица и Ранко Шолић као и представници Спортског савеза општине Топола, председник Савеза, Дарко Рељић и секретар Ангелина Ивановић. Најпре су уручене дипломе младим члановима за положене беле, жуте, оранж и црвене појасеве. За најуспешнијег пионира Карате клуба „Карађорђе“ у 2012. години, по броју поена, проглашен је Протић Димитрије из Тополе, док је најуспешнији полетарац Јовановић Александар. Поред тога подељени су пехари и медаље најталентованијим и најредовнијим члановима.
Карате клуб „Карађорђе“ окупља око 70 чланова који припадају млађим категоријама, а који су окупљени у секције из Тополе, Наталинаца и Трнаве. Клуб, заједно са члановима старијих узраста броји око 100 чланова. Осим значајних признања која овај клуб кроз спортска такмичења остварује, пажњу заслужује масовност чланства што само по себи доказује да „уклањање деце са улице“ није само пука фраза. Велике заслуге за то свакако има и тренерски тандем Торбица-Шолић који у наредним годинама чека озбиљан задатак подизања клуба на још виши ниво.

     
 
 
петак, 28. децембар 2012.
[почетна страна]

Награде за карате клуб „Карађорђе“

 
Општина ТополаУ недељу 16-ог децембра у Лазаревцу одржан је завршни „Гран при“ турнир у каратеу за 2012. годину, који је организован под покровитељством Српске карате уније.
На такмичењу су додељене и награде за успехе у текућој такмичарској години. Карате клуб „Карађорђе“ из Тополе, добио је низ признања за овогодишње постигнуте резултате.
Најуспешнији полетарац у 2012. години је Јовановић Александар. Најуспешнија кадеткиња Лекић Ивана а за најуспешнијег јуниора у борбама проглашен је Шолић Стефан.
Општина ТополаКлуб је у генералном пласману у конкуренцији осамнаест клубова, који се такмиче у Српској карате унији, заузео одлично треће место. Тренер Ранко Шолић је добио признање за освојено треће место у конкуренцији најбољих тренера.
Честитамо карате клубу „Карађорђе“ на сјајним резултатима оствареним ове сезоне. Надамо се ће наредна година бити барем подједнако успешна за наше каратисте и да ће нам донети још признања са великих такмичења.

уторак, 18. децембар 2012.
[почетна страна]

Рад који даје резултате

 
Општина ТополаОпштина ТополаКарате клуб „Карађорђе“ из Тополе, остварио је изврстан резултат на Купу Србије одржаном у недељу, 11. новембра у Пожеги. Освајањем 11 златних, 8 сребрних и 2. бронзане медаље, клуб је, у конкуренцији 15 екипа, у генералном пласману освојио треће место.
Најблиставији наступ имао је Александар Лукић, који је до злата дошао победивши у три борбе. Освајањем злата у појединачној конкуренцији и сребра екипно у катама, пријатно је изненадила јуниорка Тамара Невенић док је Гордана Илић, такође у катама и поред повишене температуре, освојила злато екопно и сребро појединачно.
Општина ТополаДа успеси на такмичењима доносе резултате показало се и синоћ у спортској дворани Основне школе „Карађорђе“ у Тополи када су поред уобичајеног тренинга, публици представљени најуспешнији такмичари из Пожеге, а такође и оно што веома радује поклонике спорта, нарочито каратеа, татами – борилиште, подлога за карате. На овај начин млади каратисти ће свакако добити неопходне услове за даљи несметан развој у овом спорту и надамо се новим медаљама на републичким и међународним такмичењима.

уторак, 13. новембар 2012.
[почетна страна]

Сарадња која даје резултате

 
Спортски савез општине Топола, од четвртка, 25. октобра, добиће у реализацији свог програма конкретну помоћ од своје матице, Спортског савеза Србије. У четвртак ће председник општинског савеза, Дарко Рељић и генерални секретар Спортског савеза Србије, Дане Корица, у Београду потписати уговор о реализацији програма Спортског савеза општине Топола у складу са Стратегијом развоја Спорта у Републици Србији.
-Сарадња са Спортским савезом Србије је од изузетног значаја за нас. Она је, надамо се, само један корак напред у акцијама које ћемо заједнички предузети у наредном периоду. Овај уговор ће нам омогућити набавку добара, услуга и радова у складу са Законом, односно набавку спортске опреме, организовање семинара које ће држати спортски стручњаци и друго – рекао је Дарко Рељић.
Општина ТополаКонкретни кораци у сарадњи општинског и савезног спортског савеза покренути су недавно, када су на позив Спортског савеза општине, Тополу посетили генерални секретар ССС, Дане Корица, и потпреседник ССС, Душан Димитријевић. Са нашим прослављеним атлетичарем и спортским радником и његовим сарадником разговарали су председник општине Драган Јовановић, помоћник председника општине, Радиша Урошевић, председник Спортског савеза општине, Дарко Рељић и секретар општинског Спортског савеза, Ангелина Ивановић.
Општина ТополаТом приликом председник општине је упознао госте са реализованим плановима попут комплетног уређења спортске хале Основне школе „Карађорђе“, балон сале у склопу стадиона Фудбалског клуба „Карађорђе“, тренутних радова на реконструкцији фудбалског терена као и планова изградње спортских сала у селима Шаторња и Трнава. Рекао је да се значајна средства издвајају за спорт и изразио наду „да ћемо у наредном периоду бар те основне ствари које се тичу спорта да доведемо до краја“.
Општина ТополаОпштина ТополаДане Корица је изразио задовољство што се налази у окружењу које се бори за спорт у свом граду и својој средини јер „спортиста се не ствара на Теразијама...“. Спортски савез Србије организује бројне акције у многим местима унутрашњости и помаже своје чланице, гранске савезе, онолико колико је у његовој моћи. Том приликом су Дане Корица и Душан Димитријевић обећали помоћ која се може остварити и у смислу реализације појединих конкурса односно пројеката.
Овако брзој реализацији сарадње Спортског савеза Србије и Спортског савеза општине Топола у великој мери је допринео и закључак који је Дане Корица изнео приликом своје посете, а тиче се добре организованости и агилности коју општински савез предузима у реализовању својих акција.

уторак, 23. октобар 2012.
[почетна страна]

Светско првенство у Наталинцима

 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаУ Наталинцима је у суботу, 20. октобра, отворен 34. Светски куп „Свети Хубер - Евстатије“ који се одржава у оквиру 34. Светског првенства у раду паса птичара, а које је у петак отворено у Нишу. Организатор такмичења је Кинолошки савез Србије и Ловачки савез Србије. На такмичењу је учествовало 17 репрезентација. Поред земље домаћина – Србије, учешће су узеле репрезентације Аустрије, Хрватске, Француске, Италије, Норвешке, Русије, Шпаније, Швајцарске, Чешке Републике, Данске, Немачке, Црне Горе, Португалије, Сан Марина, Шведске и Украјине.
На церемонији званичног отварања, присутнима су се обратили председник Ловачког савеза Србије, Зоран Поповић, генерални секретар Кинолошког савеза Србије, Махмуд Ал Дагистани, председник општине Топола, Драган Јовановић и председник Организационог одбора светског првенства Luca Bartolli.

     
Говорници су изразили задовољство што се овако важно такмичење одржава у Србији и пожелели такмичарима што више поена и успех у такмичењу. Зоран Поповић је нагласио да лов није само потезање ороза већ и брига човека за очување равнотеже у природи. Махмуд Ал Дагистани је изразио наду да ће наши такмичари показати завидну ловно кинолошку културу и да манифестација мора прерасти у лепо дружење у коме се зближавају људи, традиције и народи.
Општина ТополаНаглашавајући значај који ово такмичење има за нашу земљу, председник општине, Драган Јовановић, је учесницима пожелео да уживају у пределима терена Тополе и њене околине и проведу лепе тренутке са својим пријатељима који долазе из разних крајева света, истичући да ће такмичење „учврстити положај Тополе на ловачкој мапи Европе“. Светски куп „Свети Хубер“ званично је отворио председник Организационог одбора светског првенства Luca Bartolli и пожелео такмичарима: „нека победи најбољи, без обзира из које нације долази“.
После званичног отварања манифестације, такмичари су кренули на ловне терене. По утврђеном плану рада она је јуче и званично завршена у Нишу. О значају одржавања овако важних такмичења као што су Светско првенство у раду паса птичара и Светски куп „Свети Хубер“ може се рећи да ће на тај начин бити подстакнут развој ловства и ловне кинологије како у читавој Србији тако и у појединим њеним крајевима попут Наталинаца, Раче, Лапова, Баточине, Смедеревске Паланке, Аранђеловца, Ниша, Дољевца, Житорађе и Мерошине и других који су по први пут домаћини овако значајне манифестације.

 
понедељак, 22. октобар 2012.
[почетна страна]

Сто година фудбала у Наталинцима

 
Општина ТополаОпштина ТополаФудбалски клуб „Шумадинац 1913“ из Наталинаца ушао је у стогодишњицу свог постојања. У оквиру прославе овог значајног јубилеја најстаријег фудбалског колектива на територији општине Топола, јуче су се у Наталинцима састале екипе ветерана домаћег клуба и дугогодишњи спортски пријатељ Наталинчана, ветерани београдске „Црвене звезде“.
Општина ТополаОпштина ТополаБеоградске „црвено беле“ су представљали Бранко Катић, Братислав Живковић, Милован Рајевац, Бранко Николић, Славиша Чула, Александар Јовић, Владимир Петровић, Далибор Шкорић, Ненад Ванић, Милош Шестић, Милош Бурсаћ, Зоран Николић, Владан Жикић, Марко Митровић, Дејан Туркаљ и Зоран Радосављевић. Ту су била и имена попут Владице Поповића и Ратомира Дујковића.
Општина ТополаОпштина ТополаЗа екипу домаћина играли су Прокић Драган, Дугић Зоран, Јовановић Радуле, Митровић Ђорђе, Николић Дејан, Срећковић Слободан, Марковић Милан, Срећковић Вукашин, Гружанић Жељко, Стефановић Горан, Коцић Иван, Јелисијевић Мирко, Ђурђевић Ратко и Митровић Дејан. Резултат утакмице је у другом плану па га нећемо ни помињати. Оно што је најважније, постигнуто је – спортски амбијент и задовољна публика.
„Шумадинац 1913“ се тренутно такмичи у дунавској зони и читаву ће наредну сезону посветити свом јубилеју док ће на крају пролећног дела такмичења, односно на крају првенства наредне године централном прославом обележити век постојања.

уторак, 11. септембар 2012.
[почетна страна]

Нов спортски објекат

 
Општина Топола богатија је од прошлог петка (20. јул) за још један спортски објекат. У селу Шуме, покривањем асфалтном подлогом, завршена је изградња терена за мале спортове. Извођач радова је Предузеће за путеве Пожаревац, док је из општинског буџета за ову инвестицију издвојено 2 милиона динара.
Од 30 села на територији општине Топола ово је 18. терен који је од 2005. године изграђен за мале спортове. Ову врсту терена нема још село Маскар где је изградња планирана за наредну годину као и реконструкција терена у Доњој Трешњевици и проширење постојећег терена у Белосавцима чиме ће се заокружити спортска инфраструктура на сеоском подручју.

 
понедељак, 23. јул 2012.
[почетна страна]

Меморијал Мија Тодоровић

 

Сам помен имена Миодраг Мија Тодоровић изазива поштовање не само љубитеља одбојке већ и генерација и генерација основаца којима је овај врстан педагог предавао физичко васпитање у Основној школи „Карађорђе“ у Тополи.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаУ петак, 15-ог јуна, навршено је 10 година од смрти нашег наставника Мије, једног од оснивача Одбојкашког клуба „Карађорђе“ који је дугогодишњим радом како са млађим селлекцијама, тако и са сениорима, постигао запажене резултате и био познат не само на простору данашње државе већ и бивше Југославије. На градском гробљу окупили су се и положили венац, одајући поштовање признатом стручњаку његови одбојкаши, припадници различитих генерација, од оних најстаријих до оних који су још увек активни, а које је првим одбојкашким корацима научио и у свет одбојке увео управо њихов Мија.
Као знак поштовања према Мији Тодоровићу у вечерњим сатима, у спортској дворани Основне школе „Карађорђе“, у организацији Спортског савеза општине Топола и Одбојкашког клуба „Карађорђе“ одиграна је ревијална одбојкашка утакмица између вишеструког државног првака „Раднички“ из Крагујевца и екипе „Све звезде“ – Топола. Пред почетак утакмице Дуле Алемпијевић, један од првих играча „Карађорђе“ евоцирао је успомене на Мију Тодоровића и почетке овог клуба.
Резултат саме утакмице био је удругом плану, па га зато нећемо ни помињати. Уместо тога, довољно је рећи да је у Тополу дошао вишеструки првак Србије и победник националног купа, први тим „Радничког“ из Крагујевца. Са друге стране мреже екипу „Све звезде“ представљали су активни играчи који су поникли у „Карађорђу“, а који сада бране боје других клубова у Србији и иностранству.
У саставу екипе „Све звезде“ били су: Миљан Миљановић и Ненад Манојловић који сада играју за „Металац“ из Горњег Милановца, Милан Недељковић и Вукашин Илић за „Карађорђе“ из Тополе, Никола Вујовић за истоимени клуб из Смедерева, Александар Милованчевић за „Ђердап“ Кладова, Немања Радовић и Јанко Ивовић – „Раднички“ Крагујевац, Данило Чолић – „Стерија“ Београд, Стефан и Угљеша Илић за швајцарски „Seat nefels“ и Илија Ивовић за катарски „Jaish Katar“.
На самом почетку утакмице чланoви екипе, коју бисмо желели поново да видимо под окривљем "Карађорђа", окупили су се у круг, пружили руке и сложно узвикнули: - Мија.

       
 
 
понедељак, 18. jун 2012.
[почетна страна]

Успешан првенац

 

У Тополи је у суботу, 26. маја, одржана прва Национална изложба паса свих раса. Место одржавања изложбе био је простор покрај хотела „Опленац“ и спортски терен непосредно иза хотела. На смотри паса је учествовало око 400 паса, заступљених у 72. расе. И поред тога што је изложба имала национални карактер, на њу су своје љубимце пријавили и њихови власници из Немачке и Хрватске. Изложбу је, по одобрењу Кинолошког савеза Србије, организовало Кинолошко друштво „Опленац“, основано још пре 30 година.
Општина ТополаОпштина ТополаПредседник друштва и директор изложбе, Драгић Лазаревић, уручио је, поводом тридесетогодишњице постојања Кинолошког друштва „Опленац“, вредна признања и захвалнице. За допринос развоју и афирмацији кинологије, захвалнице су добили: Кинолошки савез Србије и генерални секретар савеза др Махмуд Ал Дагистани; РТС и Јован Павличек за емисију „Мој љубимац“; Компанија „Новости“ и Марија Радовановић за афирмацију кинологије кроз ревију „Зов“; Кинолошко друштво Наталинци и Драган Митровић за дугогодишњи допринос развоју кинологије; Општини Топола и председник општине Драган Јовановић.
Званично отварајући изложбу, председник општине је изразио задовољство што се ова и овако организована смотра одржава на Опленцу. Указао је и на несебичну помоћ Драгана Митровића и наталиначког друштва у организацији изложбе. Он је подсетио присутне госте да је доктор Дагистани управо на овом месту, у семинар сали хотела, пре 20 година изабран за генералног секретара КСС, пожелевши му да још дуги низ година остане на том положају.

       
 
             
 
понедељак, 28. мај 2012.
[почетна страна]

Злато у Лазаревцу

 
На првенству Србије у каратеу, одржаном јуче у Лазаревцу, каратисти „Карађорђа“, освојили су укупно 18 медаља. Предвођени тренерским тандемом Марјаном Торбицом и Шолић Ранком, златом су се окитили пионири Јовановић Александар, Протић Димитрије и Митровић Нада, као и кадеткиња Лекић Ивана, сви у дисциплини кате и јуниор Шолић Стефан у борбама у категорији 65 килограма.
Такмичење је одржано под покровитељством Српске карате уније, а клуб „Колубара“ из Лазаревца се показао као изузетан домаћин.

понедељак, 21. мај 2012.
[почетна страна]

Крос РТС-а у Тополи

 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаТачно у 10 сати, отпочео је данас традиционални крос РТС-а, на коме учествују пре свега ученици основних и средњих школа из читаве Републике. И на овогодишњем кросу су учествовали ученици општине Топола. На кросу је учествовало 2042 ученика из пет основнох и једне средње школе.
Учешће по школама:
ОШ „Карађорђе“ из Тополе – трчало 680 од 812 ученика;
ОШ „Живко Томић“ из Шаторње – трчало 275 од 288 ученика;
ОШ „Сестре Радовић“ из Белосаваца – трчало 161 од 173 ученика;
ОШ „Милан Благојевић“ из Наталинаца – трчало 187 од 208 ученика;
ОШ „Милутин Јеленић“ из Трнаве – трчало 219 од 227 ученика;
СШ „Краљ Петар I“ из Тополе – трчало 520 од 662 ученика.
Пажњу пролазника на Опленцу привукло је 89 малишани вртића „Софија Ристић“ из Тополе. Они су срчано истрчали своје деонице, а како им то није тешко пало наставили су своју „трку“ у кругу опленачког комплекса. Иначе од укупно 350 полазника вртића „Софија Ристић“ са територије општине трчало је њих 311.

   
 
петак, 18. мај 2012.
[почетна страна]

Првенство Тополе у стрељаштву

 

У организацији Стрељачког савеза општине Топола, у уторак је у стрељани овог савеза одржано Отворено првенство Тополе. Дамјан Арсић, председник општинског савеза, уручио је председнику општине, Драгану Јовановићу, Захвалницу за помоћ и допринос коју пружа стрељачком спорту.

     
Турнир је био ревијалног типа, а повод су две године успешног рада стрељане. На такмичењу ваздушном пушком – серијака ваздушна пушка, учествовало је 28 стрелаца. Поред такмичара из Тополе, на ватрену линију су изашли и гости из Обреновца. Такмичило се у пет категорија: сениори, сениорке, јуниори, јуниорке и категорија Ратних војних инвалида.

 
четвртак, 3. мај 2012.
[почетна страна]

Понос Шумадије

 

У Наталинцима је јуче, председник општине Топола, Драган Јовановић, отворио VIII Међународну изложбу паса свих раса. Иначе ово је укупно XXVII изложба паса коју организује Кинолошко друштво Наталинци.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола-Желео бих да се захвалим људима МЗ Наталинци и Кинолошком друштву Наталинци што су се и ове године показали као изузетни домаћини, као и пријатељима из Кинолошког савеза Србије на челу са његовим генералним секретарем др Махмудом Алл Дагистанијем. Вама, као и себи, желим да се сви заједно лепо проведемо данас, овде, у Наталинцима. Свим такмичарима желим пуно успеха. Част ми је да могу да отворим VIII Међународну изложбу. Ова изложба је постала понос, не само Наталинаца и Тополе већ и читаве Шумадије – рекао је председник Јовановић и изразио наду да ће гости из Наталинаца понети лепе утиске и ће идуће године поново доћи.

       
       
Учесника је заиста било у великом броју. О томе сведоче и бројке. У 110 раса, пријављено је око 600 паса. Поред Србије, власници су своје љубимце довели из Украјине, Пољске, Словачке, Чешке, Финске, Немачке, Аустрије, Француске, Италије, Бугарске, Румуније, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и што је посебна занимљивост из Антигва и Барбуда. Такмичење је водило 11 судија из Србије, Хрватске, Словеније и Италије.
Као одговор на сјајну организацију и лепо време дошла је и велика посећеност. Око 3000 посетилаца на фудбалском стадиону у Наталинцима могло је да види предивне псе. У ринговима. Тренуцима одмора. Умиљате. Или шампионе, попут Ротвајлера одгајивачнице Жижаков.

 
понедељак, 30. април 2012.
[почетна страна]

Свечано отварање балон хале

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПредседник општине Топола, Драган Јовановић, данас је свечано отворио балон халу у Тополи. Хала, која покрива постојећи мини-пич терен, се налази у оквиру комплекса стадиона „Шиља Тадић“. На овај начин, млади Тополе, добили су на употребу још један покривен спортски објекат.
Општина ТополаУ обраћању присутнима, а затим и медијима, председник Јовановић је рекао да ће овај спортски објекат бити саставни део спортског комплекса Јавне установе „Карађорђе“ и да је у његову изградњу уложено око 15 милиона динара, од чега је само фаза покривања износила око 9 милиона.
-На овом месту ће сви и школарци и рекреативци и разне селекције фудбалских, рукометних и свих осталих клубова моћи да тренирају. Овај ће простор бити на располагању и до 15 сати свима који буду желели да га користе – казао је председник општине уз нагласак комерцијалног изнајмљивања простора рекреативцима и коришћења тих средстава за одржавање простора и издржавање ФК „Карађорђе“.

Општина ТополаОд инфраструктурних планова на пољу спорта Драган Јовановић је најавио да ће наредних дана бити асфалтиран терен за мали фудбал односно рукомет у селу Шуме и изградњу истог таквог терена у Белосавцима, а као круну изградње спортских објеката на сеоском подручју најавио је и изградњу две сличне балон хале у Шаторњи и Трнави.
Општина ТополаРадови на покривању постојећег мини-пич терена отпочели су пре нешто више од месец дана. Терен је покривен по најсавременијој технологији која се користи за ову врсту објеката. Конструкција је дрвена, решеткаста, а покривка PVC мембрана. Димензије балон хале су 45x25 метара и коштале су, као што је већ речено, општину и СОФК „Карађорђе“ девет милиона динара. Извођачи радова су Инград инжењеринг из Смедеревске Паланке и ArTech inzenjering из Београда.
Балон хала ће топлом везом бити повезана са свлачионицама, а планови општинског руководства су да се уз покривени терен изгради и пратећи спортски објекат са трофејном салом у коме ће место наћи сви клубови спортске породице „Карађорђе“.

петак 27. април 2012.
[почетна страна]

Популарисати спорт код младих

 
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПредседник општине Топола, Драган Јовановић и председник Спортског савеза општине Топола, Дарко Рељић, уручили су данас ученицима ОШ „Живко Томић“ у Шаторњи лопте и спортску опрему. Реч је о 20 лопти – 5 кошаркашких, 5 фудбалских, 5 рукометних и 5 одбојкашких и 14 комплета дресова. Наредних дана исту спортску опрему и лопте добиће и ученици осталих школа са територије општине Топола.
Према речима председника општине, циљ акције је усмерити средства која општина издваја, у овом случају спортске опреме, тамо где су најпотребнија и пажњу деце, нарочито узраста од првог до петог разреда усмерити на спорт и активности везане за спорт. Он је такође најавио и изградњу спортског објекта у оквиру школе у Шаторњи, односно балон хале, сличне оној која ће ових дана бити отворена у Тополи.

понедељак, 23. април 2012.
[почетна страна]

Свесловенски шампион из Тополе

 
Општина ТополаОпштина ТополаПетар Живковић из Тополе, професионални боксер полувелтер катеторије, постао је Свесловенски првак у WBC верзији. Он је у недељу, 8. априла, у Москви, пред препуном двораном, на поене, у 12 рунди, после тешке борбе савладао Исмаила Голобова из Узбекистана. Тежину борбе може илустровати и податак да је после серије сјајних удараца, судија био приморан да броји чврстом Узбекистанцу.
Тим поводом, Живковић је данас посетио Општину Топола где га је примио председник општине Драган Јовановић. Уз честитке на освајању титуле, председник општине је шампиону који је прошле недеље по трећи пут постао отац, обећао помоћ локалне самоуправе.
Иначе, Живковићу је ово 11 профи меч. Забележио је свих 11 победа, од тога 5 нокаутом. После одмора који је Петар већ практично и завршио, наредних дана отпочиње са базичним припремама за наредне окршаје и одбрану титуле.

уторак, 10. април 2012.
[почетна страна]
Радови при крају
 

Општина ТополаОпштина ТополаКао што је и најављивано, радови на покривању мини-пич терена, који се налази у саставу комплекса градског стадиона „Шиља Тадић“ у Тополи, односно израда балон хале приводи се крају. Импресивна дрвена, решеткаста конструкција је подигнута и остаје да се наредних дана покрије PVC мембраном. (Детаљније у тексту „Почетак изградње балон хале“ од 5.марта 2012.год.).

уторак 10. април 2012.
[почетна страна]

Топола у знаку каратеа

 

У Тополи је у недељу, 8. априла, у спортској хали СШ „Краљ Петар I“, одржано регионално првенство у каратеу које заправо представља квалификациони турнир за првенство Србије које ће се у мају одржати у Лазаревцу. Ово је први пут да се једно званично карате такмичење одржава у граду подно Опленца.
Карате клуб „Карађорђе“ из Тополе угостио је екипе из Смедерева, Новог Београда, Лазаревца, Великих Црљана, Ариља, Пожеге, Шапца, Сјенице, Новог Пазара, Смедеревске Паланке и Аранђеловца. У такмичарском делу програма учествовало је око 300 такмичара.
Општина ТополаТополски каратисти су имали 41 појединачни наступ. Њих 22. квалификовало се за државно првенство у Лазаревцу. Од значајнијих резултата КК „Карађорђе“ ваља издвојити друго место полетараца у катама, прво место млађих кадеткиња екипно и друго место старијих пионирки екипно. У појединачној конкуренцији Илић Гордана освојила је друго место и Гавриловић Марко треће, а у кадетској конкуренцији Манојловић Кристина друго место.
Свакако најзначајнији резултат остварио је Шолић Стефан. Он је најсјајније одличје освојио у конкуренцији јуниори, до 65 килограма, после тешке борбе остваривши победу над тројицом такмичара.

       
     
 
понедељак, 9. април 2012.
[почетна страна]
Почетак изградње балон хале
 

Општина ТополаЗа нешто мење од два месеца, млади Тополе добиће на употребу још један покривен спортски објекат.
Данас, постављањем темеља и припремним земљаним радовима, отпочиње прва фаза послова на покривању постојећег мини-пич терена који се налази у саставу комплекса градског стадиона „Шиља Тадић“ у Тополи. Терен ће бити покривен по најсавременијој технологији која се користи за ову врсту објеката. Конструкција је дрвена решеткаста, а покривка PVC мембрана. Комплетни послови на покривању и поновном стављању у функцију овог терена биће завршени до краја априла. Изградња балон хале, димензија 45x25 метара, коштаће општину и СОФК „Карађорђе“ девет милиона динара. Извођачи радова су Инград инжењеринг из Смедеревске Паланке и ArTech inzenjering из Београда. Општина Топола

-Целокупна наша визија је да овај простор буде у функцији младих. У Тополи смо до сада имали проблем тренирања у зимским условима. Покривањем мини пич терена, односно подизањем балон хале тај проблем ћемо свести на минимум. Створићемо услове да и у зимском периоду могу да се одржавају такмичења и тренинзи свих категорија. СОФК „Карађорђе“ има велики број селекција, а ево ту је и женски фудбалски клуб. Такође, на овај начин ћемо и велики број младих уклонити са улице, рекао је поводом почетка радова председник општине Драган Јовановић.Општина Топола
И у покривеном мини пич терену имаће места за рекреативце, с тим што ће овога пута, како би се покрили трошкови одржавања, плаћати минималну накнаду за изнајмљивање. Балон хала ће топлом везом бити повезана са свлачионицама, а намера општинског руководства је такође да се уз покривени терен изгради и пратећи спортски објекат са трофејном салом у коме ће место наћи сви клубови спортске породице „Карађорђе“.

понедељак, 5 март 2012.
[почетна страна]
 

Свечана Скупштина ФСО Топола

 

У скупштинској сали Општине Топола, у петак, 10. фебруара, одржана је радно-свечана Седница Скупштине ФСО Топола на којој су проглашене најбоље фудбалске екипе и појединци за 2011. годину. Председник ИО ФСО Топола, Прокић Драган, уручио је плакете и признања заслужним екипама и појединцима, а након тога присутнима су подељени примерци штампаног Годишњака ФСО Топола за 2011.годину, као и прикладни рекламни материјал за 2012. годину.
Награде у различитим категоријама уручене су:
- Најбоља сениорска екипа је СОФК „Карађорђе“ Топола;
- Најбоља екипа млађих селекција је ФК „АФ Дуљај“ из Тополе;
- Најбољи играч Зонске лиге је Срећковић Душан - СОФК „Карађорђе“ Топола;
- Најбољи играч Шумадијске лиге је Спасић Александар - ФК „Шумадинац 1913“ Наталинци;
- Најбољи играч МФЛ „Север“ је Марјановић Марјан - ОФК „Шаторња“ Шаторња;
- Најбољи играч Општинске лиге је Симић Зоран - ФК „Младост“ Рајковац;
- Најперспективнији играч кадет је Милојевић Мирко - СОФК „Карађорђе“ Топола;
- Најперспективнији играч пионир је Ђекић Немања - ФК „АФ Дуљај“ Топола;
- Најбољи тренер је Маринковић Дејан - СОФК „Карађорђе“ Топола;
- Најперспективнији судија је Стевановић Ђорђе из Винче;
- Заслужан спортски радник је Миљковић Ненад из Белосаваца;
- Најбољи делегат је Живанић Милан из Наталинаца;
- Најбољи спортски извештачи: Павловић Радиша – Раша и Ђуровац Михаило;
- Захвалница за пласман у виши ранг: СОФК Карађорђе (Топола), Бокања (Горович), Винча (Винча), Маскар (Маскар) и ОФК Пласковац (Пласковац);
- Захвалница за допринос развоју фудбала у општини Топола постхумно: Поповић Павлу и Ристић Радиши.

     
 
уторак, 14. фебруар 2012.
[почетна страна]

Из Тополе пут води у елиту

Преузето из дневног листа Спортски журнал 19.01.2012. године.........(цела вест)
четвртак, 19. јануар 2012.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2012