Средња школа „Краљ Петар I” у Програму реформе

 

Општина ТополаВећ дуже време Средња школа „Краљ Петар I” из Тополе учествује у раду реформе средњег стручног образовања. Половином јула ове године у Сава центру, школа и њен директор, господин Љубиша Недељковић, добили су значајно признање. Наиме, школа је укључена у Програм реформе средњег стручног образовања Републике Србије, а њен директор је добио Сертификат о учешћу у Програму реформе.
- Учешће наше школе у Програму реформе представља за све нас и мене лично једно велико признање. Наши професори су и до сада учествовали на многим семинарима у Србији, а укључењем у овај Програм пружа нам се заправо могућност да и ми са своје стране дамо драгоцен допринос даљем развоју школства код нас, рекао је директор Недељковић.
Он је истакао да реформа представља измену наставних планова и садржаја. Наши наставници дају своје примедбе и сугестије које региструју да би затим са својим колегама из других школа то разматрали уграђујући такве садржаје у нове наставне програме. Суштина је прилагодити се условима где се настава одвија, а циљ да деца што више знања стекту у школи и да што више знања понесу из ње.
Иначе, ову школску годину уписало је 680 ученика. План уписа у прву годину остварен је у потпуности. Велико интересовање владало је за смер ветеринарски техничар тако да је према захтевима било могуће уписати и два одељења овога смера. Прошле године уведено огледно одељење, виноградар-винар, већ даје своје резултате. Ове године у првом разреду има ученика којима је ово усмерење на списку жеља било на првом месту што довољно говори о заинтересованости за овај смер.
- У Тополи се број ученика не смањује, са поносом истиче директор ове средњошколске установе додајући да и ове године имају двадесет шест одељења. Битно је да на време размишљамо и интересујемо се код ученика и родитеља каква су њихова интересовања. Ми већ сада разматрамо какав предлог Плана уписа да дамо за наредну школску годину. О квалитету рада наше школе најбоље говоре воћни засади који се могу видети у многим крајевима наше општине, а кадар је изашао управо одавде. И упис наших ђака на факултете је на врло високом нивоу, констатовао је господин Недељковић.
У 2009/10. школску годину, Средња школа „Краљ Петар I” извршила је упис следећих смерова:
Гимназија:
- друштвено – језички смер, 30 ученика;
- општи смер, 30 ученика.
Пољопривреда и прерада хране;
- пољопривредни техничар, 30 ученика;
-ветеринарски техничар, 30 ученика;
- виноградар – винар, 20 ученика.
Подручје машинства и обраде метала:
- машински техничар за компјутерско конструисање, 25 ученика;
- металостругар, 10 ученика;
- аутомеханичар, 15 ученика.

 
   
 
уторак, 02. септембар 2009.
[почетна страна]

Вуковци

 

Општина Топола„Будите радосни кад год вам
се за то пружа могућност и
кад год за то налазите снаге
у себи, јер минут чисте радости
остаје у нама заувек, као
сјај који ништа не може
замрачити...”

Носиоце Вукове дипломе са територије општине Топола, затим ученике који су освојили спортске награде, њихове разредне старешине и директори, примили су у понедељак 15. јуна, у Скупштинској сали Општине Топола честитке за успешан рад и вредне књиге као знак сећања и пажње.
Присутнима се обратио заменик председника општине Гаврило Николић, уз жеље да са досадашњим резултатима наставе, а на радост њих самих, њихових родитеља и читаве заједнице. Књиге је добитницима уручила председница Скупштине општине Топола, Рајка Митровић.
Добитници су:

ОШ „КАРАЂОРЂЕ” ТОПОЛА – ВУКОВА ДИПЛОМА
ЛУКИЋ МИОДРАГ, ЧОЛИЋ ЈОВАНА, ДОСТАНИЋ МИЛИЦА, ГЛИШИЋ ДУШАН, ЈАКОВЉЕВИЋ МИЛИЦА, ЈОВАНОВИЋ МИЛИЦА, КЉАЈИЋ НИКОЛА, МАРКОВИЋ ЈОВАНА, МАРКОВИЋ МИЛЕНА, МАТИЋ МИЛИЦА, МИЛОВАНЧЕВИЋ ЈЕЛЕНА, НИКИЋ ЖЕЉКО, НИКОЛИЋ МИЛИЦА, ПРОКИЋ МАРИЈАНА, РАДИЧЕВИЋ НИКОЛА, РАДОЈКОВИЋ ЈЕЛЕНА, СТОЈИЉКОВИЋ ТЕОДОРА, ЖИВАНОВИЋ АНА, ЖИВАНОВИЋ НЕМАЊА, СТАНОЈЕВИЋ ДУШАН, РАДИВОЈЕВИЋ НАТАЛИЈА.
ПРЕДМЕТНИ НАСТАВНИК: ДАНИЛО МАРКОВИЋ, БРАНКО ГОВЕДАРИЦА.
ДЕРЕКТОР: ДРАГИЦА ГОВЕДАРИЦА.
РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ: ДЕНИЋ СТОЈАН, ВУЛОВИЋ СНЕЖАНА, АРСЕНИЈЕВИЋ ЈАСМИНА, МИЛИСАВЉЕВИЋ МИЛАН, КОЈИЋ СЛАВИЦА.

ОШ „ЖИВКО ТОМИЋ” ШАТОРЊА – ВУКОВА ДИПЛОМА
ЂУКАНОВИЋ ЈЕЛЕНА, МАРКОВИЋ АНА, МАРИНКОВИЋ МИЛЕНА.
УЧЕНИЦИ КОЈИ СУ ОСВОЈИЛИ НАГРАДЕ:
- СТЕФАНОВИЋ БОЈАНА (прво место у седмом, друго место у осмом разреду на окружном такмичењу у атлетици),
- ЈОВАНОВИЋ МИЛОШ (треће место на окружном такмичењу у атлетици),
- ПЕРОВИЋ АНА (друго место на окружном такмичењу у атлетици).
ПРЕДМЕТНИ НАСТАВНИК: МАРКОВИЋ ЗАГОРКА – физичко васпитање
ДИРЕКТОР: РАЈКА МИТРОВИЋ
РАЗРЕДНЕ СТАРЕШИНЕ: ПАВЛОВИЋ ЉИЉАНА, КОЦИЋ СВЕТЛАНА.

ОШ „СЕСТРЕ РАДОВИЋ” БЕЛОСАВЦИ – ВУКОВА ДИПЛОМА
ЗОРАНА МИЛИСАВЉЕВИЋ, ОГЊЕН БОШКОВИЋ.
ДИРЕКТОР: ДАРКО ВУКИЋЕВИЋ
РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА: СИНИША ТУБИЋ

ОШ „МИЛУТИН ЈЕЛЕНИЋ” Г. ТРНАВА – ВУКОВА ДИПЛОМА
ИВАНА МИЛИЋ, НЕВЕНА МАРИНКОВИЋ.
ДИРЕКТОР: МИРОСЛАВ АЛЕКСИЈЕВИЋ
РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА: ДРАГИЦА ЂОРЂЕВИЋ

ОШ „МИЛАН БЛАГОЈЕВИЋ” НАТАЛИНЦИ – ВУКОВА ДИПЛОМА
МИЛИЦА ЛАЗАРЕВИЋ, МИЛИЦА СТАНКОВИЋ, СЛАЂАНА НАСТИЋ.
ДИРЕКТОР: ДРАГАНА РИСТИЋ
РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА: ДРАГАНА ЈОЦОВИЋ

СШ „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ” ТОПОЛА – ВУКОВА ДИПЛОМА
-ГИМНАЗИЈА-
ГОЈКОВИЋ НЕМАЊА, ТОДОРОВИЋ МАРИЈА.
РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА: САВИЋ ВЛАДИМИР

-МАШИНСКИ ТЕХНИЧАР ЗА КОМПЈУТЕРСКО КОНСТРУИСАЊЕ-
СТАНКОВИЋ МИЛОШ
РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА: ГОРИЦА ЛАЗОВИЋ ПОПОВИЋ
ДИРЕКТОР: ЉУБИША НЕДЕЉКОВИЋ
   
 
уторак 16. јун 2009.
[почетна страна]

Електронски дневник

 

Општина ТополаОсновна школа „Карађорђе” из Тополе, позната је по увођењу новина у наставни процес, а да би то постигла неопходно је било да се укључује у реализацију савремених пројеката. Она је једна од првих школа на територији Школске управе – Крагујевац која је успешно реализовала четири велика пројекта: Активно учење, Школско развојно планирање, Самовредновање квалитета рада школе и Школу без насиља.
Ових дана, највећа школа на територији општине Топола укључила се у пројекат Интернет школски дневник. Циљ пројекта је правовремена комуникација на релацији школа – родитељ, спречавање потенцијалних проблема, побољшање успеха ученика и смањење неоправданих изостанака.
Пројектом су обухваћени сви догађаји из школских учионица који се уносе једноставним путем у web апликацију и на тај начин олакшава се преглед свакодневних догађања свим корисницима. Програм је направљен на начин да верно и дословно прати досадашњи рад у школи са обрасцима који су прописани од стране Министарства и потпуно исти као у папирном издању. Једина разлика која постоји је што оловку из руке професора замењује миш и тастатура. Све податке о ученицима родитељи ће преко Интернет школског дневника до краја ове школске године примати бесплатно.
Info Time d.o.o. са којим је школа склопила уговор има одобрење Министарства просвете и обавезу финансирања свих трошкова око одржавања и развоја софтвера из чланарине коју плаћају родитељи, а која износи 150 динара месечно и 5,оо динара за СМС поруку.
У оквиру овог пројекта школа је добила бесплатан семинар Употреба мултимедијалних средстава у настави за 15 наставника. Овај семинар се налази у Каталогу семинара за 2008/2009. годину који су одобрени од Завода за унапређивање образовања и васпитања.

понедељак, 08. јун 2009.
[почетна страна]

Дан вртића

 

Општина ТополаДечији вртић „Софија Ристић” из Тополе, обележио је у петак, 29. маја, двадесетчетворогодишњицу свога рада. Годишњица рада ове установе пропраћена је пригодним, свечаним програмом који су у дворани биоскопа извели полазници вртића.
У програму је учествовало тринаест предшколских група са сеоског подручја, четири предшколске групе са територије града и старија група вртића. Укупан број учесника у овом програму износио је око сто педесеторо деце што у организационом погледу представља импозантан број.
Свечаности је присуствовао и велики број гостију из региона попут Крагујевца, Аранђеловца, Баточине, Кнића, Раче, гости са територије општине, установа са којима вртић сарађује и многи други драги, а самим тим и значајни гости.

   
 
понедељак, 01. јун 2009.
[почетна страна]
Запажени резултати
 
У суботу, 23.5.2009. године завршена су сва такмичења основних школа у Републици Србији за школску 2008/09. годину које је организовало Министарство просвете у сарадњи са стручним друштвима.
 
 
 

Ученици Основне школе „Карађорђе“ и ове године, као и претходних, постигли су запажене резултате. На општинским такмичењима Школу је представљало 172 ученика, а једно од прва три места места заузело је 68 ученика. Пласман на окружним такмичењима изборило је 57 ученика, а једно од прва три места заузело је 12 ученика. На републичким такмичењима учествовало је 7 ученика. Најзапаженије резултате постигли су следећи ученици:
1. Марко Павловић, 5. разред из техничког образовања - друго место на Републичком такмичењу у Нишу. Предметни наставник Данило Марковић.
2. Милица Достанић, 8. разред из српског језика на Републичком такмичењу у Тршићу – треће место. Предметни наставник Бранко Говедарица.
3. Милена Симић, 6. разред из физике на Републичком такмичењу у Ивањици – четврто место. Предметни наставник Вера Марковић.

 
уторак, 26. мај 2009.
[почетна страна]
Рачунари на радост ђака
 
Председник општине Топола, господин Драган Јовановић, помоћник председника, господин Радиша Урошевић и директорка Основне школе „Живко Томић” из Шаторње, госпођа Рајка Митровић, уручили су у четвртак, 12. марта, два рачунара издвојеном одељењу ове школе у Блазнави. Предајући компјутере ученицима, председник општине је пожелео успешан рад на њима, наглашавајући њихову корисност како за учење страног језика тако и значај и оспособљеност у информатичком раду у будућности. Издвојено комбиновано одељење школе у Блазнави похађа деветнаест ученика са две учитељицe. У суседној згради, а у оквиру школског дворишта, налази се предшколска установа са девет предшколаца и васпитачицом.
 
   
 
петак, 13. март 2009.
[почетна страна]
 
ПРЕТРАЖИВАЊЕ
 
Copyright © Toпола-Oпштина 2006