Реконструкција пута
 

Општинска управа општине Топола обавештава да је Општина Топола договорила са Јавним предузећем Путеви Србије реконструкцију пет километара пута Топола – Рудник. Радиће се деоница од Метериза (излаз из Тополе) до клизишта у Доњој Шаторњи. Већ од среде 5. септембра из Института за путеве из Београда крећу са израдом пројектно техничке документације. Пројекат ће бити готов до јесени, а након тога кренуће радови.
Након завршетка пута Крћевац – Белосавци и изградње кружног тока у Крћевцу, ово ће бити једна од највећих инвестиција путне инфраструктуре у 2013. години.
Радиће се пун профил државног пута II реда, са свим прикључцима на локалне путеве и аутобуским стајалиштима. Укупна вредност радова знаће се у наредна два месеца када буде комплетно урађена пројектна документација али на основу идејног решења очекује се да буде мања од милион евра.

понедељак 3. септембар 2012.
[почетна страна]
Асфалтирање некатегорисаних путева и улица у граду
 

Општина ТополаОпштина ТополаПосле успешно завршених припремних радова у току је асфалтирање некатегорисаних путева на територији општине Топола. Асфалтом је прекривен пут у Белосавцима, засеок Николићи, док ће до краја дана бити завршен пут у Винчи, засеок Арсенијевићи. Машине и возила ПЗП Пожаревац који је извођач радова затим ће асфалтном подлогом покрити путеве: - у МЗ Доња Трешњевица – Турски крај; пут у МЗ Горња Трнава – потез Прекобучје; -пут у МЗ Шаторња – пут за Савиће; -улице у Тополи – Слободана Радошевића и Душана Баранина. Вредност инвестиције је око 7 милиона динара.

Општина ТополаОпштина ТополаОд значаја су и радови кружног тока пута на раскршћу путева од Тополе ка Београду и Аранђеловцу. Извођач радова је ПЗП Београд, а вредност инвестиције износи 50 милиона динара.

петак 31. август 2012.
[почетна страна]
Припрема за асфалтирање
 

Општина ТополаОпштина ТополаУ јеку су радови на припреми за асфалтирање локалних путева на територији општине Топола, саопштавају из Дирекције за изградњу општине Топола. У овој фази радова, алсфалтом ће се прекрити близу 3 километара некатегорисаних путева и то: -локални пут у Месној заједници Белосавци – засеок Николићи; -пут у МЗ Винча – засеок Арсенијевићи; -пут у МЗ Доња Трешњевица – Турски крај; пут у МЗ Горња Трнава – потез Прекобучје; -пут у МЗ Шаторња – пут за Савиће; -улице у Тополи – Слободана Радошевића и Душана Баранина.
Вредност радова износиће око 7 милиона динара, а радове изводи ПЗП Пожаревац.

уторак 21. август 2012.
[почетна страна]
Изградња и након избора
 

Супротно обичају да се у Србији ради на инфраструктури само док трају предизборне активности, можемо се похвалити чињеницом да ће у нашој општини интензивних радова бити и током целог летњег периода.
Расписан је тендер за асфалтирање деонице локалних путева у укупној дужини од 5км, за процењену вредност од 8 милиона динара, чиме се потврђује жеља за побољшањем мреже путева у општини Топола. Биће асфалтирано у селима Белосавцима, Трнави, Овсишту, Шаторњи, Винчи. Ове радове финансирају и изводе заједнички Јавно предузеће Путеви Србије – Београд и општина Топола, којa je уједно и покровитељ читавог пројекта.

уторак 26. јун 2012.
[почетна страна]
Наставак радова
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаУ току ове недеље и поред лоших временских услова, у општини Топола је асфалтирано око 3 километра путева.
Завршено је асфалтирање 1500 метара пута у насељу Вис-поље у Месној заједници Загорица. У МЗ Божурња асфалтом је покривено 580 метара пута у насељу Живановићи.
Поред тога у МЗ Љубесело је асфалтирано 500 метара Београдске улице, а до краја дана ће се завршити и око 380 метара пута за Кљајиће у истој Месној заједници.
Извођач радова је „Техноградња“ из Крушевца, а инвеститори су Општина Топола и Јавно предузеће Путеви Србије. Наредних дана асфалтираће се путеви у Белосавцима, Винчи, Трнави Шаторњи и Липовцу.

петак 25. мај 2012.
[почетна страна]
Асфалтирање путева у Загорици
 

Општина ТополаОпштина ТополаОпштина ТополаПрви лепи дани после наглог захлађења искоришћени су за наставак радова на постављању асфалтне подлоге на путевима општине Топола. Протеклог викенда асфалтирано је 650 метара некатегорисаног пута за Ниџиће у Месној заједници Загорица. Механизација и екипе предузећа Техноградња из Крушевца које је извођач радова и даље се налазе у Загорици где данас започињу асфалтирање 1500 метара пута на потезу Вис-поље.

понедељак 21. мај 2012.
[почетна страна]
Асфалтна подлога
 

У наставку радова на асфалтирању путева у општини Топола, данас је у Месној заједници Митровчић завршено асфалтирање пута за Стевановиће, дужине 160 метара, док је у изради 500 метара пута за гробље. Извођач радова је Предузеће за путеве Београд, а вредности инвестиције износи 2,5 милиона динара.
Наредни радови на асфалтирању предвиђени су у Месној заједници Љубесело, тј. део Београдске улице, дужине 500 метара.

среда 9. мај 2012.
[почетна страна]

Одговор

 

Одговарајући на прозивке појединих страначких првака по којима се путеви у општинама Србије асфалтирају посебно у време избора, Драган Јовановић, председник општине Топола, дао је одговор следеће садржине:
„Инфраструктурни радови од посебног значаја су за сваку општину у Републици, а самим тим и за општину Топола. Обезбедити систем комуникација и омогућити становништву долазак до кућа путевима са асфалтном подлогом дугорочан је задатак коме тежимо без обзира да ли се ради о изборној години или не. Вреди погледати колико путева је претходних година асфалтирано у општини Топола. Али оне који са цинизмом гледају на радове других и на резултате тих радова то једноставно не занима. Они хоће то да маргинализују и сведу на меру предизборне кампање, изражавајући сва настојања у дужним метрима и центиметрима дебљине. Зато се јасно таквим и сличним злурадим коментарима мора ставити до знања, да живот не почиње моментом расписивања избора и не завршава се часом њиховог окончања. Он постоји и пре и после тога. Уместо вођења прљаве кампање од које се сваком човеку, жељном нормалног живота, може само смучити, нека свако преиспита себе, од партија до појединаца, шта је пре четири године говорио, шта обећавао, а шта и како чинио. Какви су то капитални путни правци обећавани и колико су урађени? Колико стотина хиљада људи је требало да се запосли, а колико је уместо тога отпуштено? Какав и колики је извоз? Ко се то и зарад чега тек сада сетио Косова и наших људи тамо?..........? Питања се нагомилало много. Резултати државне политике су сведени на објашњавање критичног процента до ивице банкрота. Са друге стране, ми у општини Топола бавимо се радом. Не празном причом и обећањима.
Ако смо код путева, деоницу не насипамо каменом и чекамо да на њој никне трава до избора већ је одмах и завршавамо. И тако редом. Ова грађевинска сезона касни због временских прилика које нису дозвољавале извођење радова. Ако се некоме чини да насипамо, ваљамо и асфалтирамо убрзано, то је због хватања планираног темпа, а и као што сам већ рекао посао се тако и обавља. Уосталом ова врста радова ће се наставити и после избора. Због тога вам у наставку износимо преглед прве фазе радова нове грађевинске сезоне.“

 
     
 
   
 

ИЗВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ:

1. Месна заједница Клока, део општинског пута Л-3 (Белосавци-Маскар-Рајковац-Клока), дужине L=500m и ширине коловоза 5m;
2. Месна заједница Наталинци, део општинског пута Л-9 ( деоница: Павловац-Шуме), дужине L= 420m и ширине коловоза 5m;
3. Месна заједница Горович, део општинског пута Л-8 (Жабаре-Горович-Г.Трнава), дужине L= 500m и ширине коловоза 4m;

Извођач радова: Предузеће „Техноградња“ Крушевац

ПРИПРЕМЉЕНО ЗА АСФАЛТИРАЊЕ:

1. Месна заједница Љубесело, део Београдске улице, дужине L= 500m и ширине коловоза 3m;
2. Месна заједница Љубесело, некатегорисани пут за Кљајиће дужине L= 383,6 m и ширине коловоза од 3,7 m до 4 m;
3. Месна заједница Горња Трнава - Витлина, некатегорисани пут за Прокиће, дужине L= 260m и ширине коловоза 3,5m;
4. Месна заједница Божурња, некатегорисани пут за Живановиће, дужине L= 580m и ширине коловоза 2,7m;

Извођач радова: Предузеће „Техноградња“ Крушевац

У ТОКУ РАДОВИ НА ПРИПРЕМИ ЗА АСФАЛТИРАЊЕ:

1. Месна заједницa Загорица, некатегорисани пут „Вис-Поља“ дужине L=1500m и ширине коловоза 3m
2. Месна заједницa Загорица, некатегорисани пут за Ниџиће, дужине L=650m и ширине коловоза 3m;

Извођач радова: Предузеће „Техноградња“ Крушевац


ПЛАНИРАНИ РАДОВИ:
1. Месна заједница Митровчић некатегорисани пут за гробље, дужине L=500m и ширине коловоза 3m
2. Месна заједница Митровчић некатегорисани пут за Стевановиће, дужине L=160m и ширине коловоза 4m

Извођач радова: Предузеће за путеве Београд из Београда

ИЗВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ МАКАДАМСКИХ ПУТЕВА:

Извођач радова: Предузеће „Техноградња“ Крушевац:

1. Варош Топола, дело улице Михаила Петровића-Аласа, дужине L= 380m и ширине коловоза 3m;
2. Месна заједница Жабаре, некатегорисани пут „Купусари-Божурња“, дужине L= 800m и ширине коловоза 4,5m;
3. Месна заједница Љубесело, некатегорисани пут „Јаруга-Месаровићи“, дужине L= 370m и ширине коловоза 3,5m;
4. Месна заједница Наталинци, некатегорисани пут за кућу Петровић Буце, дужине L= 500m и ширине коловоза 3m;
5. Месна заједница Наталинци, некатегорисани пут за цркву у Павловцу, дужине L= 655m и ширине коловоза 3m;
6. Месна заједница Шуме, некатегорисани пут у потесу „Марино брдо“, дужине L= 300m и ширине коловоза 3m;

Извођач радова: Радња „Гавриловић Момир“ Горња Трнава

7.Месна заједница Горович, некатегорисани пут „Горович-Јунковац (преко реке Јасенице)“ дужине L= 400m и ширине коловоза 3m;
8. Месна заједница Јунковац, део пута Јунковац-Жабаре, дужине L= 500m и ширине коловоза 3m;
9. Месна заједница Жабаре, део пута „Жабаре (Благојевићи)-Љубесело“ дужине L= 675m и ширине коловоза 3,5m;
10. Месна заједница Жабаре, некатегорисани пут за Радојевиће, дужине L= 250m и ширине коловоза 2,8m;
11. Месна заједница Маскар, атарски пут за Јагњило, дужине L= 500m и ширине коловоза 3m;
12. Месна заједница Доња Трнава – Покозица, атарски пут за Раниће, дужине L= 650m и ширине коловоза 3m;
13. Месна заједница Горња Трнава, атарски пут за Матиће, дужине L= 730m и ширине коловоза 3m;
14. Месна заједница Горња Трнава, атарски пут у потесу „Браиновац“, дужине L= 300m и ширине коловоза 3m;
15. Месна заједница Доња Трнава – Центар, атарски пут за Живаниће, дужине L= 1700m и ширине коловоза 3m.

ПЛАНИРАНИ РАДОВИ НА РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ МАКАДАМСКИХ ПУТЕВА

Извођач радова: Предузеће „Техноградња“ Крушевац:


1. Месна заједница Белосавци, некатегорисани пут „Школа-Стари мост“, дужине L= 200m и ширине коловоза 3m
2. Месна заједница Загорица, део општинског пута Л-5 према Маскару, дужине L= 500m и ширине коловоза 4m;
3. Месна заједница Крћевац, некатегорисани пут „Манојловићи–Ђурића јаруга“, дужине L= 620m и ширине коловоза 3m;
4. Месна заједница Пласковац, некатегорисани пут „Таковац-Јасеница“, дужине L= 500m и ширине коловоза 3m;

Извођач радова: Радња „Гавриловић Момир“ Горња Трнава

5. Месна заједница Овсиште, атарски пут „Долина - Крстача“, дужине L= 600m и ширине коловоза 3m;

СПОРТСКИ ТЕРЕНИ

Планирани су радови на асфалтирању терена за мале спортове у МЗ Шуме, извођач радова Предузеће за путеве „Пожаревац“ из Пожаревца.

САНАЦИЈА УДАРНИХ РУПА

Извршени су радови на санирању ударних рупа на општинском путу Л-19 (Ћумурана – Пласковац) у МЗ Винча и општинском путу Л-16 (Метеризе-Божурња-Овсиште) у МЗ Овсиште и МЗ Божурња. Извођач радова Предузеће „Техноградња“ из Крушевца.

четвртак, 3. мај 2012.
[почетна страна]
Питка вода за становнике шумадијских села
 

Општина ТополаОпштина ТополаПредседник општине Топола, Драган Јовановић, данас је посетио Овсиште и обишао завршне радове на изградњи истражно-експлоатационог бунара који ће мештане овог шумадијског села снабдевати пијаћом водом.
Предвиђа се да у почетној фази 75 домаћинстава користи воду експлоатацијом овог бунара, чији је капацитет довољан да задовољи потребе за око 120 домаћинстава. Бушотина ће бити дубине 90 метара, а пречника 125 милиметара. Извођач радова је „Geo Ing System“ из Крагујевца који је у поступку Јавне набавке изабран као најповољнији понуђач. Вредност радова је 1.734.000,оо динара, а надзор над њиховим извођењем спроводи Јавно комунално стамбено предузеће Топола.

Општина ТополаОпштина ТополаПо отварању ових радова председник Јовановић је у Месној заједници Клока отворио бунар дубине 120 метара који ће водом снабдевати 10 домаћинстава. Вредност ове инвестиције износи 1.000.000,оо динара, а извођач радова је такође „Geo Ing System“. Инвеститори радова су општина Топола и Месне заједнице.

четвртак 5. април 2012.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
 
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006 - 2012