Семинар фудбалских тренера

 
Општина ТополаПод покровитељством Удружења фудбалских тренера Шумадијског округа и Фудбалског савеза Тополе, синоћ је, у скупштинској сали општине Топола, одржан семинар за фудбалске тренере. Предавачи су били вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије, Радован Ћурчић и Срђан Васиљевић, тренер фудбалске репрезентације и предавач у Школи за тренере Фудбалског савеза Србије.

Општина ТополаОпштина ТополаПосебну пажњу, веома посећеног семинара, изазвале су теме које су за ову прилику предвиђене. Најпре је присутне поздравио председник УФТ ФСШО, Ђорђе Тешановић. Срђан Васиљевић је у свом излагању изнео основе тимске тактике у систему 4-4-2 и 4-3-3, предности и мане оба система, поседу лопте, промени поседа, успешности напада, квалитету напада, контри, маневру, зони и др. Селектор Ћурчић је говорио о тактичкој припреми пре утакмице износећи читав недељни циклус припреме тима од меча до меча, почев од анализе одигране утакмице преко приказа и дневних припрема како тренера тако и тима и играча. Пажњу су привукли и видео прикази и шеме напада и одбране које су предавачи за ову прилику припремили.

уторак, 27. децембар 2011.
[почетна страна]

Сјајни резултати у Ариљу

 
Карате клуб „Карађорђе“ из Тополе постигао је нове успешне спортске резултате. Овога пута на Купу Србије, одржаном 22. октобра у Ариљу, каратисти из Тополе освојили су 3 златне, 3 сребрне и 8 бронзаних медаља.
Велики успех представља прво место у екипној јуниорској конкуренцији. Ову екипу су чинили Шолић Стефан, Урошевић Марко и Шћекић Стефан. Поред тога треба издвојити златну кадеткињу у катама појединачно Гордану Илић и злато пионира Богдана Стевановића. Резултат Карате клуба „Карађорђе“, са тренерским тандемом Ранко Шолић - Марјан Торбица, је утолико значајнији ако се има у виду да је на Купу учешће узело 17 екипа са 243 такмичара.

уторак, 25. октобар 2011.
[почетна страна]

Осам златних у Смедереву

 
Општина ТополаНа карате турниру Srbija open, одржаном 2. октобра у Смедереву под покровитељством Српске карате уније, каратисти „Карађорђа“ из Тополе постигли су запажене резултате. У конкуренцији 17 клубова и 214 такмичара освојили су осам златних, две сребрне и шест бронзаних медаља освојивши на тај начин прво место и у генералном пласману.
Најистакнутији појединци у мушкој конкуренцији са по два освојена злата су Стевановић Богдан и Арсић Урош. Стевановић је добио признање од организатора за освојено друго место у конкуренцији свих мушких такмичара турнира, а Арсић треће место. Сјајан успех у борбама постигла је Манојловић Кристина која је све три борбе победила без изгубљеног поена и освојила златну медаљу. Екипу су као тренери и овога пута водили Марјан Торбица и Ранко Шолић. Следеће такмичење на коме ће учествовати млади каратисти из Тополе је Куп Србије који ће се одржати у Ариљу.

среда, 12. октобар 2011.
[почетна страна]

Крћевац 2011

 

Месна заједница Крћевац, угостила је овог викенда, 27. и 28. августа, четрнаест Месних заједница са подручја тополске општине. Разлог окупљања биле су Олимпијске сеоске спортске игре општине Топола. У суботу је такмичење свечано отворио заменик председника општине Гаврило Николић пожелевши учесницима успешно и фер такмичење. Сеоска олимпијада, како популарно називају ово такмичење, окупила је у два дана више од 300 учесника у 11 спортских дисциплина. Покровитељ игара је општина Топола.
Општина ТополаОпштина ТополаПобедници по дисциплинама:
Мали фудбал – мушкарци – МЗ Винча
Мали фудбал – жене – МЗ Трнава (Витлина)
Кошарка – мушкарци – МЗ Варош Топола
Кошарка – жене – МЗ Липовац
Одбојка – мушкарци – МЗ Крћевац
Одбојка – жене – МЗ Крћевац
Рукомет – мушкарци – МЗ Варош Топола
Рукомет – жене – МЗ Липовац
Стони тенис – МЗ Бор
Стрељаштво – МЗ Митровчић
Шах – МЗ Загорица
Крос – мушкарци – Шабић Саша – МЗ Липовац
Крос – жене – Гарашанин Теодора – МЗ Липовац
Скок у даљ – мушкарци – Антонијевић Милош – МЗ Загорица
Скок у даљ – жене – Марковић Оливера – МЗ Јарменовци
Бацање камена с рамена – Сремчевић Милош – МЗ Жабари
Надвлачење конопца – МЗ Загорица
Свеукупни победник такмичења је Месна заједница Липовац.

       
     
 
понедељак, 29. август 2011.
[почетна страна]

Лепе вести са градског стадиона

 
Општина ТополаЈучерашње поподне на градском стадиону „Шиља Тадић“ у Тополи обиловало је лепим догађајима и вестима. Најпре су кадетска и сениорска екипа ФК „Карађорђе“ прослављајући пласман у виши ранг такмичења одиграле своје утакмице. Кадети су играли ревијални меч са репрезентацијом ФС Шумадијског округа (2:2) док су се сениори „Карађорђа“ у оквиру редовног кола састали са екипом Партизана из Даросаве победивши са 4:0. Први тим „Карађорђа“ ће од следеће сезоне играти у зони „Дунав“, а кадетска екипа у Квалитетној кадетској лиги ФС Региона западна Србија, група Шумадијско-подунавска.

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПрославу успешно завршене сезоне тополских фудбалера зачинио је председник општине, Драган Јовановић, доносећи сјајне вести које су обрадовале и љубитеље фудбала и спорта уопште. Обраћајући се присутнима и медијима, председник Јовановић је озваничио почетак радова на уређењу читавог комплекса стадиона.
- За око недељу дана изаћи ће тендер поводом комплетног покривања мини пич терена. На тај начин створиће се услови да ће и у зимском периоду моћи да се одржавају такмичења и тренинзи како нижих категорија тако и првог тима. Направићемо и топлу везу која ће ове терене повезати са свлачионицама. У Тополи тренутно имамо проблем за тренинг у зимским условима. Покривањем мини пич терена тај проблем ћемо свести на минимум. Оно што је изузетно битно то је да стварањем инфраструктурних услова склањамо децу са улице. Овде има велики број селекција. И пионирски и ево сада женски фудбалски клуб „Карађорђе“. Значи имамо и „клинцезе“. Целокупна наша визија је да овај простор буде у функцији младих – изјавио је између осталог Драган Јовановић.
Уређење стадиона подразумева проширење самог фудбалског терена као и доградњу, сређивање и покривку трибина.
И у покривеном мини пич терену имаће места за рекреативце с тим што ће овога пута, како би се покрили трошкови одржавања, плаћати минималну накнаду за изнајмљивање. Намера општинског руководства је такође да се уз покривени мини пич терен изгради и пратећи спортски објекат са трофејном салом у коме ће место наћи сви клубови спортске породице „Карађорђе“.
За објекат који ће покривати терен обезбеђена је документација. Урађен је пројекат и добијена грађевинска дозвола. Задржаће своју основну намену и остаће мултифункционална сала. Површина која ће бити покривена износи 1180 квадрата. Специјално незапаљиво платно којим се терен покрива носиће челична конструкција (просторна решетка). Радови на целокупном комплексу ће се изводити у току ове и наредне године. Финансира их општина Топола, а износиће око 100.000 евра.

уторак, 7. јун 2011.
[почетна страна]

Крос у општини Топола

 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола

Као и у читавој Републици и ове године тачно у 10.оо сати у школама тополске општине отпочео је традиционални крос РТС-а. Од укупно 2427 основаца и средњошколаца трчало је 2273 ученика.
Општина ТополаУчешће по школама:
ОШ „Милутин Јеленић“, Трнава, од 246 ученика трчао је 241;
ОШ „Карађорђе“, Топола, од 815 ученика трчало је 804;
ОШ „Сестре Радовић“, Белосавци, од 171. ученика трчало је 160;
ОШ „Милан Благојевић“, Наталинци, од 215 ученика трчало је 208;
ОШ „Живко Томић“, Шаторња, од 297 ученика трчало је 290;
СШ „Краљ Петар I“, Топола, од 683 ученика трчало је 570.

понедељак 16. мај 2011.
[почетна страна]

Каратисти у Братислави

 

На недавно завршеном Slovakia open, европском купу у каратеу, одржаном у Братислави, учествовала је и репрезентација Српске карате уније (СКУ) за коју су боје наше земље бранили и каратисти КК „Карађорђе” из Тополе. У конкуренцији 600 такмичара из разних европских земаља наша селекција је освојила 27 медаља у катама и 11 медаља у борбама.
Успеху репрезентације Србије допринели су и каратисти „Карађорђа” освајањем три златне и три сребрне медаље. То су: Лукић Александар са две златне и Арсић Урош са једном златном медаљом док су сребрне медаље освојили Стевановић Богдан, Јеремић Милош и Манојловић Кристина. Признање за КК „Карађорђе” и Тополу представља и податак да је директоријум СКУ тренера „Карађорђа” Ранка Шолића одредио за помоћника селектора репрезентације. Од догађаја везаних за репрезентацију Српске карате уније у наредном периоду, треба истаћи сениорско првенство света у Либерецу у Чешкој које ће почети за две недеље.

уторак, 10. мај 2011.
[почетна страна]

Отворено првенство Тополе у стрељаштву

 
Општина ТополаОпштина ТополаПоводом годишњице отварања стрељане Стрељачког Савеза општине Топола, у недељу, 1. маја, одржано је отворено првенство Тополе у гађању серијском ваздушном пушком. У такмичарском делу је учествовало 25 стрелаца баш као и оних који су само хтели да опробају „своје оштро око”.
Такмичари су подељени у 3 категорије: конкуренција јуниора, сениора и јуниорки/сениорки (заједничка категорија).

Резултати

Јуниори
1 Голубовић Стојан 168
2 Лазаревић Никола 152
3 Тодић Ђорђе 150

Јуниорке/сениорке
1  Јовановић Марија 158
2 Спасић Јелена 141
3 Арсић Милица 80

Сениори
1 Радојковић Зоран 190
2 Арсић Дамјан 174
3 Јовановић Драгомир - Маца 161
4 Чолић Небојша 158
5 Благојевић Срђан 155
6 Јанковић Драган - Јанез 153
7 Павловић Јовица 152

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола
 
четвртак, 5. мај 2011.
[почетна страна]

Риболовци

 

Општина ТополаОпштина ТополаУдружење риболоваца „Клен” на језеру крај Тополе, у петак, 22. априла, организовало је Куп Тополе „Велики петак”. Ово такмичење у спортском риболову организује се по 30. пут ове године пријавило се 23 пецароша из Тополе и околних градова.
Поред риболоваца и ове године су кулинари показали своју вештину у кувању рибље чорбе. У њихове способности могли су се осим стручног жирија уверити и посетиоци.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаРезултати риболоваца и њихов улов:
1. Јокић Владимир – 1415 грама
2. Јокић Милош – 1265 грама
3. Савић Мирослав – 1075 грама
У кувању рибље чорбе победник је екипа „Добар, лош, зао” из Трнаве.
Награђен је и Голубовић Стојан, рођен 1998. године, као најмлађи такмичар.

среда 27. април 2011.
[почетна страна]

VII C.A.C.I.B. у Наталинцима

 

У недељу, 17. априла, у Наталинцима је одржана 26. изложба паса свих раса, на којој је у 96 пријављених раса, учествовало више од 540 паса. Ово је уједно и VII међународна изложба паса свих раса – C.A.C.I.B. На изложбу су поред представника Србије своје љубимце довели и излагачи из Италије, Чешке, Словачке, Мађарске, Хрватске и Црне Горе.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаОтварајући изложбу и поздрављајући госте и излагаче из земље и иностранства председник општине Топола, Драган Јовановић је посебно истакао изузетну организацију и уопште организованост Кинолошког друштва Наталинци које дуги низ година организује ову смотру и на свој начин доприноси развоју кинолошког спорта, а такође и презентовању овог места које је захваљујући томе постало познато не само у Србији већ и у читавој Европи.

       
       
 
среда, 20. април 2011.
[почетна страна]

Медаље у Лазаревцу

 
Општина ТополаНа првенству Србије, одржаном 16. априла у Лазаревцу, под покровитељством српске карате уније, карате клуб „Карађорђе” из Тополе постигао је запажене резултате. Укупно је освојено 8 златних, 6 сребрних и 3 бронзане медаље. У генералном пласману, каратисти из Тополе, у категорији полетарци, пионири и кадети, освојили су треће место и пехар што посебно радује јер су резултати остварени у конкуренцији 17 клубова и 356 такмичара. Тренери, Шолић Ранко и Торбица Марјан су презадовољни чињеницом да клуб има тако квалитетне такмичаре у готово свим старосним категоријама и дисциплинама што је свакако и плод добро и квалитетно одрађених припрема и тренинга.

ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА:

Општина ТополаКАТЕ ПОЈЕДИНАЧНО:
Злато: СТЕВАНОВИЋ БОГДАН, ВАСИЋ ИСИДОРА, ЛУКИЋ АЛЕКСАНДАР, АРСИЋ УРОШ.
Сребро: ЈАКОВЉЕВИЋ СТРАХИЊА, ИЛИЋ ГОРДАНА.
Бронза: ЛУКИЋ САНЕЛА.

Општина Топола

Општина ТополаКАТЕ ЕКИПНО:
Злато пионири: СТЕВАНОВИЋ БОГДАН, АРСИЋ УРОШ, ЈАКОВЉЕВИЋ СТРАХИЊА.
Злато јуниори: ШОЛИЋ СТЕФАН, УРОШЕВИЋ МАРКО, ШЋЕКИЋ СТЕФАН.
Сребро пионирке: ДУГИЋ АЛЕКСАНДРА, НИКОЛИЋ НАСТАСИЈА, СТОЈАДИНОВИЋ МИА.

Општина ТополаБОРБЕ ПОЈЕДИНАЧНО:
Злато: ШЋЕКИЋ СТЕФАН, УРОШЕВИЋ МАРКО.
Сребро: ШОЛИЋ СТЕФАН, ЛУКИЋ АЛЕКСАНДАР, МАНОЈЛОВИЋ КРИСТИНА.
Бронза: ЈЕРЕМИЋ МИЛОШ, ИВКОВИЋ САЊА.

уторак, 19. април 2011.
[почетна страна]

Квалитетним радом до резултата

 
Општина ТополаУ организацији Удружења фудбалских тренера ФС шумадијског округа, у понедељак, 21. марта, одржан је семинар за тренере млађих селекција шумадијске окружне фудбалске лиге. Више од педесет присутних тренера који су у Тополу дошли из Аранђеловца, Кнића, Баточине, Раче и Младеновца, имало је прилику да прати више него конкретно предавање које је одржао Душан Радоја, професор на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду, а чија је специјалност управо рад са млађим селекцијама.

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаТема предавања „Законитости спортског тренинга у раду са млађим селекцијама” садржала је низ тачака у којима су изложени основни елементи рада са децом од седам до шеснаест година. Професор Радоја је акценат излагања ставио на основне тренажне принципе, појам селекције, основне аспекте фудбалске игре, значају сензитивних фаза, оптерећењу у тренингу, замору и опоравку, периодизацији у тенажном процесу, форми и захтевима у оквиру обавезне игре. Врло се директно обраћајући тренерима Радоја је тражио од њих да тежиште у раду са младим фудбалерима буде на усвајању и усавршавању основних елемената игре и рада са лоптом, а не само или искључиво постизање резултата за које ће и те како имати времена.
Поред предавања на семинару је вршена и овера лиценце за рад тренера за пролећни део такмичарске 2010/2011 године.

четвртак, 24. март 2011.
[почетна страна]

Првенство државе у рукомету

 

Општина ТополаУ спортској дворани Основне школе „Карађорђе” у суботу и недељу, 05. и 06. марта, одржан је завршни турнир првенства државе за млађе категорије, до 18 година, у конкуренцији девојака.

На турниру су учествовале екипе.
1. Вождовац – Београд
2. Металац – Краљево
3. Цепелин – Београд
4. Књаз Милош – Аранђеловац
5. Раднички Лепеница– Крагујевац

Општина ТополаПрвог дана такмичења постигнути су следећи резултати:
Цепелин – Књаз Милош 36-23 (17-13)
Металац – Раднички Л. 16-34 (5-17)
Цепелин – Вождовац 29-26 (13-15)
Књаз Милош – Металац 21-33 (14-19)
Раднички Л. – Вождовац 28-15 (13-3)

Општина Топола

Општина ТополаРезултати другог дана:
Раднички Л. – Књаз Милош 30-16 (17-7)
Металац – Вождовац 20-17 (6-5)
Раднички Л. – Цепелин 30-27 (16-15)
Књаз Милош – Вождовац 20-25 (7-13)
Цепелин – Металац 35-30 (17-13)

Општина ТополаКоначни пласман екипа:
1. Раднички Лепеница– Крагујевац
2. Цепелин – Београд
3. Металац – Краљево
4. Вождовац – Београд
5. Књаз Милош – Аранђеловац
Најбољи играч турнира је Радосављевић Сања, рукометашица клуба Раднички Лепеница док је најбољи стрелац са 41. постигнутим голом Ања Белић, рукометашица београдског Цепелина.

уторак, 15. март 2011.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ