Тачка на још један пројекат
 

Општина ТополаОпштина ТополаОтпочела је и завршна фаза радова на изградњи канализационе мреже у Тополи којом је обухваћено насеље испод Секције за путеве. Пројекат „Источни слив II” или „Јасенички слив II” предвиђа изградњу канализационе мреже за око 150 домаћинстава која живе у улицама: Н. Тесле, Д. Драшковића, Пилота М. Петровића, С. Радошевића, Ђ. Јакшића и Солунских ратника.

Општина ТополаВредност инвестиције износи 15 милиона динара, а заједнички је финансирају Општина Топола и Министарство за Национални инвестициони план, док је извођач радова предузеће „Интер градња коп” (ИГЦ) из Београда. Рок за завршетак радова је крај 2010. године. На тај начин комплетираће се читав пројекат „Источног слива”. На најнижој тачки овог насеља као и у претходна два случаја изградиће се црпна станица која ће фекалну канализацију испумпавати на постојећу канализациону мрежу.
Подсећамо да прва црпна станица обухвата улице Пилота Зорана Томића, Иве Андрића и дела Крагујевачке улице, а друга улицу Милована Миловановића. Дужина целокупне мреже износи 4600 метара.

уторак 30. новембар 2010.
[почетна страна]
И даље се ради
 
Радови на ревитализацији и реконстукцији локалних путева и улица на територији општине Топола улазе у своју завршну фазу. Од око 15 километара путева, само у последњих десетак дана припремљено је и алсфалтом прекривено више од 2400 метара.

Општина ТополаОпштина Топола

Општина ТополаЗавршено је алсфалтирање једног километара пута у МЗ Шаторња, засеок Пријани као и 300 метара пута за Шаревац у МЗ Винча. Извођач ових радова као и код алсфалтирања 1000 метара пута за Јанковиће у МЗ Покозица – Трнава је ПЗП „Крагујевац”.

Општина ТополаТерен за мале спортове у МЗ Жабаре такође је алсфалтиран тако да ће по постављању спортских реквизита деца и становници овог села добити предиван спортски простор. Алсфалтом су покривене и улице у самој тополској вароши. То су: 220 метара у улици Живка Томића у насељу Камењак, 300 метара улице Николе Граовца и 260 метара Крагујевачке улице на Опленцу као и 370 метара Карађорђевог сокака у насељу Крива бара. Извођач ових радова као и терена у Жабарима је ПЗП „Београд”.

 
       

Из Дирекције за планирање и изградњу општине Топола саопштавају и да ће у наредној недељи бити извршени радови у МЗ Јунковац, пут за Матиће дужине 600 метара и у МЗ Горович наставак општинског пута дужине 500 метара.
Што се тиче насипања макадамских коловоза тренутно се ради у Јарменовцима насеље изнад хотела дужине 1300 метара, док су за наредну недељу предвиђени радови у МЗ Јеленац. Уопште узев и радови на ревитализацији и реконструкцији односно алсфалтирању и радови на макадамским путевима биће завршени у току наредне недеље.

четвртак, 30. септембар 2010.
[почетна страна]
 
Радови теку по плану
 

Општина ТополаОпштина ТополаИз дирекције за изградњу општине Топола обавештавају да су у претходној недељи завршени радови на алсфалтирању путева у МЗ Клока где је алсфалтирано 1200 метара пута кроз центар села као и нови спортски терен.

Општина ТополаЗавршени су и радови на алсфалтирању пута у МЗ Маскар дужине 600 метара на деоници која Белосавце спаја са Клоком, а такође и 1000 метара пута у МЗ Загорица. Отпочели су радови на алсфалтирању четири улице у Тополи: Живка Томића, Николе Граовца, Крагујевачке и Карађорђевог сокака у Кривој Бари.
Очекује се да ће сви радови бити завршени до краја следеће недеље када ће извођач радова ПЗП-Београд почети са алсфалтирањем локалних путева у МЗ Јунковац и МЗ Горович.

четвртак 16. септембар 2010.
[почетна страна]
Отпочела ревитализација путева
 
Отпочели су радови на алсфалтирању локалних путева на територији општине Топола. Укупно ће се асфалтирати око 15 км. што локалних путева, што улица у Тополи.
Укупна вредност радова износи 35.000.000,00 динара. Радове изводи Предузеће за путеве Београд.
У време док ово извештавамо у току су радови на алсфалтирању пута у МЗ Винча у засеоку Лајкова и Тимотијевић крај, укупне дужине 600 метара.
 
       

Алсфалтираће се и два спортска терена за мале спортове у МЗ Клока и МЗ Жабаре. Рок за завршетак радова је три дана.
После тога се креће у МЗ Пласковац где ће се алсфалтирати пут Метеризе – Пласковац.

петак, 13. август 2010.
[почетна страна]
Источни слив II
 

Општина ТополаИсточна капија или Источни слив, назив који се везује за изградњу канализационе мреже на источном ободу Тополе, улази у своју завршну фазу. У току је поступак јавне набавке (тендер) у коме заинтересовани извођачи радова прегледају пројектну документацију и пријављују своје понуде. Ово је иначе последња фаза радова Источног слива која решава питање отпадних вода за насеље које се налази иза Секције за путеве. То подразумева домаћинства која живе у улицама: Н. Тесле, Д. Драшковића, Пилота М. Петровића, С. Радошевића, Ђ. Јакшића и Солунских ратника. На најнижој тачки овог насеља предвиђена је, као и у претходна два случаја, изградња црпне станице. Радови ће отпочети по окончању тендера односно одабиру најбољег извођача и његовог увођења у посао.
Прва црпна станица обухвата улице Пилота Зорана Томића, Иве Андрића и дела Крагујевачке улице, а друга улицу Милована Миловановића. Укупна дужина целокупне мреже, са све три црпне станице, износи 4600 метара. Седамдесет процената радова финансира се из средстава НИП-а, док 30% финансира општина Топола.

уторак 3. август 2010.
[почетна страна]
Реконструкција и ревитализација путева и улица
 
Општина Топола је у претходном периоду спровела отворен поступак јавне набавке радова одржавања и насипања макадамских путева, реконструкције путева алсфалтирањем и ревитализације алсфалтирањем путева и улица. Одржавање и насипање макадамских путева планирано је:
-ПУТ ЗА ПАВЛОВИЋЕ У МЗ КРЋЕВАЦ, L=1010м
-ПУТ ЗА ЛАЗАРЕВИЋЕ У МЗ ВИНЧА, L=800м
-ПУТ ЗА НОВАКОВИЋЕ – МЗ ДОЊА ШАТОРЊА, L=1370м
-ПУТ ЗА НАСЕЉЕ ИЗНАД ХОТЕЛА „КАРАЂОРЂЕ“ У МЗ ЈАРМЕНОВЦИ, L=1300м
-ПУТ ЗА ГРОБЉЕ У МЗ РАЈКОВАЦ, L=500м
-УЛИЦА БОГОЉУБА ЈЕВТИЋ У ТОПОЛИ, L=100м
-ПУТ ЗА ЈОВАНОВИЋЕ И СЕКУЛИЋЕ У МЗ КЛОКА, L=390м
-ПУТ ЗА АМБУЛАНТУ У МЗ ГОРЊА ТРНАВА, L=200м
-ПУТ ЗА „СТУБЛИНЕ“ У МЗ КРЋЕВАЦ, L=300м
-ПУТ ЗА ГРОБЉЕ „ВИТЛИНА“ У МЗ ГОРЊА ТРНАВА, L=700м
-ПУТ ЗА РЕКУ ТРНАВА У МЗ ДОЊА ТРНАВА, L=510м
-ПУТ ЗА ГРОБЉЕ У МЗ ГОРОВИЧ, L=1350м
-ПУТ ПОРЕД ШКОЛЕ У МЗ ЈЕЛЕНАЦ, L=250м, ширине 4м
- Леви ракаљ пута поред школе у МЗ Јеленац, L=190м, ширине 3м
- Десни ракаљ пута поред школе у МЗ Јеленац, L=320м, ширине 3м
Укупна вредност радова износи: 5.681.021,50 динара
Извођач радова: ПУЗ „УЗОР” Крагујевац

Реконструкција путева алсфалтирањем обавиће се у:

-МЗ ПОКОЗИЦА-ТРНАВА - ПУТ ЗА ЈАНКОВИЋЕ, L=1000 м, ширине 2,7 м
-МЗ ВИНЧА - ПУТ ЗА ШАРЕВАЦ, L=300 м, ширине 2,7 м
Укупна вредност радова износи: 3.128.945,76 динара
Извођач радова: ПЗП „КРАГУЈЕВАЦ“ Крагујевац

Ревитализација алсфалтирањем путева и улица планира се:

-ДЕО ОПШТИНСКОГ ПУТА L-11 ВИТЛИНА – САВИЋИ (ДЕОНИЦА „БРАИНОВАЦ“) У МЗ ГОРЊА ТРНАВА, L=710м, ширине 4м
-ДЕО ОПШТИНСКОГ ПУТА L-3 БЕЛОСАВЦИ – КЛОКА (ДЕОНИЦА КРОЗ КЛОКУ ОД ЦЕНТРА ПРЕМА Р-109), L=1050м, ширине 5м
-ДЕО ОПШТИНСКОГ ПУТА L-3 БЕЛОСАВЦИ – КЛОКА (ДЕОНИЦА МАСКАР), L=600м,
ширине 4м
-ОПШТИНСКИ ПУТ L-17 МЕТЕРИЗЕ – ПЛАСКОВАЦ (КРОЗ ПЛАСКОВАЦ), L=500м, ширине 4м
-ОПШТИНСКИ ПУТ У МЗ ГОРОВИЧ, L=500м, ширине 3м
-ЛОКАЛНИ ПУТ У МЗ ЗАГОРИЦА (ПУТ ЗА ПЕТКОВИЋЕ, ВЕЗА М-23), L=500м, ширине 2,7м
-НЕКАТЕГОРИСАНИ ПУТ У ВИНЧИ, ПУТ ЗА ЛАЈКОВА, ТИМОТИЈЕВИЋА КРАЈ СА ДВА КРАКА, L=600м, ширине 3м
-НЕКАТЕГОРИСАНИ ПУТ У МЗ СВЕТЛИЋ (ПУТ ЗА „САРИЋЕ“), L=500м, ширине 2,7м
-МЗ ШУМЕ (ПУТ ЗА ШКОЛУ), L=400м, ширине 3м
-НЕКАТЕГОРИСАНИ ПУТ У ЈУНКОВЦУ ЗА МАТИЋЕ, L=600м, ширине 4м
-УЛИЦА СВЕТОЗАРА ЂОРЂЕВИЋ, L=220м, ширине 3м
-УЛИЦА СОФИЈА РИСТИЋ, L=250м, ширине 3,5м
-УЛИЦА КАРАЂОРЂЕВА У ТОПОЛИ, L=370м, ширине 2,7м
Укупна вредност радова износи: 25.893.615,60 динара
Извођач радова: ПЗП „БЕОГРАД“ БЕОГРАД
понедељак 26. јул 2010.
[почетна страна]
 
Модернизација комуналних услуга
 

Општина Топола

Општина ТополаБез обзира да ли је повод био Дан планете земље или не, тек општина Топола и Јавно комунално стамбено предузеће „Топола” богатије је за још једно савремено возило. Ради се о камиону смећару који је у четвртак 22. априла довезен испред зграде наше општине.
- Поред недавно набављене ауто чистилице, куповина камиона смећара представља наставак инвестирања у овој области. Реализацијом овог пројекта стварају се услови за још ефикасније сакупљање комуналног отпада на широј територији града. Спречиће се формирање дивљих депонија. Променићемо однос сеоског становништва према организованом одношењу комуналног смећа што ће свакако бити још један корак у побољшању квалитета услуга, а пре свега у стварању еколошки здраве средине каквој сви тежимо – рекао је Драган Јовановић, председник општине Топола, приликом предаје возила на рад и управљање ЈКСП „Топола”.

Општина Топола

Општина Топола Радно комунално возило за сакупљање и одвожење смећа FAUN ROTOPRESS 516 има шасију марке MERCEDES-BENZ, а надградњу FAUN и испуњава све европске и светске стандарде производећи низак ниво буке и малу емисију издувних гасова. Запремина бубња - спремника је 16 кубика. Систем сабијања смећа је ротациони, а степен сабијања 9:1. подизач контејнера је оспособљен за подизање судова запремине од 80 литара до 1100 литара према стандардима EN/1/2/3. Покривка спремника круте је конструкције и изграђена је од челичних ребара.

петак 23. април 2010.
[почетна страна]
 
Ауто чистилица
 

Општина Топола

Општина ТополаЈавно комунално стамбено предузеће "Топола" обогатило је свој возни парк још једним савременим возилом. Реч је о ауто чистилици JOHNSTON-SWEEPER увезеној из Велике Британије. Возило је намењено чишћењу улица од ризле, сакупља лишће и пере контејнере. Поседује две ротационе четке пречника по 50 cm које чисте пријањајући на тло. Такозвани бункер може да прими 1,8 кубних метара нечисте ризле и прашине. Поседује функционалну кабину која прима возача и сувозача. Напред и са стране кабина има велике прозоре што омогућава велику прегледност, а уз то и камеру која прати рад возила – купљење ризле.

Општина Топола

Општина Топола- Сигурно да ће рад ауто чистилице утицати на заштиту и унапређење животне средине као и општи изглед града. Замењује већи број радника који ће моћи да се ангажују на другим пословима или тамо где је терен за чистилицу неприступачан – рекао је директор ЈКСП Мирољуб Марковић поводом набавке овог возила.
Од осталих карактеристика може се рећи да је радна запремина возила 2776 центиметара кубних. Поседује аутоматски мењач, хидраулични волан, клима уређај, позициону сигнализацију која омогућава безбедан рад и користи еуро дизел гориво. Како би се избегли непотребни трошкови, важно је напоменути да возило захтева обавезно прање и одржавање после сваке употребе.

четвртак 4. март 2010.
[почетна страна]
 
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
 
 
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006