Семинар на тему инклузивне наставе у Шаторњи

 

Општина Топола Општина ТополаОсновна школа „Живко Томић” у Доњој Шаторњи била је, 11. и 12. децембра, домаћин наставницима основних школа са територије општине Топола и наставницима основне школе из Раче. Повод овог скупа био је семинар са темом „Инклузивна настава и индивидуални образовни план”.
Предавачи семинара били су Вера Муждека и Горан Јоксимовић, саветници Школске управе из Крагујевца. Семинар је финансиран од стране Министарства просвете.
Учесници семинара имали су прилику да изнесу своје ставове о примени инклузије, дајући примере добре праксе и на тај начин да размене своја досадашња искуства. Водитељи су презентовали садржај семинара, а учесници су истовремено износили добра искуства која већ имају у раду са децом којој је потребна посебна подршка. Укупно узевши на семинару су реализовани садржаји и усовјена су знања и вештине применљиви у пракси.

среда, 15. децембар 2010.
[почетна страна]

Нова школска година

 

Општина Топола Општина ТополаШколско звоно је као и у свим основним и средњим школама Србије и на подручју општине Топола означило, у среду 1. септембра, почетак нове школске године. Школску 2010/2011 годину похађаће више од две хиљаде основаца и 680 средњошколаца.

       
 

Основне школе су пригодним програмом пожелеле добродошлицу ђацима првацима. Укупно је у основним школама наше општине у први разред уписано 225 ученика. Освовна школа „Карађорђе” у Тополи примила је у први разред 69 ученика, Жабари 4, Липовац 2. Основну школу „Сестре Радовић” у Белосавцима похађа 7, Крћевац 9, Загорицу 2 и Маскар 3 ђака првака. У Наталинцима у Основну школу „Милан Благојевић” пошло је 9, Клоку 10, Шуме 7, Јунковац 5 и Горович 3 првака. У Доњој Шаторњи Основна школа „Живко Томић” примила је у први разред укупно 50 ученика, а од тога матична школа 13, школа у Трешњевици 4, Блазнави 5, Пласковцу 6, Јарменовцима 15 и Винчи 7 ученика. У матичну школу „Милутин Јеленић” у Горњој Трнави уписано је 7 ученика, на Витлини 13, у Доњој Трнави 8, Светлићу 5 и у Овсишту 7. ђака првака.

четвртак, 02. септембар 2010.
[почетна страна]

Велики успех ученика школе из Шаторње

 
 
Дијана Перовић и Невена Попадић

Ученици Oсновне школе „Живко Томић” из Шаторње, као и претходних година , показали су изузетно знање и постигли импозантне резултате на општинским, окружним и републичким такмичењима.
На општинском такмичењу из српског језика постигнут је следећи успех:
Анђела Ђокић, ученица петог разреда, освојила је треће место, Милица Алексић, ученица шестог разреда друго, а Анђелка Арсић, такође ученица шестог разреда, треће место.
Ученица седмог разреда, Маријана Миливојевић, освојила је треће место, као и ученици осмог разреда, Иван Матић и Жељко Шевић.
Не мањи успех ученици су остварили из математике:
Исидора Арсенијевић, ученица трећег разреда, освојила је треће место као и Предраг Рајковић, ученик четвртог разреда, који се уз то пласирао и на окружно такмичење. Поред њега, на окружно такмичење пласирала се и Анђелка Арсић, ученица шестог разреда. Дијана Перовић, ученица седмог разреда, освојила је треће место и на тај начин се пласирала на окружно такмичење.
На општинском такмичењу из географије ученица осмог разреда, Милица Живковић, освојила је прво место и пласирала се на окружно такмичење.
Из биологије, друго место у општини освојила је Дијана Перовић која је учествовала и на окружном такмичењу на коме је заузела прво место. Дијана је стигла и до републичког такмичења где је освојила четврто место што је за нашу школу изузетан успех. Из истог предмета, Милена Матејић, ученица осмог разреда, освојила је друго место и пласман на окружно такмичење. На окружном такмичењу учествовале су и Маријана Миливојевић и Ана Марковић, обе ученице седмог разреда, које су у општини заузеле треће место.
На Општинском такмичењу из енглеског језика успешно су учествовали ученици осмог разреда, Иван Матић који је освојио прво место и Жељко Шевић за освојено треће место.
Из историје Анђела Ђокић освојила је треће место и пласман на окружно такмичење, а Никола Новаковић и Милена Матејић прво место.
На окружном рецитаторском такмичењу учествовали су Милијана Ранитовић, ученица шестог разреда, и Никола Шевић, ученик другог разреда.
Ништа мање успешни ученици „Живка Томића” нису били ни у спортским такмичењима. Тако је Невена Попадић освојила прво место на окружном такмичењу у бацању кугле и треће место на међуокружном. На окружном је пето место из атлетике освојила Ана Ракита, а учествовали су још и Никола Ђокић, Драгана Томић, Немања Николић и Владимир Петровић.
На ,,Оријентирингу'', одржаном у Тополи, ова школа је освојила прво место.
На задовољство ученика и наставника, Основна школа „Живко Томић” је предложена да учествује на првенству у фудбалу у организацији Школске Управе и Скупштине града Крагујевца. Првенство ће бити одржано током и по принципу светског првенства у фудбалу. Школа ће представљати екипу Хондураса и надамо се да ће постићи добар резултат.

петак, 4. јун 2010.
[почетна страна]

Хајде да играмо

 

Општина Топола Општина Топола Четврт века постојања дечијег вртића „Софија Ристић” из Тополе свечано је обележено у петак, 28. маја. Око двеста разиграних малишана учествовало је у програму који су они и њихови васпитачи припремили за ову прилику: петнаест предшколских група са сеоског подручја, четири предшколске групе са територије града и старија група вртића.
О интересовању публике за ову приредбу најбоље сведочи податак да је дворана биоскопа у Тополи, где се програм одвијао, била потпуно испуњена. Свечаности је присуствовао и велики број гостију из региона, са територије општине и установа са којима вртић годинама сарађује.

         
 
понедељак, 31. мај 2010.
[почетна страна]

Све бољи резултати

 

Општина Топола Општина ТополаУ суботу, 24.04.2010. године завршиће се окружна такмичења основних школа у Републици Србији за школску 2009/2010. годину које организује Министарство просвете у сарадњи са стручним друштвима, а ОШ "Карађорђе" већ има 7 ученика који су се квалификовали за републичка такмичења из различитих предмета.
На општинским такмичењима нашу школу представљало је 223 ученика, а једно од прва три места заузео је 81 ученик.
Пласман на окружна такмичења изборило је 50 ученика, а једно од прва три места, до сада, освојило је 16 ученика.
Најзапаженије резултате и пласман на републичка такмичења постигли су следећи ученици и њихови наставници:
1. Физика - Јован Миленковић, ученик 6. разреда и наставник Вера Марковић.
2. Техничко и информатичко образовање - Марија Јовановић, ученик 6. разреда, Јован Миленковић, ученик 6. разреда, Теодора Арсенијевић, ученик 6. разреда и наставник Данило Марковић.
3. Српски језик - Милена Симић, ученик 7. разреда и предметни наставник Бранко Говедарица.
4. Математика - Јован Миленковић, ученик 6. разреда и наставник Драган Танасковић.
5. Рецитовање - Ђурђина Благојевић, ученик 8. разреда и наставник Стојан Денић.
Свим овим ученицима и њиховим наставницима желимо пуно успеха на републичким такмичењима, јер су они ове школске године највећи понос ОШ "Карађорђе"и путоказ наредним генерацијама.

среда, 20. април 2010.
[почетна страна]

Прослава Светог Саве у школама горње Јасенице

 

Општина Топола Прослава школске славе у ОШ ,,Живко Томић'' у Доњој ШаторњОпштина Тополаи је и ове године, као и претходних, била у знаку изузетно лепе сарадње школе и родитеља ученика. Домаћини славе биле су породице Станисављевић и Савић, а за програм су се побринули наставници и ученици школе. Славски колач су пресекли ученици и деца славара, у присуству сеоског свештеника и вероучитеља школе.
У част Светог Саве, програм је у виду драмске представе дочарао дело просветитеља као и тековину коју нам је оставио у наслеђе, фолклором и хором увеличан је амбијент прославе.
Домаћини славе су школи поклонили наставна средства за Физичко васпитање, а у име школе славарима су захвалили наши Општина Тополаученици прикладним поклонима.
У издвојеним одељењима је, такође, припремљен програм и родитељи су узели учешће у организацији прославе.
У издвојеном одељењу у Блазнави домаћини славе су били председник општине Тополе, Драган Јовановић, и помоћник председника општине, Радиша Урошевић. Они су школи поклонили рачунар. У школи у Јарменовцима славу је припремила породица Симић, а у Трешњевици породица Николић. Сви родитељи ученика издвојених одељења Винче и Пласковца узели су учешће у припреми славе што је на велико задовољство ученика и учитеља одлично прихваћено.
Управа школе захваљује свима уз жељу да се и иначе добра сарадња школе, родитеља и локалне средине настави и убудуће.

четвртак, 28. јануар 2010.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006