Завршетак последње фазе асфалтирања путева
 

Користећи повољне временске прилике, Општина Топола и Дирекција за изградњу у последњих неколико дана припремиле су и асфалтирале око 3 километра некатегорисаних општинских путева. Извођач радова је ПЗП Београд, а вредност инвестиције износи 7.710.000 динара.
Путеви су асфалтирани у Месним заједницама:
Јеленац – 250 метара пута поред школе;
Клока – 100 метара пута за Матиће;
Пласковац – 400 метара пута за Крстачу;
Винча – 350 метара у Јанковића крају;
Доња Трешњевица – 450 метара пута за Лукиће;
Доња Шаторња – 500 метара пута за Ранитовиће.

     
четвртак, 27. новембар 2014.
[почетна страна]
Уређење Јарменовачке реке
 

Општина ТополаИзвориште Јарменовачка река једно је од доминантних изворишта које водом за пиће снабдева Тополу и околна насеља. Ни њега мајске поплаве нису заобишле направивши огромну штету на око 70% објеката. Водена бујица однела је том приликом велики део инфраструктуре, уништила зону санитарне заштите и друге за водоснабдевање значајне објекте. Финансијски она се процењује на око 4,5 милиона динара, а питање је да ли ће и та цифра бити коначна до окончања радова на санирању штете.
Само захваљујући напорима и пре би се могло рећи способности запослених у Јавно комунално стамбеном предузећу Топола омогућен је тада проток воде на прераду и уредно снабдевање становништва питком водом. У кратком року, међутим, није било могуће отклонити и санирати сву насталу штету, али сада су се стекли и оперативни и финансијски услови да се тако нешто уради.
У току су радови на санацији овог водозахвата. Тешка механизација уређује корито реке вршећи санацију оштећеног корита. Ради се на изради прелаза преко реке. Раде се пропусти. Ограђује се зона санитарне заштите која је неопходна, а која је такође уништена у поплавама. Исто тако ради се на припреми терена за израду новог тиролског захвата за прихват воде који је потпуно уништен. Припрема се такође и терен за израду потпорних зидова који би заштитили обале од даљих обрушавања и уопште све се чини како би водозахват што спремнији дочекао зимску сезону.

уторак, 4. новембар 2014.
[почетна страна]
Нови путеви
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола и Дирекција за изградњу убрзано спроводе радове на побољшању путне инфраструктуре. Само у последње две недеље асфалтирано је или је припремљено за асфалтирање готово три километра путева.
У Овсишту је асфалтирано 950 метара пута, до прилаза кући Радоја Домановића која ће ускоро бити реконструисана, а такође и 500 метара у Месној заједници Липовац. Завршене су припреме за постављање асфалтне подлоге за 200 метара Венчачке улице у Тополи, 750 метара главне улице у Наталинцима и 500 метара у Горњој Трнави.
Вредност наведених радова прелази 17 милиона динара, а извођач радова је ПЗП Крагујевац. У овој фази радова планирано је да се асфалтирање општинских путева изврши у још шест Месних заједница.

среда, 22. октобар 2014.
[почетна страна]
Градиће се нови мост
 

Општина ТополаНајвећу појединачну штету на инфраструктурним објектима од мајских поплава претрпео је мост преко реке Јасенице у селу Блазнава. Мост, дуг 65 метара, грађен пре 43 године, до те мере је оштећен да је морао да буде порушен. То је и био разлог јучерашње посете Тополи представника Јавног предузећа Путеви Србије који су председнику Скупштине општине Драгану Јовановићу презентовали пројекат будућег моста на овом истом месту.
На лицу места, у самој Блазнави, где су радници грађевинског предузећа Мостоградња уклањали последње остатке старог моста, председник Јовановић је рекао да је мост од изузетног значаја за људе овог краја, нарочито за људе из Влакче, Страгара и других места које овај пут, а самим тим и мост повезује са Тополом.
Општина Топола-Рушење, уклањање старог моста се приводи крају и у наредних пар дана посао ће бити завршен. Ово је државни пут, а Путеви Србије су управитељи овога моста. Следеће недеље отвара се тендер за изградњу новог моста. Сва процедура биће обављена по скраћеном поступку и завршиће се за око месец дана – рекао је Драган Јовановић и додао да је на санацији алтернативних праваца око моста, прилазних путева, рушењу моста, утрошено око 20 милиона динара. Пројектантска вредност новога моста износи 50 милиона динара. Значајно је да ће се овога пута урадити и уређење речног корита, од по 170 метара изнад и испод моста, тако да ће овај мост бити мање оптерећен надолажењем великих вода.
Општина ТополаДипломирани инжењер грађевине Јован Јовић, иначе директор профитабилног центра Мостоградње, казао је окупљеним новинарима да је стари мост имао плитко фундирање. -Високе воде су поткопавале стубове и угрожавале објекат. Ново решење пројектовао је Институт за путеве, а то је фундирање на шиповима. Фундирање је сигурно тако да било каква вода да дође не може оштетити мост. Узводно и низводно уређење корита допринеће безбедности моста – казао је Јовић.
Општина ТополаОпштина ТополаПредседник Јовановић је говорио и о другим пословима путне инфраструктуре који општину Топола очекују до краја године. Због фреквентвости саобраћаја, самим тим и превелике оптерећености и клизишта која су се после мајских поплава појавила, регионални пут – државни пут Топола – Рудник, дужине 28 километара мораће у потпуности да се обнови. Вредност инвестиције износи 15 милиона евра. Наредне недеље креће отворени поступак, тендер који ће трајати 30 дана. Јовановић се искрено нада да ће српски конзорцијум добити овај посао. Такође ће се у потпуности радити деоница пута од кружног тока у Крћевцу до улаза у Аранђеловац. Ускоро ће се радити пут кроз Наталинце, дужине један километар. Вредност радова износи око 8 милиона динара. Ускоро се креће са реконструкцијом куће Радоја Домановића у Овсишту, тако да ће се и овде изводити радови на прилазном путу.

петак, 3. октобар 2014.
[почетна страна]
Санација макадамских путева
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина Топола покренула је акцију санирања штете настале услед елементарних непогода које су је задесиле од 28. јула ове године. Док општинске комисије ужурбано пописују и процењују штету на објектима и пољопривредним усевима, Дирекција за изградњу је отпочела са рашчишћавањем и насипањем локалних и атарских путева који су овим задњим падавинама практично уништени.
Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПретходних дана вршени су радови на санацији најоштећенијих макадамских путева у Божурњи, Блазнави, Винчи, Жабарима, Загорици, Наталинцима, Пласковцу, Овсишту, Горовичу и Бору. Тренутно се изводе радови у Месним заједницама Јунковац, Крћевац, као и наставак радова у Блазнави. Радови се изводе по одређеном темпу и циљ је да се дневно оспособе путеви у два до три села. Извођачи радова су: ЈКСП Топола, Лаки Лазић Шаторња, Радња Гавриловић Момир Горња Трнава и Радња Лукић Доња Трешњевица.
Што се асфалтирања путева тиче, ПЗП Београд је отпочео радове на припреми за асфалтирање пута у Пласковцу. Очекује се да ће деоница у дужини од 600 метара бити асфалтирана наредних дана. Након тога радиће се на асфалтирању путева у Месним заједницама Липовац, Трнава и Овсиште.

петак, 15. август 2014.
[почетна страна]
Радови у Белосавцима и Маскару
 

Општина ТополаМесна заједница Белосавци, у наредних неколико дана, добиће потпуно ново спортско игралиште. На месту досадашњег које ће бити уклоњено и проширено, поставиће се нов тампонски слој од савремених камених материјала и асфалтна подлога. Димензије игралишта биће 41х21 метар. Вредност инвестиције износи нешто више од 980.000 динара. Инвеститор је Дирекција за изградњу општине Топола, а извођач радова Боро Кечић - Специјални транспорт из Београда.
Општина ТополаДирекција за изградњу и Општина Топола, поред поменутог, инвестирају и радове на санацији ударних рупа који се осим Белосаваца, изводе и у Месној заједници Маскар, на деоници општинског пута L3. Извођач радова је Шумадијапут из Рипња.

четвртак, 3. јул 2014.
[почетна страна]

Нова фаза изградње општинских путева

 

Дирекција за изградњу општине Топола у последњој фази изградње путне инфраструктуре уложила је 22 297 000 динара. Асфалтом ће бити бити пресвучено 3570 метара коловоза, док ће се макадамом уредити 4850 метара пута.
Са постављањем асфалтне подлоге тренутно је завршено у Месној заједници Жабари, насеље Чалани, где је урађено 670 метара, као и 400 метара у Месној заједници Јунковац – насеље Бабићи. Припремни радови за постављање асфалта, које ће се обавити наредних дана, су завршени у Тополи – паркинг простор Дома здравља, Крћевцу – 500 метара пута за гробље, Рајковцу – 650 метара пута за Стевановиће, 500 метара пута у Клоки, 400 метара пута за Павловиће у Божурњи и 500 метара пута за Дубраве у Војковцима. Инвестиција је вредна 17.627.230 динара, а извођач радова је Бора Кечић – специјални транспорт, Београд.
Макадамски путеви су завршени у Месним заједницама:
Горња Трнава – Брајиновац-гробље, 1150 метара; Овсиште – Крстача, 670 метара; Маскар – Николићи, 300 метара; Горович – игралиште-Јасеница, 530 метара; Љубесело – Калипоље, 900 метара; Загорица – пут за Гај, 800 метара; Шуме – центар-Прокићи, 500 метара. ПЗП Крагујевац је извођач радова, док вредност инвестиције износи 4.670.135 динара.

     
   
понедељак, 23. јун 2014.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
 
 
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2014